Hoge wolken

Ingediend door Ward op di, 26/09/2023 - 01:00

Goeiemorgen West-Vlaanderen!

Vandaag krijgen we na het eventuele ochtendgrijs zon en hoge wolken. Er waait een vrij matige zuidenwind bij maxima rond 22-23°C.

Vanavond en vannacht waait de wind zwak uit het zuidwesten. Het blijft droog met hoge wolken. Tegen de ochtend kunnen zich opnieuw lage wolken, nevel of mist vormen. Het koelt af naar 12-15°C.

ROESELARE: Kapperswedstrijd tijdens Jaarbeurs in Nieuw Kleedje

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:54

Op zondag 5 november 2023 vindt tijdens de Jaarbeurs Roeselare de Belgium Hairdressers Trophy for young talents plaats. Dit jaar wordt de wedstrijd helemaal vernieuwd. Zo duurt het event nu een volledige dag en worden er maar liefst drie trofeeën uitgereikt. De presentatie blijft in handen van Bruno Lambert.

ROESELARE: Zet Patrick Lefevere stapt terug in mogelijk nieuwe fusieploeg?

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:26

In het wielrennen zit er mogelijke fusie aan te komen tussen Soudal-QuickStep -de ploeg van Patrick Lefevere en Remco Evenepoel- en het Nederlandse Jumbo-Visma van Wout van Aert en tourwinnaar Jonas Vingegaard. Het nieuws komt van de Nederlandse website Wielerflits. Patrick Lefevere zou een stap achteruit zetten en zetelen in een zogenoemde Raad van Commissarissen.

BRUGGE: Anderlecht-supporters gooien ramen stuk van bussen Club-fans

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:23

Toen supporters van Club Brugge zondagavond na de wedstrijd tegen Anderlecht met de bus terug naar huis vertrokken, liep het grondig fout. Supporters van Anderlecht bekogelden de bussen met onder meer bakstenen. Daarbij sneuvelden enkele ramen van de bussen. De politie kon de gemoederen uiteindelijk bedaren, zodat de Club-supporters hun weg veilig konden verderzetten.

OOSTENDE: Brandstichting in nightclub

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:16

In nightclub The Truth, op de hoek van de Langestraat met de Madridstraat in Oostende, woedde zondagmiddag een uitslaande brand met veel rookontwikkeling.  Ook over de oorzaak van de vuurhaard – accidenteel of aangestoken ? – tastte de brandweer aanvankelijk in het duister. Volgens burgemeester Bart Tommelein is er sprake van opzettelijke brandstichting.

ROESELARE/KORTRIJK: Ereburgemeester Luc Martens voor de rechter

Ingediend door Stefaan op ma, 25/09/2023 - 17:02

In oktober wordt Luc Martens in de rechtbank van Kortrijk verwacht in vijf aparte rechtszaken. De ereburgemeester van Roeselare zou verschillende mensen, waaronder enkele topondernemers uit West-Vlaanderen, geld hebben geleend, geld dat hij dringend nodig had na een zaak van oplichting. Hij spreekt ook over “een dispuut binnen de familie”.

IZEGEM: Izegemse bibliotheek ondersteunt Huis van het Nederlands in partnerstad Belle

Ingediend door Stefaan op zo, 24/09/2023 - 14:51

De Izegemse bibliotheek zal ondersteuning aanbieden aan het Huis van het Nederlands in de Noord-Franse partnerstad Belle. “Daardoor kunnen we een belangrijke bijdrage leveren in de kennis van het Nederlands in Frans-Vlaanderen”, zegt schepen van bibliotheek en internationale samenwerking Kurt Himpe. In Frans-Vlaanderen zijn er Huizen van het Nederlands in Belle, Rijsel en Duinkerke.

ROESELARE: Jeugdbrandweer kruipt in het leven van 'echte' brandweer!

Ingediend door Stefaan op zo, 24/09/2023 - 13:18

De jeugdbrandweer van Roeselare kende een druk weekend. Voor 24 uur lang kropen ze in de reality van een 'echte' brandweerman met diverse oproepen. Dat ging van evacuatieoefeningen op hoogte, tot een verkeersongeval en een kleine buitenbrand. Als afsluiter kreeg men zondagmorgen om 11 uur een oproep voor een ongeval met gekneld persoon waarbij het gebouw waar tegen men reed ook vuur vatte.

ELVERDINGE: Koe komt in beek terecht

Ingediend door Stefaan op zo, 24/09/2023 - 08:30

Een landbouwer uit de Vlamertingestraat in Elverdinge merkte zaterdagmorgen op hoe één van zijn koeien uitgebroken was uit de weide. Het beest van ongeveer 500 kilogram zwaar kwam in de beek rond de weide terecht. De brandweer kwam ter plaatse, maar het dier naar boven halen bleek geen simpele opdracht. Het speciale dierenreddingsteam (DRT) van de zone werd opgevorderd.

OOSTROZEBEKE: Braderie op zaterdag 30 september

Ingediend door Stefaan op zo, 24/09/2023 - 08:00

Op zaterdag 30 september 2023 van 14 u. tot 19 u. organiseert Oostrozebeke voor de derde keer de Braderie tijdens het kermisweekend. Het traject loopt vanaf hoek Wielsbekestraat / Guido Gezellestraat over de Markt naar de hoek Hoogstraat / Ettingen.  Oostrozebeekse winkeliers, handelaars en ondernemers zetten hun producten, diensten en expertise in de kijker.

IZEGEM: Bomenactie stad is een succes: Izegemnaars bestelden al 800 bomen

Ingediend door Stefaan op zo, 24/09/2023 - 08:00

Stad Izegem doet heel wat inspanningen om de stad te vergroenen, meer bomen aan te planten op het openbaar domein en nieuw bos te realiseren. Daarnaast lanceerde de stad eind augustus een actie waarbij ze elke Izegemnaar een gratis boom wil schenken. Die actie loopt nog, maar is nu al een succes: 750 Izegemnaars gingen al in op het aanbod.

ROESELARE: Roeselarenaar Lieven Debrauwer Tweemaal op Affiche Jaarbeurs 2023

Ingediend door Stefaan op za, 23/09/2023 - 14:55

Lieven Debrauwer, geboren in Roeselare in 1969, is van vele markten thuis, maar nog steeds het meest bekend als regisseur van de film Pauline en Paulette. De film won de juryprijs in de selectie van het 50ste filmfestival van Cannes (2001). Het werd tevens de Belgische inzending voor de Oscars in 2002. Dit jaar maakt Lieven Debrauwer tweemaal zijn opwachting op het podium van de Jaarbeurs Roeselare.

ROESELARE: Al 180 Roeselaarse gezinnen kozen voor klimaatbestendige tuin!

Ingediend door Stefaan op za, 23/09/2023 - 14:15

Burgers in Roeselare kunnen sinds 2021 gratis advies krijgen van Tuinrangers. Dat zijn Roeselaarse vrijwilligers, die een stevige natuuropleiding genoten van het opleidingscentrum van het Agentschap voor Natuur en Bos. De Tuinrangers gaan op bezoek in de tuinen van medeburgers en geven advies op maat om de tuin biodiverser en klimaatbestendiger te maken.