ROESELARE : Werken in centrum begonnen

Ingediend door Jos op ma, 08/08/2022 - 16:33

In het centrum van Roeselare is de heraanleg van de Ooststraat gestart. Opvallend: de werken zullen maar drie weken duren. De drukke winkelstraat krijgt een nieuw wegdek, na 15 jaar. Alle natuurstenen gaan er nu uit, in de plaats komt er een asfaltlaag. De heraanleg gebeurt nu in de vakantie, omdat het minder druk is. De Ooststraat bevat verschillende putten en verzakkingen.

ROESELARE : Wilding

Ingediend door Jos op ma, 08/08/2022 - 12:05

ROESELARE CC De Spil zorgt voor een unieke ervaring in het Bergmolenbos. Dit dankzij de poëtische en interactieve luister-app WILDING. Die nodigt je uit om te verdwalen en te dolen in het bos terwijl je hoort hoe mythische natuurwezens uit oude verhalen weer tot leven komen en mensen getuigen over hun ontmoeting met waterduivels en witte vrouwen.

ROESELARE: Jelle Van Heesbeke haalt goud op EK ropeskipping per ploeg!

Ingediend door Stefaan op za, 06/08/2022 - 11:35

De 21-jarige Roeselarenaar Jelle Van Heesbeke is net terug van het EK Rope Skipping in het Slovaakse Bratislava. Daar behaalde hij met de Belgische ploeg een gouden medaille in de landenwedstrijd en ging hij met een bronzen plak in de individuele competitie naar huis. “Ik droom ervan om volgend jaar op het WK in de Verenigde Staten zowel goud te behalen met de ploeg als individueel.”

ROESELARE: Speuren naar de schat

Ingediend door Stefaan op vr, 05/08/2022 - 15:00

Nog heel de zomervakantie kan je zowel in ARhus, zowel op De Munt als het filiaal in Rumbeke, als in KOERS. Museum van de Wielersport deelnemen aan de zoektocht Schatten van Vlieg. Dit jaar staan de zintuigen centraal met als thema: ruik jij wat ik ruik? Of ruik je iets anders dan jouw vrienden of ouders? De uitgelezen kans dus om zowel letterlijk als figuurlijk je speurneus op te zetten.

RUMBEKE: 'Baby Friendly Hospital Initiative'-label voor kraamafdeling AZ Delta campus Rumbeke

Ingediend door Stefaan op vr, 05/08/2022 - 09:18

De kraamafdeling van AZ Delta campus Rumbeke mocht onlangs het ‘Baby Friendly Hospital Initiative’-label ontvangen. Het BFHI-label geeft aan dat het ziekenhuis een kwalitatief hoogstaande opvang, ondersteuning en begeleiding biedt voor moeder en baby.