MIDDELKERKE: Zandsculpturenfestival wordt het centrum van de wereld deze zomer

Ingediend door Stefaan op wo, 10/07/2024 - 08:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is ondertussen een traditie geworden: het Zandsculpturenfestival Middelkerke. 

Toegangspoort naar vele werelden

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één maar vele bijzondere werelden. Dit jaar nemen ze de bezoekers mee op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je sfinxen in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg je liever over de Golden Gate Bridge in San Francisco om via New York City over Londen terug te keren naar Middelkerke? Internationaal wordt je reis in elk geval!

Het grootste evenement van de kust

Ook de jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers van het festival komen uit alle windstreken: Belgen, Duitsers, Fransen, Engelsen, ... Elke zomer is Middelkerke de place to be.

Meer dan een reis!

Ook dit jaar biedt Zandsculpturenfestival Middelkerke meer aan dan louter zandduinen tussen de sculpturen. "We gaan opnieuw in zee met de Proefkonijnen voor een nieuwe spannende interactieve voorstelling voor jong en oud. En wie zelf wil proberen om een zandsculptuur te maken, kan terecht bij onze zandexpert tijdens een van de vele zandworkshops."

De perfecte zomercocktail

Terwijl de kids zich uitleven op het springkasteel en creatief bezig zijn in een van de speelzones, kan de rest van het gezelschap relaxen in de strandbar bij een hapje en een drankje. Kortom het Zandsculpturenfestival Middelkerke is de perfecte cocktail voor een dag plezier aan zee.

 

Praktisch

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt dit jaar plaats tot en met 8 september. Info en tickets zijn op www.zandsculpturenfestival.be. Ook dit jaar krijgen inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf in Middelkerke 2 euro korting.

Geschreven door
Mandelnieuws/ Foto Eddy Huughe