ROESELARE: Kapperswedstrijd tijdens Jaarbeurs in Nieuw Kleedje

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:54

Op zondag 5 november 2023 vindt tijdens de Jaarbeurs Roeselare de Belgium Hairdressers Trophy for young talents plaats. Dit jaar wordt de wedstrijd helemaal vernieuwd. Zo duurt het event nu een volledige dag en worden er maar liefst drie trofeeën uitgereikt. De presentatie blijft in handen van Bruno Lambert.

ROESELARE: Zet Patrick Lefevere stapt terug in mogelijk nieuwe fusieploeg?

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:26

In het wielrennen zit er mogelijke fusie aan te komen tussen Soudal-QuickStep -de ploeg van Patrick Lefevere en Remco Evenepoel- en het Nederlandse Jumbo-Visma van Wout van Aert en tourwinnaar Jonas Vingegaard. Het nieuws komt van de Nederlandse website Wielerflits. Patrick Lefevere zou een stap achteruit zetten en zetelen in een zogenoemde Raad van Commissarissen.

ROESELARE/KORTRIJK: Ereburgemeester Luc Martens voor de rechter

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:02

In oktober wordt Luc Martens in de rechtbank van Kortrijk verwacht in vijf aparte rechtszaken. De ereburgemeester van Roeselare zou verschillende mensen, waaronder enkele topondernemers uit West-Vlaanderen, geld hebben geleend, geld dat hij dringend nodig had na een zaak van oplichting. Hij spreekt ook over “een dispuut binnen de familie”.

ROESELARE: Jeugdbrandweer kruipt in het leven van 'echte' brandweer!

Ingediend door Stefaan op zo, 24/09/2023 - 13:18

De jeugdbrandweer van Roeselare kende een druk weekend. Voor 24 uur lang kropen ze in de reality van een 'echte' brandweerman met diverse oproepen. Dat ging van evacuatieoefeningen op hoogte, tot een verkeersongeval en een kleine buitenbrand. Als afsluiter kreeg men zondagmorgen om 11 uur een oproep voor een ongeval met gekneld persoon waarbij het gebouw waar tegen men reed ook vuur vatte.

ROESELARE: Roeselarenaar Lieven Debrauwer Tweemaal op Affiche Jaarbeurs 2023

Ingediend door Stefaan op za, 23/09/2023 - 14:55

Lieven Debrauwer, geboren in Roeselare in 1969, is van vele markten thuis, maar nog steeds het meest bekend als regisseur van de film Pauline en Paulette. De film won de juryprijs in de selectie van het 50ste filmfestival van Cannes (2001). Het werd tevens de Belgische inzending voor de Oscars in 2002. Dit jaar maakt Lieven Debrauwer tweemaal zijn opwachting op het podium van de Jaarbeurs Roeselare.

ROESELARE: Al 180 Roeselaarse gezinnen kozen voor klimaatbestendige tuin!

Ingediend door Stefaan op za, 23/09/2023 - 14:15

Burgers in Roeselare kunnen sinds 2021 gratis advies krijgen van Tuinrangers. Dat zijn Roeselaarse vrijwilligers, die een stevige natuuropleiding genoten van het opleidingscentrum van het Agentschap voor Natuur en Bos. De Tuinrangers gaan op bezoek in de tuinen van medeburgers en geven advies op maat om de tuin biodiverser en klimaatbestendiger te maken.