RUMBEKE: Fabrice en Charlotte sluiten de deuren van restaurant Ter Bos, dat plaats maakt voor nieuwbouwproject

Ingediend door Stefaan op wo, 26/11/2025 - 08:00

Op maandag 8 december sluiten Fabrice Loones (50) en zijn echtgenote Charlotte (47) na 27 jaar de deuren van hun horecazaak Ter Bos langs de Hoogstraat in Rumbeke. Het restaurant en twee vlakbij gelegen woningen gaan tegen de vlakte en maken plaats voor drie keer vijf appartementen en een handels- of horecazaak.   Restaurant Ter Bos op de hoek van de Kaasterstraat met de Hoogstraat in Rumbeke is al jarenlang een vaste waarde binnen de Roeselaarse horeca. “Vroeger was er hier een gewone woning. Mijn ouders beslisten in 1992 om hier een tearoom op te starten”, opent Fabrice het horecaverhaal.

Charlotte begon er als zeventienjarige als jobstudent te werken. Fabrice en Charlotte werden een koppel en namen in 1998 de zaak van zijn ouders over. “Ter Bos groeide uit tot een restaurant met een erg trouw cliënteel. Vooral ’s middags kregen we hier heel wat mensen over de vloer om bijvoorbeeld een dagschotel te eten, maar ook ’s avonds hebben we goed gewerkt.”

Gebouw is op
Het pand waar Ter Bos gevestigd is, dateert uit de jaren vijftig. “Het gebouw is op en investeringen dringen zich op. We spelen daarom toch al enkele jaren met het idee om te stoppen.”
In 2020 stapte het koppel naar projectontwikkelaar Bouw Bossu. “De twee huizen naast ons restaurant kwamen te koop. We zagen mogelijkheden om hier een mooi nieuwbouwproject te realiseren.”
Zowel het restaurant als de twee woningen worden in de toekomst gesloopt en maken plaats voor drie keer vijf appartementen. Onderaan het hoekgebouw komt er ook een handelsruimte waar ook een horecazaak mogelijk is. “Of wij die horecazaak zullen invullen weten we totaal niet, maar we komen hier straks wel wonen.”

Mini-reuzen
De realisatie van het project zal zo’n drie jaar duren. Wat Charlotte en Fabrice ondertussen zullen doen weten ze nog niet. “Iets apart van elkaar en niet in de horeca, maar voorlopig is er nog niets concreet”, zegt het koppel. Zij focussen zich nu vooral nog op de laatste weken in Ter Bos. “We zullen zeker de vele klanten missen. We hebben hier heel mooie jaren gehad, maar het is tijd voor iets anders. De mini-reuzen die hier uithangen en een beetje van het servies zullen ons ook straks doen herinneren aan de mooie jaren hier.”

Garnaal-en kaaskroketjes
Restaurant Ter Bos blijft nog open tot en met maandag 8 december. “Maar in aanloop naar de feestdagen doen we nog iets speciaals.” Ter Bos stond onder andere gekend voor zijn lekkere garnaal-en kaaskroketjes. “We kregen door de jaren heen van heel wat klanten de vraag of ze er wat mee konden nemen naar huis. Daarom organiseren we, als het ware beetje als een afscheidscadeau, nog dit afhaalinitiatief.” Meer informatie is te vinden via www.terbos.be.
 

Geschreven door
Mandelnieuws/ Bert Feys - foto Stefaan Beel