ROESELARE: Indoor skate- en freerunpark krijgt vervolg in najaar

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 17:37

Het tijdelijk indoor skate- en freerunpark op Site Noord sloot afgelopen weekend de deuren. De freeruntoestellen verhuizen naar TRAX, maar in het najaar komt er een vervolg van het indoorverhaal. “We zijn vastbesloten om in het najaar opnieuw een indoor skate- en freerunpark vorm te geven en blijven nieuwe mogelijkheden verkennen”, besluit schepen Samyn.

ROESELARE: Sebastiaan Eeckhout verkozen tot Ambassadeur van de zorg

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

Sebastiaan Eeckhout uit de school voor verpleegkunde Ic Dien kan naast zijn diploma’s schrijnwerker en binnenkort verpleegkundige nog een extra troef uitspelen; hij werd namelijk door Care-er, de zorgsite van de overheid, verkozen tot Ambassadeur van de zorg. Iets waardoor zowel Sebastiaan als Ic Dien blinken van trots.

ROESELARE: Pasar organiseert veiligheidscheck-up voor kampeerders

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

Vrijetijdsorganisatie Pasar organiseert op zaterdag 20 april samen met de erkende ondernemingen voor autokeuring die lid zijn van GOCA Vlaanderen en de Federale Politie een veiligheidscheck-up voor campers, caravans en campingcars. Zo helpen ze kampeerders straks veilig op vakantie te vertrekken. In het K.M.

ROESELARE: Fiets samen met AZ Delta tegen kanker

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

AZ Delta organiseert op zaterdag 27 april opnieuw de Delta Classic, een fietsevenement waarvan de opbrengst naar Kom op tegen Kanker gaat. De centrale start- en aankomstplaats bevindt zich aan de hoofdingang van campus Brugsesteenweg van het ziekenhuis. Van daaruit vertrekken drie lussen langs de verschillende campussen van AZ Delta. De 40 kilometer brengt fietsliefhebbers naar de campus Torhout en terug.

ROESELARE: Reconstructie van moord in Domien Craccostraat

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 18:16

De Domien Craccostraat in Roeselare was maandagnamiddag helemaal afgesloten. Parket en politie hielden er een reconstructie in de woning waar een 61-jarige man op 1 februari zijn vrouw met een mes om het leven bracht. Er is sprake van tientallen messteken. Er zijn geen tegenstrijdigheden aan het licht gekomen. De man heeft enorm veel spijt van wat hij gedaan heeft, klinkt het bij zijn advocaat.

ROESELARE: "Vlaams Belang wil de grootste partij van West-Vlaanderen worden"

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 08:00

Aansluitend namen de West-Vlaamse lijststrekkers, Immanuel De Reuse voor het Vlaams Parlement, Wouter Vermeersch voor de Kamer, het woord samen met Europees lijsttrekker Tom Vandendriessche. Vermeersch pleitte voor gerichte grenscontroles om grenscriminaliteit en illegale migratie tegen te gaan. “Daarnaast moeten er meer middelen naar West-Vlaanderen komen. Zeker voor het mobiliteitsbeleid.

ROESELARE: Beste Hobbykok Claudia Allemeersch wint onze Prijs De Denker

Ingediend door Stefaan op zo, 14/04/2024 - 21:06

Claudia Allemeersch (58) is en blijft tot op vandaag de allereerste ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen’. Hoewel de winst in dat VTM-programma ondertussen al 15 jaar achter haar ligt, is ze nooit meer verdwenen uit de spotlights van fijnproevend Vlaanderen. Meer nog, in 2025 verschijnen het 14e én 15e kookboek van haar hand.