BRUGGE: Anderlecht-supporters gooien ramen stuk van bussen Club-fans

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:23

Toen supporters van Club Brugge zondagavond na de wedstrijd tegen Anderlecht met de bus terug naar huis vertrokken, liep het grondig fout. Supporters van Anderlecht bekogelden de bussen met onder meer bakstenen. Daarbij sneuvelden enkele ramen van de bussen. De politie kon de gemoederen uiteindelijk bedaren, zodat de Club-supporters hun weg veilig konden verderzetten.

OOSTENDE: Brandstichting in nightclub

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:16

In nightclub The Truth, op de hoek van de Langestraat met de Madridstraat in Oostende, woedde zondagmiddag een uitslaande brand met veel rookontwikkeling.  Ook over de oorzaak van de vuurhaard – accidenteel of aangestoken ? – tastte de brandweer aanvankelijk in het duister. Volgens burgemeester Bart Tommelein is er sprake van opzettelijke brandstichting.

ELVERDINGE: Koe komt in beek terecht

Ingediend door Stefaan op zo, 24/09/2023 - 08:30

Een landbouwer uit de Vlamertingestraat in Elverdinge merkte zaterdagmorgen op hoe één van zijn koeien uitgebroken was uit de weide. Het beest van ongeveer 500 kilogram zwaar kwam in de beek rond de weide terecht. De brandweer kwam ter plaatse, maar het dier naar boven halen bleek geen simpele opdracht. Het speciale dierenreddingsteam (DRT) van de zone werd opgevorderd.

OOSTENDE: Meer dan 40 ton medisch hulpmateriaal onderweg naar Libië via Luchthaven Oostende-Brugge

Ingediend door Stefaan op za, 23/09/2023 - 13:39

Als reactie op de verwoestende overstromingen in Libië, vertrok vrijdagochtend om 8u30 een humanitaire vlucht vanuit Luchthaven Oostende-Brugge richting Benghazi. De vlucht vervoerde meer dan 40 ton aan essentieel medisch materiaal, bedoeld om duizenden getroffenen in de regio bij te staan.

KORTRIJK: Twee dieven opgepakt na inbraak bij apotheek

Ingediend door Stefaan op za, 23/09/2023 - 10:41

In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 september kon de politiezone Vlas twee inbrekers oppakken na een korte klopjacht nadat de dieven kort daarvoor ingebroken hadden in een apotheek in de Gentsesteenweg in Kortrijk. Ze hadden zich verstopt in het water, langs de oever van het kanaal Bossuit-Kortrijk, vlakbij de sluis richting de Leie.

ZEDELGEM: Al 40 bezwaarschriften tegen Ventilus

Ingediend door Stefaan op za, 23/09/2023 - 10:18

Voor het openbaar onderzoek rond de nieuwe Ventilus-hoogspanningslijn zijn al veertig bezwaren ingediend. Dat bevestigt het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid. Verwacht wordt dat het aantal bezwaarschriften nog zal oplopen. Maandag staat in Zedelgem een eerste infosessie in een reeks van zeven over de hele provincie gepland, waarop het Departement Omgeving de omwonenden wil inlichten.