KORTRIJK: KVK denkt aan Rik De Mil als hoofdcoach

Ingediend door Stefaan op zo, 10/12/2023 - 12:43

Net als vorige zomer wil KV Kortrijk Rik De Mil aanstellen als nieuwe hoofdtrainer. Bij De Kerels is gewezen assistent Joseph Akpala momenteel T1 na het ontslag van Glen De Boeck. De ex-aanvaller is evenzeer in beeld voor een permanente job als hoofdcoach. Kortrijk probeerde De Mil afgelopen zomer al binnen te halen, maar slaagde toen niet in dat opzet.

DIKSMUIDE: Tweede geval van vogelgriep

Ingediend door Stefaan op za, 09/12/2023 - 08:09

In Diksmuide is er een tweede geval van vogelgriep vastgesteld. Een week geleden werd al een eerste keer vogelgriep geconstateerd bij een pluimveebedrijf in Esen. Vrijdag bleek ook het bedrijf er net naast ook besmet te zijn.  Het Federaal Agentschap van de Voedselveiligheid heeft  vrijdag voormiddag de kippen geruimd.

OOSTENDE: Nieuwe investeerders voor KVO

Ingediend door Stefaan op za, 09/12/2023 - 08:05

KVO krijgt nieuwe buitenlandse eigenaars en komt in handen van minstens vier partijen. Dat schrijft De Tijd. Volgens de krant zijn de nieuwe eigenaars Chien Lee, Paul Conway, de Duitser van Russische origine Mikhail Ponomarev en de investeringsmaatschappij The Seelig Group (TSG) van de Amerikaanse zakenman Chip Seelig. De lokale ondernemer Frank Dierckens blijft volgens De Tijd in het kapitaal. 

MENEN: Vol­ley Menen ver­liest in de com­pe­ti­tie wel van Haas­ro­de Leuven

Ingediend door Stefaan op za, 09/12/2023 - 08:03

Volley Menen heeft vrijdagavond op de negende speeldag in de Lotto Volley League met 2-3 verloren van Haasrode Leuven.  De Brabanders hebben zo zijn revanche beet voor die 3-1 nederlaag van dinsdag in de halve finale van de beker. De setstanden in een felbevochten wedstrijd waren 21-25, 25-23, 25-20, 20-25 en in een erg lang durende tie-break 20-22.

OOSTKAMP: Verdachte opgepakt voor fatale overdosis

Ingediend door Stefaan op za, 09/12/2023 - 07:51

Een 43-jarige man uit Oostkamp is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een fatale overdosis. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De feiten speelden zich in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december af in een woning in Oostkamp. Een 35-jarige man uit Waregem kwam er in verdachte omstandigheden om het leven.

KORTRIJK: KVK moet nieuwe klap verwerken!

Ingediend door Stefaan op za, 09/12/2023 - 07:36

 Met KV Kortrijk en Westerlo keken de laatste en de voorlaatste elkaar in de ogen. Beide ploegen namen de afgelopen week afscheid van hun coach. In afwachting van een nieuwe T1 namen assistent-trainers Joseph Akapala en Bart Goor de honneurs waar. Westerlo won uiteindelijk  na een ware hold-up (1-2). Kortrijk was de betere ploeg, maar kreeg een lesje in efficiëntie.

ZILLEBEKE: Bellewaerde verwelkomt uiterst zeldzame amoerluipaard Argun

Ingediend door Stefaan op vr, 08/12/2023 - 08:00

Bellewaerde verwelkomt Argun, een nieuw mannetje om de kweek van amoerluipaarden te hervatten in het Ieperse park. Sinds de oorlog in Oekraïne en maatregelen door Poetin blijkt de diersoort bedreigder dan ooit. “De laatste telling in het wild klokt af op 80, maar dat is al van enkele jaren geleden”, vertelt Pieter Vercruysse, hoofddierenverzorger van het Ieperse Bellewaerde Park.  

IEPER: Noodopvang voor Oekraïners sluit straks de deuren!

Ingediend door Stefaan op do, 07/12/2023 - 21:19

In het voorjaar van 2022 werd het oude Kapucijnenklooster in Ieper ingericht als noodopvang. Er werden 200 vluchtelingen uit Oekraïne tijdelijk opgevangen. 150 van hen hebben nu in de stad of de deelgemeenten een woning gevonden. De anderen zijn naar elders getrokken of zijn terug naar Oekraïne. Wanneer de laatste vluchtelingen verhuizen, gaat de opvang dicht.