ROESELARE: Wie wordt dé Smaakmaker van Roeselare 2025?

Ingediend door Stefaan op vr, 19/09/2025 - 08:00

Van 20 tot en met 26 oktober viert Roeselare opnieuw de Week van de Smaak. Dit jaar staat de campagne in Vlaanderen en Brussel helemaal in het teken van (H)eerlijk van bij ons. In dat kader organiseert Stad Roeselare opnieuw de kookwedstrijd Smaakmaker #VANRSL, waarbij hobbykoks uit regio Roeselare de kans krijgen om te tonen wat ze in hun mars hebben.

Doe mee en word de nieuwe Smaakmaker!
Ben jij een creatieve hobbykok die graag experimenteert met verse ingrediënten van bij ons? Dan is dit jouw kans! Stad Roeselare zoekt kandidaten voor de vierde editie van Smaakmaker #VANRSL.

De uitdaging: maak een verrassend gerecht rond het thema ‘groenten van bij ons’, met Roeselaarse producten in de hoofdrol. Een jury van kenners selecteert de finalisten, die het tegen elkaar opnemen tijdens de finale op zaterdag 25 oktober in de Keuken van Roeselare. Het publiek kan die dag live mee proeven en supporteren.

Gezicht van de wedstrijd: Charlotte Deceuninck
De wedstrijd krijgt dit jaar een inspirerende ambassadrice en juryvoorzitter: Charlotte Deceuninck, de voormalig chef-kok van De Huiskamer en Zaag & Zeef en nu bezielster van GROEIPLEK in Roeselare. Samen met een vijftal gelijkgezinden startte de Roeselaarse kok dit sociale project rond het telen van biologische groenten. GROEIPLEK wil uitgroeien tot een inspirerende plaats waar leefgroepen en scholen op educatieve uitstap komen, waar kookworkshops plaatsvinden en waar in de toekomst misschien zelfs een kleine buurtwinkel opent.
Waarom meedoen?
-          Je kookt met eerlijke, lokale ingrediënten.

-          Je zet je talent in de kijker voor een breed publiek.

-          Je maakt kans op de titel Smaakmaker #VANRSL 2025 en een mooie prijs t.w.v. € 500

Hoe inschrijven?
Stel je kandidaat vóór 12 oktober via www.visitroeselare.be Vermeld kort wie je bent, waarom je graag kookt en wat jouw favoriete gerecht met lokale groenten is. Je vindt er ook alle wedstrijdvoorwaarden. De finalisten worden persoonlijk verwittigd. De finale vindt plaats op zaterdag 25 oktober.
In de sporen van Elsje
Vorig jaar werd de Roeselaarse Elsje Duyvejonck uitgeroepen tot ‘Smaakmaker #VANRSL 2024’. Zij overtuigde de jury én het publiek met haar heerlijke recept voor balletjes in tomatensaus.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Foto stad Roeselare