BREDENE: Gemeente ontslaat redder omwille van flirtgedrag en ongepast aanspreken van bezoekers

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 18:31

In Bredene werd vorige week een redder ontslagen die sinds vorige zomer aan de slag was in het gemeentelijk zwembad. De dertiger uit Blankenberge zou zich naar verluidt schuldig gemaakt hebben aan grensoverschrijdend gedrag, al wil niemand dat officieel bevestigen. Ook de man in kwestie onthoudt zich van elk commentaar.

 

ZEEBRUGGE: Opnieuw tram ontspoord

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 18:07

Op bijna dezelfde plaats als maandag ontspoorde dinsdag even voor 12 uur opnieuw een kusttram. Twee reizigers werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De Lijn vermoedt dat een defecte wissel de ongevallen veroorzaakt heeft, een technische ploeg probeert het euvel te verhelpen. Ondertussen is het tramverkeer weer hervat.

OOSTENDE: André Hazes bracht zijn gloednieuwe show in het Kursaal

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

André Hazes is terug in Vlaanderen met een gloednieuwe show.  Samen met zijn fantastische band nam hij zondag zijn fans mee in het Kursaal van Oostende in zijn wereld, waar niks te gek is en alles mag. André bracht naast zijn bekende hits ook veel uit zijn nieuw repertoire.  Met nummers als ‘Leef’, ‘Ik leef mijn eigen leven’, en ‘Wie kan me vertellen’ maakte hij er een daverend feestje van.

 

BRUGGE: Burgemeester Dirk Defauw vreest voor vei­lig­heid Club-sup­por­ters

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 18:09

De burgemeester van Brugge vraagt supporters van Club Brugge die naar het Griekse Thessaloniki afreizen voor de voetbalwedstrijd om waakzaam en voorzichtig te zijn. Dat doet hij na haatberichten op sociale media, gericht aan het Brugse stadsbestuur en de supporters. "Zeg aan uw burgers dat ze niet naar Thessaloniki komen, want we zullen ze 'fucken'". Het is maar een van de haatberichten op sociale media, gericht aan Brugse voetbalsupporters. 
In Brugge waren er voor en na de wedstrijd heel wat problemen. Na de haatberichten nu, vreest burgemeester Dirk De fauw voor de veiligheid van zijn inwoners en de supporters die naar Griekenland afzakken voor de match.

WEVELGEM: Vrachtwagenchauffeur tijdelijk gekneld

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 17:46

Er was maandagnamiddag door een ongeval grote hinder op de A19 in de omgeving van Wevelgem. Een Duitse vrachtwagen belandde tussen de bomen naast de snelweg. Heel waarschijnlijk werd het gevaarte tijdens de storm van de snelweg geblazen. Volgens de federale wegpolitie West-Vlaanderen zat de chauffeur gekneld in zijn cabine. De brandweer snelde ter plaatse. De trucker raakte gewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. 

KOKSIJDE: Rubberboot met transmigranten naar Franse wateren!

Ingediend door Stefaan op zo, 14/04/2024 - 21:01

Voor de kust van van Koksijde-Bad vond zondagochtend een reddingsactie plaats nadat een boot met 38 migranten gespot werd in zee. De politieboot was snel ter plaatse. Maar de migranten waren niet in nood en weigerden over te stappen. Ze bleven verder varen waarna de  Politie hen begeleidde tot in Franse wateren.