ROESELARE: Stad pompt 640.000 euro in herstellingswerken stadswegen

Ingediend door Stefaan op di, 18/01/2022 - 17:27

Roeselare trekt net geen 640.000 euro uit voor herstellingswerken aan stadswegen en het uitvoeren van verkeersingrepen in de periode 2022-2025.  Het gaat onder andere om de plaatsing van anti-parkeerpalen, de aanleg van nieuwe verhardingen in betontegels of betonstraatstenen, de plaatsing van trottoirbanden, rioolaansluitingen en het anticiperen op meldingen via 1788.

ROESELARE: Start Dwars door Vlaanderen verschuift naar Stationsplein!

Ingediend door Stefaan op di, 18/01/2022 - 17:11

De start van de 76ste editie van Dwars door Vlaanderen, die sinds 2007 op gang gevlagd wordt in Roeselare, krijgt een nieuw startconcept en wedstrijdparcours. Door de werken aan het nieuwe stadhuis en wegenwerken in de buurt kan de wedstrijd op woensdag 30 maart 2022 niet op gang geschoten worden op de Grote Markt. Er wordt uitgeweken naar het Stationsplein.

ROESELARE : Nieuw fietspad verbindt Kleine Most- met Veldbosstraat

Ingediend door Jos op di, 18/01/2022 - 14:33

ROESELARE Tussen de Oostnieuwkerksesteenweg en de Groenestraat ontwikkelt de West-Vlaamse Intercommunale het bedrijventerrein Roeselare Ovenhoek. Voor een optimale inrichting moest een deel van de Veldbosstraat wijken. Als oplossing voor die ontbrekende schakel wordt dit voorjaar een nieuw fietspad aangelegd door de bedrijvenzone.

ROESELARE : Pak meer parkeerboetes

Ingediend door Jos op di, 18/01/2022 - 13:06

ROESELARE - De coronacrisis heeft een duidelijke invloed op het betalend parkeren in het centrum van de stad. De NV Parkeren haalt in vergelijking met normale jaren een pak minder uitkomsten uit haar parkings en uit het parkeren op openbaar domein. Mede door het aantal toegenomen shop & go-plaatsen is het aantal retributies wel fors gestegen.
Bert Feys

ROESELARE: Lili Grigorian is één van de finalistes van Miss Welness Beauty!

Ingediend door Stefaan op ma, 17/01/2022 - 12:00

Lili Grigorian (29) uit Roeselare is één van de 16 finalistes voor de verkiezing 'Miss Welness Beauty', waarvan mandelnieuws.be mediapartner is. De Armeense van afkomst baat sinds kort haar eigen salon 'Beauty Heaven' in de Meersstraat uit. Dat is gespecialiseerd in permanente make up van lippen en wenkbrauwen.

ROESELARE: Gezin met zes kinderen naar AZ delta door CO-intoxicatie

Ingediend door Stefaan op zo, 16/01/2022 - 07:56

In Roeselare is zaterdagnamiddag een gezin met 6 kinderen, die tijdelijk in de Prins Albertstraat wonen,  naar het ziekenhuis overgebracht met CO-intoxicatie. Een slecht werkende boiler in de badkamer bleek aan de oorzaak te liggen. Het euvel werd opgemerkt toen de vader des huizes in de badkamer onwel werd toen één van de kinderen in bad zat.

ROESELARE: Schoorsteenbrand breidt uit naar plafond van achterbouw

Ingediend door Stefaan op za, 15/01/2022 - 23:38

Zaterdagavond zorgde een brand  voor zware schade aan het plafond van een achterbouw van een woning. Het waren de bewoners zelf die het vuur ontdekten en onmiddellijk de hulpdiensten verwittigden. “Een schoorsteenbrand had zich uitgebreid naar het plafond van de platte achterbouw van de woning die als woonruimte dienst deed”, aldus Peter Vangierdegom van de brandweerzone Midwest.

ROESELARE: Vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen op schema voor het vaccineren van kinderen

Ingediend door Stefaan op za, 15/01/2022 - 15:49

De Roeselarenaar liet zich zo talrijk vaccineren. Ook met het zetten van de boosterprik zit het vaccinatiecentrum op schema. We verwachten dat tegen eind deze week 92% van de 18-plussers een boosterprik heeft gekregen. Vandaag, 15 januari, start dan de vaccinatiecampagne voor de 5-11-jarigen in het vaccinatiecentrum Midden West-Vlaanderen.

ROESELARE: Vijf nieuwkomers bij De Ruiter!

Ingediend door Stefaan op za, 15/01/2022 - 10:07

De sportieve cel van KSV De Ruiter was de voorbije dagen serieus actief op de transfermarkt en strikte reeds vijf nieuwkomers. Vier spelers volgen coach Gregory Werbrouck (foto) van FC Passendale. Het gaat om Michael Todts, Boris Debaes en Jarne en Kenneth Hemerijck. Verder is er van bij de buren van KSV Rumbeke een nieuwe doelman aangetrokken, namelijk Sam Vandenborre.