DIKSMUIDE: 42-jarige dame botst met speedpedelec op groep Engelse studenten

Ingediend door Stefaan op za, 01/04/2023 - 17:34

Een 42-jarige vrouw uit Diksmuide is zaterdagochtend gewond geraakt toen ze met haar speedpedelec zwaar in botsing kwam met een groep Engelse tieners. Het ging om studenten op schoolreis die hun hotel net hadden verlaten. De botsing gebeurde om 5.10 uur in de Kaaskerkestraat. Hoe het ongeval kon gebeuren is onduidelijk. Er moet onderzocht worden of de jongeren op het voetpad liepen of dat verlaten hadden door de werken op straat. De vrouw werd met verwondingen aan de onderste ledematen naar het ziekenhuis in Ieper gebracht. 

BRUGGE: Concert Soulsister aan vooravond van start Ronde in Brugge geannuleerd

Ingediend door Stefaan op za, 01/04/2023 - 17:30

Na zes jaar afwezigheid is de Ronde van Vlaanderen terug in Brugge. Dat zou aan de vooravond gevierd worden met een concert van Soulsister en Level Six. Zou, want de weergoden hebben er anders over beslist. Het feest werd in laatste instantie afgelast. Door de aanhoudende regen is de kans op uitval of elektrocutie te groot. Voor de start van de Ronde van Vlaanderen zelf worden er geen problemen voorzien.

ROESELARE: Vijftiger opgepakt voor poging tot moord

Ingediend door Stefaan op za, 01/04/2023 - 12:58

Bob C., de uitzinnige man die vrijdagavond in de Spoelstraat in Roeselare een tijdlang zijn ex-vriendin gijzelde in haar woning, moet voor de onderzoeksrechter verschijnen. De man ging Cindy R. te lijf, nadat zij hem een uitdagend berichtje stuurde. De vrouw liet uitdagend weten dat ze eens aan hem zou denken, op het moment dat ze seks zou hebben. Hij pakte een hakbijl, sprong op zijn fiets en reed in T-shirt  naar de woning van zijn ex-vriendin. Uitzinnig van woede beukte hij zich met de hakbijl een weg naar binnen. Cindy R. verschanste zich met haar dochter in de badkamer, haar zoon kon ontsnappen via een raam aan de achterzijde.

BRUGGE: Open Vld-parlementslid Mercedes Van Volcem wil erfbelasting. afschaffen voor rechtstreeks aanverwanten

Ingediend door Stefaan op do, 30/03/2023 - 09:00

Op een erfenis moet erfbelasting betaald worden. Hoeveel erfbelasting men moet betalen, hangt af van de graad van verwantschap van de erfgenaam met de overledene, de omvang van de nalatenschap en de samenstelling van de erfenis (roerend en onroerend goed). Jaarlijks int de Vlaamse overheid 1,6 miljard euro aan erfbelasting.

IEPER: Komt er straks een nieuwe voetbalfusie in de Westhoek?

Ingediend door Stefaan op do, 30/03/2023 - 09:00

KVK Westhoek en Sassport Boezinge voeren gesprekken omtrent een mogelijke fusie. Op welk niveau de nieuwe ploeg zou uitkomen, is nog niet beslist. Tien jaar geleden vond er al een grote voetbalfusie plaats in de Westhoek. Toen smolten KVK Ieper en KBS Poperinge samen tot KVK Westhoek. Nu liggen er dus weer plannen op tafel. Bij beide clubs moet dit voorstel nog door de Raad van Bestuur besproken worden.

WIELSBEKE/ROESELARE: Financiële topman van politiezone krijgt voorwaardelijke celstraf!

Ingediend door Stefaan op do, 30/03/2023 - 09:00

De financiële topman van de politiezone Midow, die jarenlang in totaal 665.000 euro verduisterde, is door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar. Hij moet de rest van het bedrag dat hij nog niet terugbetaalde ook terugbetalen. Na zijn ontslag biechtte hij alles op aan zijn gezin, familie en het politiecollege.

IZEGEM/LENDELEDE: Gaat Ventilus toch grotendeels ondergronds?

Ingediend door Stefaan op wo, 29/03/2023 - 20:47

Hoogspanningslijn Ventilus moet de energie van de windmolenparken op zee aan land brengen. De afgelopen maanden is gezocht naar een traject dat zo weinig mogelijk langs huizen loopt. Op het nieuwe gedeelte van de hoogspanningslijn tussen Zedelgem en Lendelede kan de regering het aantal getroffen gezinnen volgens de meest recente informatie beperken tot ongeveer 80.