ROESELARE: Stad organiseert wedstrijd om kleine ontmoetingen in de buurt aan te moedigen

Stad Roeselare organiseert een wedstrijd om kleine ontmoetingen in de buurt aan te moedigen want ook die kunnen heel waardevol zijn. Plaats, rekening houdend met de gelde maatregelen, enkele tuinstoelen in de voortuin en neem de tijd voor een babbeltje met de mensen uit je buurt. Om dit te stimuleren, geeft de stad 15 fleece-dekentjes weg.

ROESELARE : Automatische veiligheidspoorten voor oude stedelijke begraafplaats

Op de oude stedelijke begraafplaats werden automatische veiligheidspoorten en extra camera’s geplaatst. Stad Roeselare zet hiermee in op een rustige omgeving voor bezoekers én omwonenden. Aan de vier toegangen van de oude stedelijke begraafplaats werden nieuwe veiligheidspoorten geplaatst. De nieuwe toegangspoorten worden automatisch aangestuurd maar kunnen ook op afstand bediend worden.

ALGEMEEN : Astra Zeneca-vaccin is ook goed voor 55 plussers

De Hoge Gezondheidsraad adviseert dat het AstraZeneca-vaccin ook aan 55-plussers mag gegeven worden. Dat is bevestigd aan onze redactie. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen na een coronabesmetting, blijft verder sterk stijgen. Er worden op weekbasis elke dag gemiddeld 149 patiënten opgenomen. Ook het aantal besmettingen neemt toe, zij het iets minder sterk.

ROESELARE : Daisies by night

In Kunst- en erfgoedhuis Ter Posterie opent woensdag 3 maart een nieuwe tentoonstelling. Kunstenares Maaike Leyn werd uitgenodigd om een tentoonstelling samen te stellen met tekeningen van kunstenaars die haar inspireren als ook haar eigen werk hierin op te nemen. De expo Daisies by night loopt tot en met 18 april 2021.

ROESELARE “Daisies by night”

Voor de tentoonstelling Daisies by night werd kunstenares Maaike Leyn (Roeselare, 1975) uitgenodigd om een tentoonstelling samen te stellen met tekeningen van kunstenaars die haar inspireren als ook haar eigen werk hierin op te nemen.De titel “Daisies by night” verwijst naar de kwetsbare positie van de madeliefjes in de nacht. Het Engelse woord voor madeliefjes, daisies, is afgeleid van day-sees.

NIEUWS VANUIT ARHUS

ARhus in maart
VACATURES - Wordt ARhus jouw nieuwe werkplek?
Tijdelijke verhuis stadsdiensten, ook naar ARhus!
Tips om te besparen
Jeugdboekenmaand maart
Onder de loep: betrouwbare info over coronavaccins
Apps in de kijker
 Wordt ARhus jouw nieuwe werkplek?