ROESELARE: Noah en Olivia zijn de populairste namen

Ingediend door Stefaan op za, 04/02/2023 - 10:15

Noah was vorig jaar de populairste jongensnaam in West-Vlaanderen. Olivia wipt over Camille naar de eerste plaats bij de meisjes. In 2022 zijn er 67 Noahs geboren in onze provincie, dat zijn 10 meer dan het jaar daarvoor. Noah stoot Arthur van de troon, die nu met 60 baby’s op de tweede plaats staat, gevolgd door Jules met 59 baby’s. Olivia heeft met 65 baby’s de koppositie van Camille overgenomen.

BRUGGE: Raad voor Vergunningsbetwisting vernietigt omgevingsvergunning nieuw stadion Club Brugge

Ingediend door Stefaan op do, 02/02/2023 - 13:21

De Raad voor Vergunningsbetwisting heeft de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge  vernietigd. De Brugse voetbalclub probeert al sinds 2006 om een nieuw en groter voetbalstadion uit de grond te stampen. Het Jan Breydelstadion is intussen helemaal verouderd en wordt binnen enkele jaren misschien zelfs afgekeurd voor Europees voetbal.

ZEDELGEM: David Vandyck breekt eigen record met single ‘Licht Aan De Overkant'

Ingediend door Stefaan op do, 02/02/2023 - 11:56

Met zijn actuele single ‘Licht Aan De Overkant’ stijgt David Vandyck deze week, in zijn 19de (!!!) week Ultratop, door naar #7 in de Vlaamse Top 30. Ook klopt hij terug aan op de voordeur van de Ultratop 50, een lijst waar hij met deze single eerder al 3 weken in stond en de 44ste plek bereikte.

BRUGGE/ROESELARE: Provincie opgesplitst in vijf regio's

Ingediend door Stefaan op do, 02/02/2023 - 10:10

West-Vlaanderen telt voortaan vijf regio’s: Brugge, Oostende, Westhoek, Midwest en Zuid-West-Vlaanderen. Het Vlaams Parlement heeft woensdag het decreet over de regiovorming goedgekeurd. Vlaanderen wordt daarmee opgesplitst in vijftien regio’s. Het oorspronkelijke plan van minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) was er een van dertien referentieregio’s in Vlaanderen.