LICHTERVELDE: Elektriciteitskabels op de rijweg

Een landbouwer geraakte donderdagmiddag langs de Kleine Zwevezelestraat met zijn aardappelmachine verstrikt in de elektriciteitskabels naast de weg. Die knakten af en kwamen op het wegdek te liggen. De brandweer werd opgeroepen om het probleem op te lossen. Door het voorval konden bewoners uit de omgeving van de Kleine Zwevezelestraat een tijdlang niet beschikken over elektriciteit. De brandweer bakende in afwachting van de komst van een medewerker van Fluvius de omgeving van het voorval af. 

ROESELARE: Vandaal aangehouden

De onderzoeksrechter heeft een 44-jarige man uit Roeselare aangehouden die zowel in de nacht van woensdag op donderdag als ruim een maand geleden voor problemen zorgde. De man bracht vernielingen aan bij wagens en aan voordeuren. In de nacht van woensdag op donderdag vernielde de Roeselarenaar een viertal wagens. Anderhalve maand geleden, op 15 juni, bracht de man ook al vernielingen bij twee auto’s.

WEER 30/07/2021: Toenemende wind

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt met verspreid over de dag kans op wat regen of enkele buien. De wind zal stilaan in kracht beginnen toenemen. Tegen de avond zijn er rukwinden tussen 60-75 km/u. Het wordt max. 19-21°C.
 
Vanavond en vannacht koelt het af naar 14-15°C. De wind neemt in kracht af en de meeste buien verdwijnen bij een wisselende bewolking.

DEINZE: Sandra Kim was hoofdact bij Parkies

Tot op vandaag is er geen Belgische artiest die ooit beter scoorde op het Eurovisiesongfestival dan Sandra Kim. Als prille 13-jarige won ze in 1984 onze enige gouden medaille met het iconische ‘J’aime la vie’. Maar vandaag is ze natuurlijk zoveel meer dan enkel die hit. Vorig jaar nog schreef de ravissante zangeres opnieuw geschiedenis toen ze eerste werd in het razend populaire The Masked Singer.