Maselis

Onze fotograaf Jan Huysentruyt trok vorig weekend naar de 'Tribute to the Cats Band' in Oostende.

 

 

In 2019 staat Dana Winner 30 jaar op de planken en dat zal uitvoerig worden gevierd op 9 november 2019 in de Lotto Arena in Antwerpen.

 

30 JAAR DANA WINNER – OP CD
Dana Winner heeft ondertussen meer dan 3,5 miljoen albums wereldwijd verkocht en bracht al meer dan 250 eigen nummers uit. In aanloop van het concert brengt Universal een 3 dubbel album uit met dertig nummers van Dana. De grootste hits, Dana’s eigen favorieten uit haar repertoire en haar grootste buitenlandse hits in het Engels, Frans, Duits en Afrikaans. Uiteraard mogen ook een aantal nieuwe nummers niet ontbreken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als model stond ze vroeger vaak op de covers en haar opgebouwde tv- en presentatie-ervaring komt goed van pas in haar talrijke Facebook- en Instagram filmpjes, die massaal worden bekeken door haar volgers. In de wereld van glitter en glamour is media- en societyfiguur Griet Vanhees nog steeds een vaste waarde. Ze houdt van feestjes, maar nog meer van haar gezin. Daar steunt ze volop de carrière van haar man, racepiloot Anthony Kumpen en zorgt ze als een moederkloek voor hun drie kinderen. Ondertussen vindt Griet dat het terug tijd is voor me-time, dus toen ze de vraag kreeg om het gezicht en de ambassadrice te worden van ‘World of Fantasy’, het nieuwe paardenspektakel van CAVALLUNA, zei ze onmiddellijk ‘ja’.

Foto Roland Hermans

Tussen maandag 26 november en vrijdag 30 november presenteert Birgit Van Mol dagelijks het Rode Neuzen Dag Magazine. Het VTM NIEUWS-anker is tegelijk ook Rode Neuzen Dag-ambassadrice. "Het is onze bedoeling om in het magazine aan de hand van een aantal reportages de problemen waarmee jongeren kampen onder de aandacht te brengen", aldus Birgit Van Mol.

Vrijdag kwam de nieuwe K3 cd Roller Disco uit, maar er is nog meer schitterend nieuws voor Hanne, Klaasje en Marthe. Ze kregen een heel bijzondere award, voor de verkoop van meer dan 500.000 exemplaren van hun albums 10.000 luchtballonnen, Ushuaia, Love Cruise & Roller Disco.

Het eerste album van Dina Rodrigues, de in België wonende Portugese zangeres, is er en bevat naast oa haar vorige hits ‘Este Amor Perdido’, het wondermooie ‘Despacito’ en ‘Dança do Coraçao’, ook haar allereerste single ‘Uma casa Portuguesa’ waarmee ze de award van beste nieuwkomer in haar thuisland Portugal heeft gewonnen. Ze stelde hem woensdagavond voor aan collega-artiesten, haar fans, de verzamelde pers en ook burgemeester Kris Declercq. Vooraf hadden we een gezellige babbel met de 37-jarige Roeselaarse.

"Nu precies twintig jaar geleden ben ik hier in België met mijn ouders aangekomen. Via Limburg en Bredene is het nu toch al enkele jaren Roeselare, dat nog altijd een warme stad is waar iedereen welkom is. Hier kon ik ook een verlengstuk breien aan mijn muzikale carrière die dus wel in mijn geboorteland begon. Daar zat ik eerst in een band van een lokale radio, later sleepte ik een driejarig contract binnen na audities en in 2006 werd ik met mijn eerste single gekozen tot 'beste nieuwkomer'. De voorbije jaren kon ik hier verder timmeren aan mijn carrière en diverse singles uitbrengen. Die zijn nu verzameld in een eerste album, die zes nummers telt."

Niet alleen het nieuwe album is positief nieuws, sinds kort haalde ze ook een platencontract binnen in Portugal. Dat zal ervoor zorgen dat er niet alleen meer in België optredens kunnen geboekt maar nu ook in haar geboorteland. Eén eerste concert is trouwens al binnen want in februari treedt ze op in Lissabon. Om alles nog georganiseerd te krijgen besliste ze om vorige week haar popup snoepwinkel in de Ooststraat in Roeselare stop te zetten.

Schlagerkoning van Vlaanderen , Christoff, kwam vorig weekend naar onze koninklijke badstad Oostende.

We hoeven hem u niet meer voor te stellen, al meer dan 25 jaar staat Christoff op de planken en weet hij als geen ander hoe hij de mensen moet entertainen. Met zijn hits als ‘7 zonden’, ‘Mijn Beste Vriend’, ‘Voor Jou’, ‘Sweet Caroline’ is hij niet meer weg te denken op de Vlaamse podia. Dit keer kwam hij met zijn show ‘Christoff XL’, dat zorgde voor een groter decor en groter spektakel. Daarbij verraste hij muzikaal voortdurend jong en oud, door telkens vernieuwend uit de hoek te komen.

De transfer van Thibaut Courtois naar Real Madrid is eindelijk in kannen en kruiken, maar dankzij  Jens Vollens uit Roeselare is het toch 'Mama Courtois' die met het meest opmerkelijke nieuws gaat lopen deze week. De 29-jarige boekhouder/zanger brengt namelijk een nummer uit over de moeder van onze Rode Duivels-doelman, mét bijhorende clip!

Jens Vollens werd geboren op 8 juni 1989 in Roeselare in een gezin van 3 kinderen. Hij genoot een opleiding als boekhouder en sinds een 2-tal jaren komen ook de muzikale kriebels boven. Hij begon met zangles en kreeg de mogelijkheid om met orkestbegeleiding een nummer in te zingen. Zo werd 'Ik neem je mee' geboren. Voor Jens een leuke en speciale ervaring. 

De eigen single 'Mama Courtois' is reeds uit.
NIEUW Is de REMIX DJ club Version die U vanaf nu kunt gebruiken op alle feesten fuiven en ideaal voor clubs jeugdhuizen studenten clubs en andere party huizen.

 

 

 

Vlaanderen is in de ban van André Hazes. André scoort niet alleen met zijn nieuwe album ‘Anders’, maar verrassend ook met het nummer ‘Leef’, dat in 2015 in Nederland een nummer 1 hit werd en met talrijke muziekprijzen werd bekroond.
Deze week klimt ‘Leef’ van 10 naar 4 in de Ultratop backcatalogus singles lijst en het ambiance nummer bij uitstek staat al enkele maanden in de top van de iTunes charts. Nu zaterdag 10 november bij het concert van André Hazes in de Antwerpse Lotto Arena, wordt ‘Leef’ beslist dan ook één van de hoogtepunten waar de vele Vlaamse en Nederlandse Hazes- fans nu al naar uitkijken!

 

 

 

 

 

 

Louis Flion pakt de komende dagen uit met een nieuwe single, en wat voor één! ‘Cupido’ stijgt in alle hitparades en ook tijdens zijn optredens groeit het succes. Het gaat de Zedelgemse student dus duidelijk voor de wind.

“Sinds een half jaar werk ik nu samen met een nieuw management, onder leiding van producer Patrick Hamilton en Eric Declercq van Pure Entertainment. Ze hebben een nieuw platenlabel opgericht waarbij ze voor elk genre één artiest zochten. Vorig jaar stapte ik dan binnen bij Patrick met de vraag voor een eventuele samenwerking op productionele basis, maar hij wilde onmiddellijk meer en zag in mij de geschikte persoon voor het Vlaamse lied. De klik was er direct langs weerszijden en een half jaar geleden volgde het eerste resultaat met ‘raar maar waar’. Nu is er dus de tweede single ‘cupido’ en ben ontzettend blij dat de samenwerking zo goed loopt. Ik kon voor het eerst samenwerken met live-muzikanten en artiesten en als jonge zanger kon ik me geen betere steun wensen.”

‘Cupido’ is een up tempo-nummer? “Ik wou echt iets hebben dat op het podium heel goed werkt. Patrick schreef iets echt op het lijf van me, samen met Vincent Pierins maar de tekst zelf is iets uit mijn hand. Van mijn acht uitgebrachte singles is dit mijn zevende die ik zelf schreef, omdat dit mij wel ligt. Het zijn dan nog meer liedjes van jezelf.”

Jou aanstekelijk répertoire zorgt wellicht ook voor extra optredens? “Je hoort me inderdaad niet klagen hierover. Volgend jaar bijvoorbeeld sta ik ook in het Kursaal van Oostende met een live-band met ‘de mooiste melodieën uit de lage landen’. Dat is een hele eer om daar al te mogen staan als je nog maar drie jaar echt zanger bent. Daarnaast ga ik nu ook een nieuw circuit aanboren en dat is deze van jeugdfuiven en -huizen. Daar zal ik wel andere nummers brengen dan normaal, maar het blijft zeker Nederlandstalig. Je zal dan veeleer liedjes horen van bijvoorbeeld Spring, Guus Meeuwis of Zoutelande om er nu maar enkele op te noemen. In een half uurtje wil ik dan echt het publiek op mijn hand hebben.”

Als ik het zo hoor wil je echt wel een Vlaamse zanger worden van de bovenste plank? “Dat is duidelijk. Ik ben iemand die niet snel tevreden ben en altijd het maximum uit iets wil halen. Ook op het vlak van zingen is dit het geval. Ik wil immers in de voetsporen treden van toppers als Gerard Joling en in ons land Bart Kaëll. Die zijn twee gasten die echt wel weten waarmee ze bezig zijn.”

Valt dit allemaal nog te combineren met de studies ‘eventmanagement’? “Die vraag heb ik al regelmatig gekregen en altijd is het antwoord positief. Ik kan immers mijn werk zelf plannen als er geen optredens zijn. Zelfs in de examenperiodes bijvoorbeeld blijf ik gewoon zingen. Belangrijk is ook dat mijn school Vives in Kortrijk ook meegaat in het verhaal. Ze hebben er geen probleem mee dat ik tijdens de week eens ergens ga optreden bij senioren. Ze zijn er zeker flexibel in en daarvoor ben ik hun heel dankbaar.”

Heb je nog plannen die al bekend mogen komen? “Wanneer ik in 2020 vijf jaar op de planken sta, wil ik eens een concert geven met alles erop en eraan en waar ik terug mijn eigen nummers en covers kan brengen, als het kan dan nog het liefst in een theaterzaal. Mijn absolute droom blijft echter een optreden in de Ethias Arena tijdens het Schlagerfestival. Ik weet dat er hiervoor nog een lange weg te gaan is maar we werken er keihard voor.”

Een andere passie is ondertussen presenteren geworden? “Sinds een aantal maanden krijg ik nu wekelijks lessen van de VRT-stemcoach Christel Lacroix in Berchem. Wie weet kan ik toekomstgericht ook nog iets voor de televisie gaan doen, maar nu is het enkel maar trainen. Concrete plannen zijn er zeker nog niet, maar je weet nooit hé. Zingen en presenteren ligt immers heel dicht bij elkaar.”