ROESELARE: Autovrije zondag op 19 september

Ingediend door Stefaan op di, 14/09/2021 - 20:23

Op 19 september is het in veel Vlaamse steden en gemeenten Autovrije Zondag, dé dag waarop duurzame en gezonde mobiliteit gepromoot wordt. Sinds de corona lockdown hebben veel inwoners hun eigen mobiliteit en vervoer onder de loep genomen. De combinatie van telewerk en autoluwe periodes heeft veel mensen doen losbreken van de vastgeroeste gewoontes.

PARIJS-ROESELARE : Eeuwige Vlam Arc De Triomphe komt in oktober naar Roeselare 

Ingediend door Jos op ma, 13/09/2021 - 16:03

ROESELARE Vaderlandslievende vereniging DSFR (Delegatie Souvenir Français Roeselare) organiseert op 10 oktober een grootse herdenkingsplechtigheid voor de 1.025 Franse soldaten die in WO I sneuvelden in en rond Roeselare. Speciaal voor de plechtigheid wordt de eeuwige vlam uit de Arc de Triomphe in Parijs overgebracht naar de stad. “Het gaat om een hoogst uitzonderlijke eer”, zegt het bestuur van de DSFR.

ROESELARE: Gedeputeerde West-Vlaanderen en schepenen zijn vrijwilliger voor één dag in het Digipunt

Ingediend door Stefaan op vr, 10/09/2021 - 01:00

Naar aanleiding van de Week van de Geletterdheid nodigen Samenlevingsopbouw, Leerwinkel West-Vlaanderen en het Welzijnshuis Roeselare de gedeputeerde van West-Vlaanderen, de schepen OCMW-beleid en Welzijnshuis en de schepen ICT en toegankelijkheid van Stad Roeselare uit om een namiddag mee te draaien als vrijwilliger in het digipunt in #RSLopPost.

ROESELARE : Standbeeld voor JP Monseré onthuld. Familie en sympathisanten bedanken de vzw de Denker voor hun financiéle bijdrage in dit prachtig monument.

Ingediend door Jos op wo, 08/09/2021 - 14:51

ROESELARE Precies op zijn geboortedag 8 september en tien dagen voor de start van het WK in Vlaanderen werd in Roeselare een standbeeld voor Jean-Pierre Monseré onthuld. Monseré werd wereldkampioen in 1970 en overleed nog geen jaar later tijdens een kermiskoers in de regenboogtrui.