ROESELARE: De Roeselaarse zomer start opnieuw traditioneel: met 4 dagen gezellig winkelen en keuvelen tijdens de Batjes

De Roeselaarse zomer start opnieuw traditioneel: met 4 dagen gezellig winkelen en keuvelen tijdens de Batjes #VANRSL. Nog in een afgeslankte vorm, maar toch al wat meer dan de Bubbelbatjes vorig jaar. Dit jaar kan je opnieuw vertoeven op het groot sfeerterras op de Grote Markt of op de terrassen aan het Stationsplein.

TIELT : Uitbreiding van omgeving slachthuis goedgekeurd.

De Provincie West-Vlaanderen keurt de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van het slachthuis van Debra-Freeze NV in Tielt goed. Dat is beslist in de zitting van de deputatie van donderdag 10 juni. Aan de goedkeuring zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Deze beslissing voert in belangrijke mate de keuzes uit die in een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) zijn vastgelegd.

 

ROESELARE: Het 1ste Wonderwoudje #VANRSL in de Sint-Elisabethwijk

Een belangrijk deel van onze jongeren is in toenemende mate vervreemd van de natuur. Een trend die we absoluut moet proberen te keren. Buiten zijn en buiten spelen in de natuur en het groen is heel erg goed voor iedereen, en voor jongeren in het bijzonder. Daarom slaan Stad Roeselare en BOS+ de handen in elkaar voor de realisatie van het eerste Wonderwoudje #VANRSL.

ALGEMEEN : Minder dan 500 coronapatiënten op intensieve: drempel voor versoepelingen gehaald

Donderdagochtend meldde Sciensano nog dat er op dat moment 508 coronapatiënten intensieve verzorging nodig hadden, maar inmiddels is dat getal verder gezakt naar 491. Dat bevestigt Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee is de tweede voorwaarde om op 9 juni te versoepelen gehaald: minder dan 500 ICU-bedden zijn nu ingenomen door Covid-19-patiënten.