ROESELARE: Stad verliest cultuurliefhebber Roger Colman

Ingediend door Stefaan op za, 04/02/2023 - 10:25

In de nacht van donderdag op vrijdag is Roger Colman op 86-jarige leeftijd overleden.  Roeselare verliest met Roger Colman een cultuurliefhebber pur sang. Colman was jarenlang voorzitter van de Roeselaarse cultuurraad. Colman ijverde jarenlang voor een cultureel centrum in Roeselare. “Dat De Spil er in 1996 is gekomen, hebben we aan hem te danken", zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V).

ROESELARE: Mediagroep Roularta investeert in nieuwe droogtorens

Ingediend door Stefaan op za, 04/02/2023 - 10:18

Mediagroep Roularta investeert 4,5 miljoen euro in nieuwe droogovens voor drie magazinepersen in haar drukkerij. Het gaat om efficiëntere exemplaren die het gas- en elektriciteitsverbruik van de drukkerij met respectievelijk 25 procent en 5 procent zullen verminderen. De ingreep vermindert de CO2-uitstoot van de hele groep met 14 procent. Roularta - de uitgever van onder andere Knack en Trends - beschikt naar eigen zeggen over de grootste offsetdrukkerij van de Benelux. In Roeselare heeft de groep zes moderne drukpersen waar ze kranten en magazines voor zowel de Belgische als de buitenlandse markt drukt.

ROESELARE: Zwemlessen voor tieners

Ingediend door Stefaan op za, 04/02/2023 - 10:06

Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen vanaf 10 jaar zwemlessen volgen in Sportoase Schiervelde. Het gaat om een reeks van tien lessen die telkens één uur duren. Die worden gegeven van maandag tot vrijdag in de voormiddag in groepen volgens leeftijd en niveau. Deelnemen kost 20 euro, 10 euro voor houders van een Vrijetijdspas.

ROESELARE: Terug 50-dagen viering met diverse deejay-sets!

Ingediend door Stefaan op za, 04/02/2023 - 09:59

Ook dit jaar vieren de laatstejaars van het middelbaar onderwijs hun 50 dagen. De stad kiest voor hetzelfde concept als afgelopen jaar. De fuif vindt plaats op 27 april op het Polenplein, op 28 april is er ’s morgens een ontbijt en een fuif. De laatstejaars hebben inmiddels gekozen voor een gevarieerde line-up. Op de avondfuif op het Polenplein komen vanaf 17 uur verschillende dj’s langs.

GENT/ROESELARE: Herdenkingsplechtigheid voor Gaspar

Ingediend door Stefaan op za, 04/02/2023 - 09:53

Gaspar Haencaert, voorzitter van Tatanka, de enige West-Vlaamse supportersclub van AA Gent, is op woensdag 1 februari op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. In het professionele leven was Gaspar een enthousiaste lector aan de Hogeschool voor West-Vlaanderen in Brugge. AA Gent laat weten dat ze zondag voor de match tegen K.R.C.

ROESELARE: Tijdelijk tweerichtingsverkeer in Henri Horriestraat

Ingediend door Stefaan op vr, 03/02/2023 - 09:00

Van maandag 13 februari tot en met donderdag 16 februari wordt de nieuwbouw van het ACV aangesloten op de rioolaansluiting. Er moet een put van 2,5 meter diep gemaakt worden in het midden van de straat, waar de riool ligt. Dit heeft gevolgen voor het verkeer. Zo zal je vanuit de H.Consciencestraat niet in de H.Horriestraat kunnen rijden.

ROESELARE: "Kort ziekteverzuim piekt in 2022"

Ingediend door Stefaan op do, 02/02/2023 - 14:00

De laatste jaren waren er nooit zoveel zieken op het werk als nu in 2022. Het kort ziekteverzuim in West-Vlaanderen piekte naar een gemiddelde van 7 dagen per werknemer. Dat is meer dan een volledige dag erbij in vergelijking met de voorbije jaren. In 2022 ging 2,7% van de werkdagen verloren aan kortstondig ziekteverzuim, een kwart meer dan vorig jaar.

KORTRIJK/ROESELARE: Twee tienermeisjes worden betast, op 1 maart kent de dader zijn straf hiervoor!

Ingediend door Stefaan op do, 02/02/2023 - 13:02

Twee tienermeisjes dienden klacht in tegen een 33-jarige man zonder vast adres in België. In Roeselaarse cafés greep hij hen ongepast bij de borsten of kneep in hun achterwerk als ze passeerden. “Hij deed zich voor als securityman aan de deur en greep met zijn twee handen naar mijn borsten. Hij probeerde me ook onder de rok te betasten.