Maselis

Dat zanger Steve Tielens niet om een stunt verlegen zit, wisten we al sinds het ‘Couckenbak’ was met zijn duet met toenmalig voorzitter van KV Oostende en huidig RSC Anderlecht-preses Marc Coucke. Toen er beslist werd dat ons nationale elftal en de supporters het voor het WK in Rusland zonder officieel WK-lied zouden moeten stellen, zag voetballiefhebber Steve Tielens dit als de ideale voorzet, sterker nog, zelfs zijn plicht om zelf in de pen te kruipen. Met zijn sfeervolle, pompende nieuwe single ‘Het voetballied (Come On Belgium)’ hoopt de ambiancemaker uit Boom natuurlijk ook zelf te scoren, maar vooral dat dit nummer er mede voor kan zorgen dat de supporters als één blok achter onze nationale ploeg zullen staan, om hen zo richting wereldtitel te stuwen. Steve viert vandaag niet alleen de release van zijn voetballied, hij mag vandaag ook de 47 kaarsjes op zijn verjaardagstaart uitblazen!


“Een WK zonder WK-lied, is als een café zonder bier”, zo zegt feestvarken Steve Tielens. "We hebben in het verleden zo’n leuke liedjes gehad bij die WK’s, liedjes die de supporters wisten te verenigen en die zorgden voor extra beleving. Ik vond het dan ook echt zonde toen ik hoorde dat er geen officieel WK-lied zou komen deze keer, net nu we zo’n sterke ploeg hebben. Met of zonder toestemming van de bond, officieel of niet-officieel, ik zag het meteen als mijn plicht om dan maar zelf een nummer in elkaar te boksen. Ik hoop dat ‘Het voetballied (Come On Belgium)’ aanslaat en zorgt voor extra enthousiasme bij de supporters, en dat het op één of andere manier kan bijdragen om onze nationale ploeg richting finale in Moskou te loodsen."

Met de hulp van Jill De Greef!
Om deze missie te ondersteunen, riep Steve ook de hulp in van de bevallige Jill De Greef. De sympathieke Antwerpse fashionista die te zien was in het VIJF-programma ‘Pink Ambition’, ging graag in op de vraag van Steve om als ambassadrice voor zijn voetballied op te draven. Jill was daarom ook aanwezig bij de studio-opnames van het nummer en werd zo enthousiast bij het beluisteren ervan, dat ze besloot om aan te sluiten bij het koor en ook haar stem te lenen aan ‘Het voetballied (Come On Belgium)’.
“Ik liep Steve tegen het lijf achter de schermen bij een TV-opname, waar ik als reporter de artiesten mocht interviewen. Ik kende hem vooraf niet persoonlijk, maar blijkbaar was hij erg gecharmeerd door mijn enthousiasme, want even later contacteerde hij me en vroeg of ik wilde samenwerken met hem rond zijn voetballied. Ik ben nogal impulsief en zeg niet snel nee tegen een uitdaging, dus ben ik naar de studio getrokken waar ze het nummer aan het opnemen waren. Ik werd meteen meegezogen in de ambiance van het liedje en heb me zonder nadenken bij het koor gevoegd. Ik kijk er enorm naar uit om de komende weken en maanden mee dit supporterslied te gaan promoten met Steve”, zo besluit Jill.
‘Het voetballied (Come On Belgium)’ van Steve Tielens ft. Jill De Greef is verkrijgbaar op iTunes of op Spotify!

Axelle Red is terug met een nieuwe single. Op vrijdag 23 november 2018 stelt ze haar nieuw werk voor in Kursaal Oostende. Het wordt de enige West-Vlaamse show van de tour, exclusief in Oostende dus.


Vijf jaar na haar laatste studioplaat ‘Rouge Ardent’ (5de best verkochte album in België in 2013) en twee jaar na haar akoestisch album ‘Acoustic’, is Axelle Red terug met een nieuwe single "who's gonna help you".
Met haar laatste ‘Acoustic Tour’ gaf Axelle Red meer dan 200 concerten in België, Frankrijk, Zwitserland, Canada en doorheen Zuidoost-Azië.


Om het vervolg te schrijven op ‘Rouge Ardent’ trok Axelle naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Het is Los Angeles dat een nieuwe adem bracht. In Laurel Canyon werkte ze samen met Dave Stewart, maar ook met een nieuwe generatie Scandinavische producers die sinds een decennium de charts domineren, en vermengde Axelle haar soul invloeden met meer pop.

Ticketverkoop
AXELLE RED
VR 23 NOVEMBER 2018
KURSAAL OOSTENDE
Tickets en info: www.AXELLEREDOOSTENDE.be

Laura Lynn was de voorbije weken achter de schermen druk aan het werk aan een nieuw album dat in de zomer zal verschijnen. Onze schlagerkoningin uit Ardooie zal verrassend uit de hoek komen met een ‘country’ getint album met veel ambiance en een hoge feel good factor. Tussendoor nam de blondine de tijd voor een gezellige babbel met onze redactie. Daarin blikte ze onder meer terug op haar eerste jaren als zangeres.

 

"Mijn carriére kreeg eigenlijk pas echt kleur nadat ik de showbizz-school in Oostende had gevolgd. Ik zong daarna geregeld in onze regio onder mijn eigen naam 'Sabrina'. Precies dertien jaar geleden kwam dan 'je hebt me duizend maal belogen' uit en zong dat ook op de Batjes in Roeselare. Daar ontdekte mijn ondertussen ex-manager Patrick Vandewattijne mij en werd Laura Lynn geboren."

 

Hoeveel albums staan er ondertussen al op de teller? "Ik vermoed momenteel elf en in augustus komt er nog eentje bij. Die wordt in vergelijking met de vorige anders. Nu gaat de aandacht niet zozeer meer naar het schlagermuziek maar naar de country-dance. Mijn fans zullen dus terug uit volle borst op alle liedjes kunnen meezingen want de meeste zijn covers."

 

De voorbije maanden was het wel stil rond jou persoontje? "In die periode heb ik inderdaad niet veel singles uitgebracht buiten de 'hemelsblauwe ogen' dan, en qua optredens was het ook iets minder. Maar de toekomst ziet er wel terug heel goed uit. De zomer staat al bijna volledig volboekt, zoals het eigenlijk moet voor een Vlaamse zanger of zangeres, maar tot dan werk ik nog volop aan het nieuwe album."

 

De voorbode is alvast een succes met 'Ik trek het me niet aan', een bijzonder aanstekelijk nummer met een mooie clip erbij? "Die is voor velen inderdaad spraakmakend tot ze hem volledig zien. In een bepaalde scene sta ik zogezegd in mijn blootje naar de buurman te staren, maar natuurlijk is alles gespeeld. Het kwam wel voor in de tekst en dus moest het ook zo in scene gebracht worden in de clip. De reacties zijn bijzonder positief en dat hoort ook zo om succes te scoren."

 

Je sprak al eens over de drukke zomer, die voor jou grotendeels in Blankenberge zal doorgaan? "Ik sta inderdaad in het colisée dit jaar voor de zomerevue met Jacky Lafon, David Van Dyck en Koen Crucke als collega's. De vraag viel al enkele keren maar telkens hield ik de boot af. Vorig jaar ben ik dan eens gaan kijken ter plekke en vond de show heel leuk met veel variatie erin. Ook nu is dit terug het geval. Mij zal je niet constant op de buhne zien maar speciallekes zijn er wel. Zo zing ik een Franse medley. Wie het resultaat hiervan wil horen zal naar één van de 22 voorstellingen moeten komen. Die starten op 21 juli tot in de tweede of derde week van september. Dit betekent echter niet dat dit de enige activiteit van mij zal zijn in die periode. Ook mijn 'gewone' optredens gaan gewoon verder. Dat betekent dat er dagen inzitten van drie of vier optredens. Het zal dus bollen worden van de ene naar de andere stad of gemeente. Als je het echter graag doet, neem je dat er graag bij."

 

Las je ervoor of erna nog een rustperiode in om eens met het gezin op reis te gaan? "Ik ga proberen om voor de zomer er nog eens vijf dagen op uit te trekken, met Matthias en ook de kleine Eliana erbij. Wellicht wordt het terug het zonnige Benidorm alwaar het echt zalig vertoeven is. Vele mensen lachen wellicht als je deze reisbestemming uitspreekt maar wij vinden het er echt top. Je begrijpt er ook iedereen want de helft spreekt er Vlaams."

 

En na de zomer ga je zich dan stilaan mogen opmaken voor het Schlagerfestival in Hasselt. De organisatie stelde jou als eerste artieste voor, een ware eer? "Laat ons zeggen dat de echte koninginnen er terug staan want ook Lindsay, één van mijn beste vriendinnen, staat op het podium. Dit jaar was dit niet het geval en toch ben ik eens gaan piepen als toeschouwer. In die twaalf jaar dat het nu bestaat zag ik nog nooit volledig de show, dus was het nu het ideale moment. Het was echt ook zalig om eens voor het podium te staan. Van de eerste tot de laatste minuut was het dolle ambiance en straks zal het zeker terug het geval zijn als ik mijn opwachting ga maken."

 

 

Op zondag 29 april geeft ze om 16.00 uur de aftrap van haar concert en speelt ze met haar live band in concertzaal De Doos in Geraardsbergen. De laatste tickets zijn nu te koop op www.ticketkopen.eu of 070/345.345 (Max. €0,30/Min). Op vrijdag 27 april verschijnt het verzamelalbum ’10 jaar Lindsay’ in een standard jewelcase versie met 18 nummers (inclusief 5 nieuwe liedjes) en in een luxe versie (in beperkte oplage) , inclusief een booklet met uniek fotomateriaal en 24 nummers. “Maar ik zou graag eens willen weten wat mijn fans en mijn publiek het ultieme Lindsay-nummer vinden? Da’s de vraag die journalisten mij de voorbije tien jaar het meest hebben gesteld in interviews”, zegt de zangeres. Je kan Lindsay helpen door te stemmen voor haar ultieme Lindsay-song op https://form.jotformeu.com/80944491384364 Op 29 april, tijdens haar verjaardagsconcert, verklapt Lindsay welk liedje het uiteindelijk is geworden.

‘Van ’s morgensvroeg tot ’s avonds laat’ was het eerste liedje dat Lindsay als soloartieste uitbracht, tien jaar geleden. Haar debuutsingle werd een nummer één-hit, net als haar eerste full cd, die in een recordtempo werd bekroond met goud. De voorbije tien jaar werd Lindsay een vaste waarde in de showbizz met 5 gouden albums, talrijke nummer één-hits en een resem muzikale prijzen en onderscheidingen. “Die 10 jaar zijn voorbijgevlogen en da’s een goed teken, want dat wil zeggen dat ik mij goed heb geamuseerd. 10 jaar Lindsay is voor mij een mooie aanleiding voor een jubileumconcert en dat geef ik zondag 29 april om 16.00 uur in De Doos in Geraardsbergen. Samen met de muzikanten speel ik bijna alle nummers van mijn nieuwe verzamel-cd ’10 jaar Lindsay’. Universal Music brengt hem uit in 2 versies: In jewelcase met 18 songs en de luxe-editie die bestaat uit 24 nummers, hardcover en een exclusief 24 blz. booklet met foto’s uit het privé-archief. Op beide versies staan er ook 5 nieuwe nummers, waaronder ‘Een verlangen te groot’, geschreven door Jan Smit en mezelf, en opgedragen aan onze dochter Lisa-Marie én ‘Ware liefde’, mijn huidige, nieuwe single”, zegt Lindsay.

Ultieme Lindsay-song?

Maar wat is nu de ultieme Lindsay-song? Met welk liedje gaat Lindsay voorlopig de onsterfelijkheid in? “Awel, dat is de vraag die ik stel aan mijn fans en mijn publiek. Ik ben heel benieuwd wat voor hen het mooiste nummer is dat ik tot nu toe heb opgenomen. Ik heb die vraag al tientallen keren gekregen in interviews, dus ik ben heel benieuwd wat mijn fans vinden. Ik zie de antwoorden graag toekomen op https://form.jotformeu.com/80944491384364”.

Het album ’10 jaar Lindsay’ verschijnt 27 april 2018 op het Top Act/Universal Music De laatste tickets voor Lindsay haar jubileumconcert bestel je nu op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Ik zit in een cafeetje” was tien jaar geleden voldoende voor Jettie Pallettie om door te breken bij het grote publiek. Haar 10de verjaardag viert Jettie, de koningin van de kroegen en de fetisj van de feesttenten, op zaterdag 28 april in stijl, in de Chloë Hal van Ninove. “Het wordt één groot feest, want die avond stel ik mijn nieuwe cd voor: ‘Pinten & Patatten’. Dit zijn twee dingen die ik altijd tegenkom als ik onderweg ben in het Vlaamse land. Overal waar Jettie op het podium staat vloeit het bier rijkelijk en hoor je hoe ze achter de toog de lege flesjes bier in de bakken verzamelen. In Vlaanderen zeggen ze ‘frieten’, wij noemen het ‘patat’, lekker dun of dik geschild. Volgens mij zijn er in Vlaanderen meer frituren dan dat er bakkers en beenhouwers zijn”, zegt Jettie lachend.

Dit jaar is het exact 40 jaar geleden dat Claude François op een tragische wijze om het leven kwam. Drie dagen later, op de dag van zijn begrafenis, kwam zijn laatste single uit: Alexandrie Alexandra, die een ode was aan zijn geboorteland Egypte. In de jaren 70 bracht Claude François zijn laatste bezoek aan België.

Alain Dès, ’s werelds meest vermaarde imitator van Clo Clo komt op 8 september naar Theater Elckerlyc in Antwerpen. Sinds zijn acht jaar was Alain ervan overtuigd dat het podium zijn plaats was. Hij begon dan ook aan zijn eigen succes volle carrière. Uiteindelijk besloot hij zijn succesvolle carrière aan de kant te schuiven omdat z'n stem en performance aangeboren op Claude François lijken. Met succes zo blijkt. Hij is dan ook de perfecte artiest om een perfecte tribute te brengen met alle hits, outfits, danspasjes en natuurlijk de gekendste danseressen uit de showbizz: "Les Clodettes”!

Verwacht u maar aan een tribute vol ambiance, glitter en glamour met nummers zoals “Le Téléphone Pleure” , “Chanson Populaire”, “Cette année-là” , ”comme d’habitude”,“Le MaL Aimé”, “Toi et Moi Contre Le Monde Entier” , “Il Fait Beau, Il Fait Bon” , “Je Vais à Rio” en zoveel meer ….

Om Claude François terug te eren gaat op zaterdag 8 september een Claude François Hommage door in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Vandaag mag ik er eindelijk aan beginnen”, zegt de Duitse superster Semino Rossi. Op z’n 55ste is hij klaar voor zijn nieuwe, Europese ‘Ein Teil von Mir’-tournee. De komende 6 weken geeft hij 30 concerten, die morgenavond beginnen in de Duitse Esperantohalle van Fulda. Op 18 mei staat Semino met zijn gezelschap in de Hasseltse Ethias Arena en voor dat concert bestel je op www.ticketkopen.eu de allerlaatste tickets. Met de start van de tournee, verschijnt er vandaag ook een nieuwe single van Semino Rossi, getiteld ‘Königin des Sommers’, eveneens terug te vinden op het recentste succesalbum ‘Ein Teil von Mir’.

Laat de zomer maar beginnen, want Semino Rossi is er klaar voor, zeker met zijn ‘Königin des Sommers’. Uwe Busse schreef de tekst en Thorsten Brötzmann verzorgde de productie van deze hartverwarmende meezinger. “Ik ben het volledig met je eens dat dit nummer een zomerhit is. Het is zo herkenbaar dat het in je hoofd blijft zitten, waardoor je het direct meezingt”, zegt Semino. “Centraal staat de liefde voor de vrouw. Vrouwen weten oprechte complimenten te appreciëren. Of je het zegt met een gedicht of zingt in een lied, zolang het maar woorden zijn die recht uit je hart komen, want dat is het belangrijkste. ‘Königin des Sommers’ gaat over de liefde en waardering voor vrouwen, die in de zomermaanden een extra dimensie krijgt.

Het nieuwe Semino Rossi-album ‘Ein Teil von Mir’ heeft de Oostenrijkse charmezanger met Argentijnse roots geen windeieren gelegd. Het album stond op 1 in de Oostenrijkse charts, op 2 in de Zwitserse, 4 in de Duitse hitlijst én ook in België is de cd een bestseller, goed voor een top-10 notering. “Voor dit album werkte ik samen met een nieuw team dat mij goeie vibes gaf. Moderne Schlager met veel power, da’s de beste omschrijving voor het nieuwe album en het effect is dat ik met mijn muziek een nieuw publiek bereik: jonge mensen die houden van mijn liedjes en die zich amuseren op mijn concerten. Geweldig.

De nieuwe Semino Rossi-single ‘Königin des Sommers’ verschijnt vrijdag 14 april op het Sony-label en is terug te vinden op het album ‘Ein Teil von Mir’. Semino Rossi staat met zijn Europese ‘Ein Teil von Mir-‘tournee op vrijdag 18 mei 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. De laatste tickets bestel je op www.ticketkopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).


'Königin des Sommers' van Semino Rossi is nu te koop op iTunes of via streaming beschikbaar op Spotify

Anneke van Hooff, bekend van de Dance formatie TLD maar ook van De Grietjes, gaat voor het eerst in haar carrière solo in het Nederlands. ' Ik schreeuw het uit!' kwam ze bijzonder graag aan onze lezers voorstellen, maar eerst blikte ze nog eens in de tijd terug hoe haar zangcarrière eigenlijk begon.

"Mijn zus was zes jaar en volgde pianoles aan de muziekschool in Antwerpen. Ik was eigenlijk een trouwe fan van haar en ging altijd mee kijken. Daar was een gang met veel deuren en vroeger hadden die sloten zo'n grote gaten waardoor je gemakkelijk kon kijken. Als vierjarige wilde ik natuurlijk weten wat er zich daarachter afspeelde en ging alle deuren één per één af. Op een bepaald moment stond er één open en daar waren kindjes van mijn leeftijd die vioolles kregen. Ik was natuurlijk meteen verkocht en wilde absoluut dat instrument bespelen. Mijn mama ging vooraleer mij in te schrijven eerst info ophalen en daar kreeg ze te horen dat viool spelen eigenlijk niet zo goed was voor de ontwikkeling van de handjes. Uit vrees voor eventuele lichaamsschade later hield ze de boot nog efkes af maar op mijn achtste ben ik toch begonnen met viool spelen. Dat was dus mijn eerste kennismaking met de muziekwereld."

Maar je werd pas echt bekend in 2002 met jouw eerste single 'Como te quiero' ?

"Laat ons stellen dat die single de grote doorbraak was voor het grote publiek maar voordien had ik zeker al achthonderd keer (lacht) op het podium gestaan bij allerlei events. Maar hoe geraak je dan aan zo'n single? Dat is eigenlijk een verhaal dat weinigen weten maar het was door mijn toenmalige liefje. Via een platenfirma kwam hij terecht bij Ariane Jansoone die een demo schreef, en niet toevallig was dat dus Como te quiero. Iets later vroegen ze aan mij of ze dat nummer mochten insturen voor een wedstrijd. Aanvankelijk had ik daar niet zo veel zin in, omdat ik gewoon maar muziek wou maken. Na serieus aandringen heb ik toch ingestemd maar wist totaal niet voor welke zender of wedstrijd. Uiteindelijk bleek het om de toenmalige tv-zender TMF te gaan. Tot mijn grote verbazing won ik ook die wedstrijd en won daarmee een platencontract bij Warner Music. Vanaf toen is eigenlijk de bal echt aan het rollen gegaan."

In 2013 begon dan het succesverhaal met De Grietjes? "Dat was echt wel een leuk avontuur want de optredens volgden zich in sneltempo op. We hebben in die periode echt wel veel mensen gelukkig gemaakt tot voor enkele maanden dat project stopte. Dat wil nu natuurlijk niet zeggen dat ik niet positief naar de toekomst kijk. Ik sta nu trouwens helemaal te trappelen om solo verder te gaan en het publiek verder te vermaken tijdens mijn optredens. Ik ga mijn energie dus zeker blijven halen uit de glimlach van het publiek."

Is jouw debuutsingle 'Ik schreeuw het uit een persoonlijk werk'? "Ik heb dat samen geschreven met Christophe Severs, de zoon van collega Paul. Die heb ik leren kennen toen we de laatste single van De Grietjes inzongen. Hij was ervan de producer. Tijdens een gesprek voelde ik onmiddellijk een muzikale klik, ook al omdat hij een ongelooflijke muzikant is. Hij moet echt maar twee vingers op een piano leggen en er komt al bijna een concerto uit, bij wijze van spreken. 'Ik schreeuw het uit' is een eerste resultaat ervan."

Hadden 'De Grietjes' eigenlijk nog moeten bestaan, zou je dan ook nu al met een solocarrière begonnen zijn? "Ongetwijfeld, want er is zeker in Vlaanderen nog plaats voor artiesten. Mijn zangcarrière is trouwens niet mijn enige activiteit. Ik heb ook nog een webshop, We love fairy tales, sta ermee op grote beurzen, maar verder presenteer ik nog, dub ik tekenfilms, ben soms eens model en acteer ook nog. Naast mijn zangcarrière is er nog voldoende tijd dus om iets anders te doen."

Is de dance-stijl nu 'jouw' handelsmerk voor de toekomst, of horen we je later ook nog schlagers zingen? "Echte schlager is niet echt mijn favoriete stijl. Dat laat ik liever over aan mensen die daar heel goed in zijn. Ik vind dat je iets moet brengen waarvan je zelf van houdt. Mijn stijl zal dus eerder Vlaamse "pop-dance" zijn met een stevige beat op de achtergrond, zodat ik er op het podium ook kan op dansen. Mijn huidige single is daarvan een duidelijk voorbeeld."

 

Hoe ziet er de zomer uit voor jou. Een drukke agenda? "Nee, voorlopig is die nog leeg. Organisatoren mogen mij zeker contacteren of boeken via mijn website www.annekevanhooff.be. Wie als organisator dus ambiance in zijn tent wil zit bij mij aan het juiste adres."

Stort je zich nu volledig op de muziekcarrière of zien we jou straks terug opduiken op televisie? "Dat is een moeilijke vraag want ik stort mij eigenlijk altijd op mijn muziekcarrière, maar er is plaats voor meer. Er zijn een paar projecten hangende om terug op het scherm te komen, maar spijtig genoeg kan ik daar nog niks over kwijt."

Mensen die de avonturen van Anneke graag willen volgen kunnen terecht op haar facebookpagina of instagram. Iedereen is zeker welkom!

FRANS BAUER NUMMER 1 IN VLAANDEREN!

‘Levenslied’ van Frans Bauer is er in geslaagd om de nummer één positie te pakken in de Ultratop Album Charts, zowel nationaal als in Vlaanderen. De laatste weken was het duidelijk dat de mensen massaal naar de winkels trokken voor Frans’ nieuwste album. Hij kwam binnen op 2, ging naar 4, stond twee weken aansluitend terug op 2 en is deze week de absolute nummer één. Afgelopen weekend werden FNAC Wijnegem en MEDIA MARKT Hasselt reeds overrompeld door een ongeziene menigte voor Bauer’s signeersessie(s). Maar ook in de andere winkelketens als Standaard Boekhandel en Carrefour is het bijbestellen geblazen voor Bauer’s CD’s.

Frans Bauer, momenteel op tournee met zijn nieuwe theatershow, is tot tranen toe bewogen als hij het nieuws hoort. "Het is een beetje zoals met Nikki Terpstra… ik weet niet goed wat me allemaal overkomt. Vijf weken lang in de top 5 en dan nu nummer één. Ik ben mijn ploeg van Rocket in België, de platenfirma en vooral mijn fans zo dankbaar! Ik kan niet wachten om op 30 april het dak van het Kursaal te blazen", aldus een overgelukkige Frans Bauer.

Gino Moerman, labelmanager van Top Act/Universal Music: "Het is lang geleden dat we nog zo een spectaculaire verkoopcijfers gezien hebben van een Nederlandstalige CD met volkse liedjes. Frans slaagt er in om de mensen exact te bezorgen wat ze willen. Gezellige liedjes, kwalitatieve productie en vooral een taal die iedereen aanspreekt".

Frans gaat met het album ‘Levenslied’ terug naar zijn muzikale roots. De nieuwe single, ‘Blijf vanavond heel even bij mij’, is daar een klassevol en zeer geslaagd voorbeeld van. Fans zingen het nummer mee zoals ze dat ooit deden met ondermeer ‘Heb je even voor mij’. ‘Levenslied’ is een album dat 100% Frans Bauer uitstraalt. Het is warm, gezellig en dicht bij de mensen.

Met de theatershow ‘Tour de Frans’ komt de ook in Vlaanderen nog altijd uiterst populaire zanger, dit voorjaar concerten geven bij ons. Alle info via www.tourdefrans.be

LIVE

30 april – 20.00u – Kursaal Oostende

1 mei – 15.00u – Kursaal Oostende

3 juni – 15.00u – Stadsschouwburg Antwerpen

16 juni – 20.00u – Ethias Theater Hasselt

Michael Lanzo straalt als nooit te voren. Niet alleen verloor hij heel wat kilo’s, ook door zijn zangcarrière waait een nieuwe wind. Het grootste bewijs daarvan is zijn nieuwe single ‘Je thuis is waar men van je houdt’, een bewerking van ‘Zuhaus ist da wo man dich liebt’ van zijn grote idool Semino Rossi.

Klopt het als we stellen dat het een tijdje stil was als zanger, puur op vlak van uitbrengen van singles dan? "Dat kan je wel stellen, maar toch was het niet kalm. In die periode heb ik drie singles opgenomen, naar Radio 2 gericht. Ik wilde eigenlijk echt eens met mijn nummers op de Nationale radio komen, en dat is ook aardig gelukt. Nadeel was wel dat ze niet echt gesmaakt werden toen ik ze op het podium bracht. De enige reden dat ik daarvan zag, was dat het geen echte levensliederen of schlagermuziek meer was. Nu gooi ik het dus terug over een volledig andere boeg met mijn nieuwe single 'Je thuis is waar men van je houdt’, een realisatie ook van VDM. Bedoeling is om in de toekomst nog meer nieuwe nummers te gaan brengen van mijn grote idool Semino Rossi, maar dan in mijn stijl en ook met een tekst die ook bij mij past. Ik heb graag dat ik een tekst kan brengen waarin ik mezelf kan herkennen en dat ik niet bijvoorbeeld moet gaan zingen van : 'Ik zag daar een mooie blondinne lopen waarop ik verliefd werd'. Iedereen weet dat dit in mijn geval zeker niet klopt. Ik wil echt als artiest hebben dat het bij mij past of dat het iets is dat ik zelf meegemaakt heb."

Is de single dan ook door jou geschreven nu? "Nee, 'Je thuis is waar men van je houdt’, is dus origineel van Semino Rossi, maar collega Bart Herman schreef het bijna volledig opnieuw. Aanvankelijk wilden we gewoon een complete vertaling van het oorspronkelijke maar dat is echt wel moeilijk. De zinsbouw was om te beginnen niet goed en Bart heeft er dus nu een heel mooie tekst opgeschreven. Achteraf gezien is het ook iets die volledig bij mij past. Ik heb ondertussen al heel veel tegengekomen in mijn leven en niet altijd is het even gemakkelijk en daar gaat het ook over. Dat is trouwens niet alleen voor mij het geval. Veel anderen zullen zich ook in deze tekst kunnen terug vinden."

Is dit een voorbode voor een nieuw album? "Dat wel. In september komt er een nieuw album uit. Concreet zijn we er nog niet uit wat het precies zal worden. We zouden eigenlijk heel graag een album maken 'Michael Lanzo zingt Semino Rossi', maar we weten nog niet als dit wel mag. Daarvoor zal de Oostenrijkse zanger natuurlijk zijn goedkeuring voor moeten geven. Dat is nog niet gebeurd. Als hij dit trouwens niet doet gaan we wel zijn nummers erop zetten maar gaat de CD wel anders noemen. Het idee om met die stijl uit te pakken komt er eigenlijk van Kris Bloemen, de man van Lindsay. Ooit zei hij me: 'Michael, jij moet uitpakken met nummers uit Semino zijn repertoire'. Dat was echt wel een goed idee en ben blij dat de eerste 'echte' realisatie daarvan nu een feit is."

En ondertussen lopen de zaken ook in 'Den toerist' in Meulebeke, alwaar je mede-vennoot bent, bijzonder goed? "Het is met zingen super druk en ook hier is het inderdaad hetzelfde, dus voor mij is het momenteel hectisch. Sowieso ga ik mij nu alleen maar op mijn artiestenbestaan richten want ik weet dat de zaak in goeie handen is van Andy Vervaeke en mijn ouders, die hier altijd een handje komen toesteken."

Dus er komt nu geen directe carrièreswitch van schlagerzanger tot uitbater van een feestzaal? "Mijn zingen is nog altijd iets wat ik het liefste doe en waarvoor ik tot op heden het hardst moest werken om te staan waar ik nu sta. Bedoeling is om die carrière nog verder uit te bouwen, maar als er een momentje vrij is dan steek ik zeker ook de handen uit de mouwen in 'Den Toerist'."