WESTROZEBEKE: Hulde voor 102-jarige Ivonne Beeckaert

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 21:40

In Westrozebeke werd Ivonne Beeckaert dinsdag in de bloemetjes gezet voor haar 102de verjaardag. De kranige eeuwelinge is sinds kort de oudste inwoner van groot-Staden en woont nog steeds zelfstandig in de Dorpsstraat. “Of er een geheim is om oud te worden? Niet direct.  Ik heb nooit gerookt en alcohol gedronken. Ik drink wel veel water en af en toe een colaatje.

BREDENE: Gemeente ontslaat redder omwille van flirtgedrag en ongepast aanspreken van bezoekers

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 18:31

In Bredene werd vorige week een redder ontslagen die sinds vorige zomer aan de slag was in het gemeentelijk zwembad. De dertiger uit Blankenberge zou zich naar verluidt schuldig gemaakt hebben aan grensoverschrijdend gedrag, al wil niemand dat officieel bevestigen. Ook de man in kwestie onthoudt zich van elk commentaar.

 

ZEEBRUGGE: Opnieuw tram ontspoord

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 18:07

Op bijna dezelfde plaats als maandag ontspoorde dinsdag even voor 12 uur opnieuw een kusttram. Twee reizigers werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De Lijn vermoedt dat een defecte wissel de ongevallen veroorzaakt heeft, een technische ploeg probeert het euvel te verhelpen. Ondertussen is het tramverkeer weer hervat.

ROESELARE: Indoor skate- en freerunpark krijgt vervolg in najaar

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 17:37

Het tijdelijk indoor skate- en freerunpark op Site Noord sloot afgelopen weekend de deuren. De freeruntoestellen verhuizen naar TRAX, maar in het najaar komt er een vervolg van het indoorverhaal. “We zijn vastbesloten om in het najaar opnieuw een indoor skate- en freerunpark vorm te geven en blijven nieuwe mogelijkheden verkennen”, besluit schepen Samyn.

ROESELARE: Fiets samen met AZ Delta tegen kanker

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

AZ Delta organiseert op zaterdag 27 april opnieuw de Delta Classic, een fietsevenement waarvan de opbrengst naar Kom op tegen Kanker gaat. De centrale start- en aankomstplaats bevindt zich aan de hoofdingang van campus Brugsesteenweg van het ziekenhuis. Van daaruit vertrekken drie lussen langs de verschillende campussen van AZ Delta. De 40 kilometer brengt fietsliefhebbers naar de campus Torhout en terug.

ROESELARE: Pasar organiseert veiligheidscheck-up voor kampeerders

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

Vrijetijdsorganisatie Pasar organiseert op zaterdag 20 april samen met de erkende ondernemingen voor autokeuring die lid zijn van GOCA Vlaanderen en de Federale Politie een veiligheidscheck-up voor campers, caravans en campingcars. Zo helpen ze kampeerders straks veilig op vakantie te vertrekken. In het K.M.

STADEN: Buitenspeeldag op speelterrein De Groene Slinger

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

Net als heel wat andere gemeenten organiseert ook Staden een buitenspeeldag op woensdag 17 april van 13.30 tot 16.30 uur, en dit  op het speelterrein De Groene Slinger in de Brabandstraat in Oostnieuwkerke. De gemeente voorziet tal van gratis activiteiten. Er is onder andere een kleuterdorp voorzien en er kunnen kampen gebouwd worden. Voor kinderen jonger dan vijf jaar is begeleiding vereist.

LICHTERVELDE: Buitenspeeldag uitgesteld door aangekondigd slecht weer!

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

Woensdag is het normaal buitenspeeldag. Maar door de slechte weersvoorspellingen heeft Lichtervelde beslist om de buitenspeeldag te verplaatsen naar 15 mei.  Lichtervelde pakt  uit met sport en spel, een speelstraat, een voorleesgarage, minipannenkoeken en fruit. Leerlingen vanaf het zesde leerjaar kunnen zelfs een workshop graffiti spuiten bijwonen.

IZEGEM: Stad Izegem zet opvoeden in de kijker tijdens Week van de Opvoeding

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

Van 16 tot 23 mei is het de Week van de Opvoeding. Het thema dit jaar is ‘in verbinding’. Ook in Izegem staan die week verschillende activiteiten op het programma, van interactieve workshops tot boeiende lezingen. Dit jaar richt de Week van de Opvoeding zich op het creëren van verbinding: tussen organisaties die rond opvoeding werken, tussen professionals en vrijwilligers, en tussen gezinnen onderling.

OOSTENDE: André Hazes bracht zijn gloednieuwe show in het Kursaal

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

André Hazes is terug in Vlaanderen met een gloednieuwe show.  Samen met zijn fantastische band nam hij zondag zijn fans mee in het Kursaal van Oostende in zijn wereld, waar niks te gek is en alles mag. André bracht naast zijn bekende hits ook veel uit zijn nieuw repertoire.  Met nummers als ‘Leef’, ‘Ik leef mijn eigen leven’, en ‘Wie kan me vertellen’ maakte hij er een daverend feestje van.

 

ROESELARE: Sebastiaan Eeckhout verkozen tot Ambassadeur van de zorg

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

Sebastiaan Eeckhout uit de school voor verpleegkunde Ic Dien kan naast zijn diploma’s schrijnwerker en binnenkort verpleegkundige nog een extra troef uitspelen; hij werd namelijk door Care-er, de zorgsite van de overheid, verkozen tot Ambassadeur van de zorg. Iets waardoor zowel Sebastiaan als Ic Dien blinken van trots.

ARDOOIE: Arthur en Agnes vieren 65ste huwelijksverjaardag

Ingediend door Stefaan op di, 16/04/2024 - 08:00

Arthur Brulez  en Agnes Houthoofd  werden zondag in de bloemetjes gezet door familie en vrienden omwille van het 65-jarig huwelijksjubileum. Het koppel leerde elkaar kennen op het bloemenbal tijdens de kermis van Ardooie. Ze hebben twee zonen en een dochter. Arthur werkte eerst in de textiel bij Sioen en daarna bij Seyntex in Tielt.

LENDELEDE: Inclusie-ambassadeur Stijn Vandamme reageert opgetogen op het nieuws dat Chiro MeBo uit Lendelede werkt aan meer inclusie

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 20:34

Inclusie-ambassadeur Stijn Vandamme reageert opgetogen op het nieuws dat Chiro MeBo uit Lendelede als reguliere Chirowerking werkt aan meer inclusie voor mensen met een beperking. Als Jabbekenaar en ambassadeur van InclusieAmbassade ging hij vorig jaar naar de gemeenteraad van Lendelede om aandacht te vragen voor meer inclusie op lokaal niveau.

STADEN: West-Vlaamse machinebouwer Sticomax zet nieuwe standaard voor voedingsindustrie met innovatieve oppervlaktebewerking.

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 20:25

Sticomax Holding, het moederbedrijf van Stumaco, Romonta en Intocon, wordt de eerste Belgische constructeur van klantspecifieke machines en productielijnen die al hun nieuwe roestvrijstalen machines en constructies voor de voedingsindustrie zal afwerken met de ViwateQ oppervlaktebewerkingstechnologie.

ROESELARE: Reconstructie van moord in Domien Craccostraat

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 18:16

De Domien Craccostraat in Roeselare was maandagnamiddag helemaal afgesloten. Parket en politie hielden er een reconstructie in de woning waar een 61-jarige man op 1 februari zijn vrouw met een mes om het leven bracht. Er is sprake van tientallen messteken. Er zijn geen tegenstrijdigheden aan het licht gekomen. De man heeft enorm veel spijt van wat hij gedaan heeft, klinkt het bij zijn advocaat.

BRUGGE: Burgemeester Dirk Defauw vreest voor vei­lig­heid Club-sup­por­ters

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 18:09

De burgemeester van Brugge vraagt supporters van Club Brugge die naar het Griekse Thessaloniki afreizen voor de voetbalwedstrijd om waakzaam en voorzichtig te zijn. Dat doet hij na haatberichten op sociale media, gericht aan het Brugse stadsbestuur en de supporters. "Zeg aan uw burgers dat ze niet naar Thessaloniki komen, want we zullen ze 'fucken'". Het is maar een van de haatberichten op sociale media, gericht aan Brugse voetbalsupporters. 
In Brugge waren er voor en na de wedstrijd heel wat problemen. Na de haatberichten nu, vreest burgemeester Dirk De fauw voor de veiligheid van zijn inwoners en de supporters die naar Griekenland afzakken voor de match.

WEVELGEM: Vrachtwagenchauffeur tijdelijk gekneld

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 17:46

Er was maandagnamiddag door een ongeval grote hinder op de A19 in de omgeving van Wevelgem. Een Duitse vrachtwagen belandde tussen de bomen naast de snelweg. Heel waarschijnlijk werd het gevaarte tijdens de storm van de snelweg geblazen. Volgens de federale wegpolitie West-Vlaanderen zat de chauffeur gekneld in zijn cabine. De brandweer snelde ter plaatse. De trucker raakte gewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. 

VEURNE/DIKSMUIDE: Zware straf voor doodrijder onder invloed in Woumen

Ingediend door Stefaan op ma, 15/04/2024 - 17:36

Kenneth K. (32) uit Houthulst raasde aan een waanzinnige snelheid van 112 per uur — én onder invloed van de ‘zombiedrug’ flakka — door de bebouwde kom in Woumen. Hij haalde levensgevaarlijke inhaalmanoeuvres uit. Die kostten uiteindelijk het leven aan fietser Herman Tanghe (62) uit Diksmuide.