Maselis

Hoewel ambiancemaker Steve Tielens momenteel nog stevig scoort met zijn voetballied en morgen, ongetwijfeld samen met vele andere Belgen, nog eens uit volle borst 'Come On Belgium!' zal roepen om onze Rode Duivels te steunen, kijkt hij ook al uit naar het vervolg van de zomer. Met zijn nieuwe single 'De nacht van mijn leven' heeft Steve alvast de munitie klaar om zijn succesvolle zomeroffensief verder te zetten. 'De nacht van mijn leven' is een warm, sfeervol nummer, een instant meezinger en oorwurm pur sang.

"Ik ben van nature nogal enthousiast, volgens sommigen zelfs een beetje té (lacht), maar wat mijn nieuwe single betreft, kan ik mijn enthousiasme echt niet onder stoelen of banken steken", zegt Steve Tielens. "Ik was meteen verliefd op dit nummer. 'De nacht van mijn leven' is, naar mijn gevoel dan, het beste nummer dat ik tot op heden uitbracht. Ik heb er dan ook een mooie, professionele videoclip bij laten maken door het fijne team van CameraWorks. Ik ben erg fier op het nummer én de clip, en ik hoop dat de mensen er even enthousiast over zijn als ik", besluit Steve.

Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag kwamen een pak Vlaamse artiesten naar de Grote Markt van Roeselare afgezakt. Matthias Lens, Laura Lynn, Luc Steeno, Yves Seghers en Sergio passeerden de revue. Onze redacteur Stefaan Bogaerts zorgde voor een sfeerreportage.

 

Na Henkie’s ‘Lief klein konijntje’, de ‘Snollebollekes’ en Jebroer zijn ‘Kind van de Duivel’, zijn het dit keer de Nederlandse PartyfrieX en Schorre Chef die met hun ‘Ik moet zuipen’ een gigantische feesthit scoren. “We hebben het niet wetenschappelijk onderzocht, maar als onze party-anthem wordt gespeeld, stijgt het drankverbruik zienderogen en wordt het aanzienlijk drukker aan de toog”, klinkt het bij de gasten. Het liedje is al een tijdje uit, maar werd pas in het voorjaar opgepikt door de Vlaamse jeugd die het massaal begon mee te zingen en te streamen, waardoor de video op weg is naar de magische kaap van 5 miljoen YouTube-views.

Kwam je dit weekend een bende vrijgezellen tegen of stond je aan de toog in Werchter te wachten op je drankje, dan hoorde je wel iemand ‘Ik moet zuipen’ inzetten, want zo hard gaat het ondertussen. “Feestjes, bruiloften, jongerenkampen en het voetbal. Spelen de Rode Duivels en scoren ze, dan speelt de dj onmiddellijk ‘Ik moet zuipen’. Vrijdag was dat het geval in Antwerpen, maar ook in Hasselt en de rest van Vlaanderen zingt iedereen mee. We doen met Nederland niet mee aan het wereldkampioenschap, maar we scoren wel met ‘Ik moet zuipen’ en zien dat de Vlamingen er massaal plezier aan beleven. Het liedje gaat momenteel in Vlaanderen bijna even hard als de aanvalsgolven van het trio De Bruyne-Hazard-Lukaku…heerlijk toch!”, klinkt het bij de PartyfrieX.

Hou je van feesten en ga je morgenavond op groot scherm kijken naar de halve finale van België tegen Frankrijk, dan kan je nu al je stembanden oefenen met de PartyfrieX-bom ‘Ik moet zuipen’.

Vorig weekend was er Moen Feest waarbij het kruim van de Nationale en Internationale artiesten aanwezig waren. Zo vierden The Scabs hun veertigjarig bestaan, kwamen ook De Kreuners lang maar voor het jonger publiek kwam Kraantje Pappie, Gers Pardoel en 't Hof van Commerce lags. Daar kon onze fotograaf Jan Huysentruyt dus niet op ontbreken.

 

Het was even wachten op de nieuwe single van Dina Rodrigues, de in Vlaanderen wonende Portugese zangeres, maar het was zeker het wachten waard.

HASSELT - Na de aankondiging van Laura Lynn en Lindsay voegt Het Schlagerfestival drie mannelijke topartiesten toe aan de line-up voor volgend jaar. Naast de vaste waarden Luc Steeno en Willy Sommers maakt ook John Terry na 10 jaar opnieuw zijn opwachting op het grote volksfeest in Hasselt. Op 29, 30 en 31 maart brengt hij in de Ethias Arena o.a. een selectie uit zijn album ‘John Terra zingt Neil Diamond’. Tickets zijn verkrijgbaar via www.hetschlagerfestival.be of 070/345.345 (max. € 0,30/min.). 
 

Een goeie spits vindt moeiteloos de weg naar het doel als hij goed wordt aangespeeld door zijn ploegmakkers. Zo’n muzikale topspits is John Terra. De Maasmechelaar scoorde met hits als ‘Iemand heeft je pijn gedaan’, ‘Is er een ander’ en het legendarische ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’, een nummer dat Marcel Vanthilt met Arbeid Adelt! in 1990 in een nieuw jasje stak. Net als Ronaldo en Messi, vindt Terra de weg naar het (voor hem muzikale) doel, maar heeft hij ook de gave om de juiste passes te geven aan collega-artiesten. Naast de zanger is er nog de succesvolle songwriter-componist en producer John Terra, die samenwerkt met het kruim van de showbizz: Helmut Lotti, Christoff, Dana Winner, Vanessa Chinitor, Kim ‘Kay, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal doen en deden ze een beroep op John Terra, die in 1996 besloot om zich volop te concentreren op het schrijven en producen van muziek, en daardoor de pauzeknop indrukte wat zijn eigen carrière betrof. 

 
Die break duurde tot 2013. John verbrak de stilte met een nieuwe soloplaat. Twee jaar later, in 2015, scoorde de muzikale spits met het album ‘John Terra zingt Neil Diamond’. “Het was een grote droom, maar tevens ook een enorme uitdaging om liedjes van mijn grote idool Neil Diamond in een Nederlandstalig jasje te gieten. “Ik ben blij dat ik volgend jaar een scheut Neil Diamond mag meebrengen naar Het Schlagerfestival, samen met mijn grootste hits en klassiekers. Tien jaar geleden hebben ze mij moeten overtuigen, omdat ik op dat moment vooral bezig was achter de schermen. Ik hoefde niet per se in de spotlights te staan, ook al heb ik altijd graag gezongen en mij geweldig geamuseerd op het podium. Het was een fijne ervaring, dus toen ik de vraag kreeg om volgend jaar terug te komen, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik kijk er enorm naar uit om op één van de grootste podia van Vlaanderen mijn ding te kunnen doen, samen met de live band. Schitterend!”
 
Vaste waarden
 

Naast John Terra zijn ook Luc Steeno en Willy Sommers terug van de partij op Het Schlagerfestival 2019. “Na afloop van de vorige editie hebben we een rondvraag gehouden bij onze bezoekers en gepeild naar de optredens. Een artiest die nooit ontgoochelt en uitgroeide tot een vaste waarde op ons festival is Willy Sommers. De mensen geven aan dat ze het belangrijk vinden om mee te kunnen feesten met ‘Laat de zon in je hart’ of meezwaaien als Willy ‘Als een leeuw in een kooi' zingt. Naast zijn hoge knuffelbeergehalte, is Sommers cultureel erfgoed en wordt hij door iedereen gewaardeerd. Kijk maar naar Mauro die hem meeneemt deze zomer naar Pukkelpop. We zijn blij dat we hem terug kunnen aankondigen, omdat de mensen ook echt naar hem vragen. Dus ja, Willy Sommers komt terug schlageren”, klinkt het bij de festivalorganisatoren. Ook Luc Steeno brengt zijn klassiekers ‘Mooi zijn alle vrouwen’, ‘Hij speelde accordeon’ en ‘Ik mis je elke dag’ terug mee naar de Ethias Arena. “Optreden met een liveband is voor een artiest altijd iets speciaals en zeker in Hasselt, waar de mensen je aanmoedigen, meezingen en achteraf een mailtje sturen of een Facebookberichtje om je te bedanken en te zeggen dat ze het echt leuk vonden. Als ik hen massaal op de parking zie toekomen, met boa’s en slingers om hun nek, dan ervaar ik een gezonde spanning en nervositeit en heb ik echt goesting om te knallen op het podium.
 
Het Schlagerfestival 2019 - op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om 20.30 uur en zondag 31 maart om 15.00 uur in de Ethias Arena te Hasselt. Met o.a. John Terra, Laura Lynn, Luc Steeno, Lindsay en Willy Sommers. Meer namen volgen in het najaar. Tickets via www.hetschlagerfestival.bewww.ethias-arena.bewww.teleticketservice.com of telefonisch 070/345.345 (max. € 0,30/min.).
 
Het Schlagerfestival 2019 is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium

cover


NIEUWE LANGVERWACHTE SINGLE VAN ANDRÉ HAZES

De vele fans in Nederland en Vlaanderen hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag is hij er dan. De langverwachte nieuwe single van André Hazes ‘Later Komt De Spijt'. Meteen de voorloper van een nieuw album, dat in oktober wordt verwacht.

André Hazes kent in Nederland en Vlaanderen sinds de monsterhit ‘Leef’, een nummer dat 2 jaar na release ook in Vlaanderen nog altijd in de digtale charts staat, een ware sterrenstatus. De ‘Holland zingt Hazes’-concerten en zijn soloconcerten in Amsterdam, zijn al een paar jaar op rij een megasucces. Voor het eerst komt André nu ook naar Vlaanderen voor een soloconcert, want op 10 november 2018 staat hij met zijn live band in de Antwerpse Lotto Arena.

Tickets voor ‘André Hazes – Live in Lotto Arena Antwerpen’ op 10 november 2018, kunnen besteld worden op www.ticketkopen.eu of telefonisch op +32 (0)70 345 345.

De verbluffende deelname van Dana Winner aan ‘Liefde Voor Muziek’ in 2016 maakt nog steeds wereldwijd
grote indruk. Haar vertolkingen in het muziekprogramma leverden haar maar liefst 3 nummer-één-singles in de Itunes charts én een platina album op.

Vooral Dana’s vertolking van Whitney Houston's ‘One Moment In Time’ weet twee jaar na datum nog steeds mensen tot tranen toe te bewegen. Deze week heeft de opname uit ‘Liefde voor muziek’ op YouTube de kaap van 10.000.000 views overschreden. De vertolking van Dana Winner krijgt al twee jaar bijzonder enthousiaste reacties uit alle uithoeken van de wereld.
Een nationale TV-zender in Zuid-Amerika pikte de opname vorig jaar op en meteen werden ze overspoeld met vragen van kijkers die wilden weten wie die hemelse versie van ‘One Moment In Time’ bracht. Dana Winner heeft er in Brazilië een ware online hit te pakken. Met als gevolg dat de clip de voorbije maanden tot 800.000 keer per maand werd bekeken.

In Vlaanderen scoort Dana Winner momenteel opnieuw een grote radiohit met ‘Als Je Zingt’, een nummer uit haar recente album ‘Eerste Liefde’.

2019 wordt een waar feestjaar voor de Limburgse, want dan viert Dana Winner 30 jaar carrière. Een jubileumjaar dat met deze 10 miljoen views alvast heel mooi wordt ingezet

Axel Lane verrast met een bekend uptempo nummer : "Maak me wakker" ( Wake me up ). De tekst werd geschreven door Axel Lane en richt zich vooral tot de jeugd. Het nummer heeft als boodschap dat je moeilijkheden kan overwinnen als je blijft geloven in jezelf.

Toelichting :

Zoals miljoenen mensen betreuren wij het plotse en vroegtijdige overlijden van Tim Bergling ( Avicii ).

De beslissing om van dit nummer ( Wake me up ) een Nederlandstalige versie uit te brengen heeft echter niets te maken met het tijdstip van dit spijtige overlijden.

De opnames werden reeds verricht een hele tijd daarvoor.

Ook werd aan de uitgeverij van Tim Bergling de toestemming gevraagd en verkregen voor het uitbrengen van deze versie.

Deze versie is een bewerking van de track die opgenomen werd op het album "25", dat verscheen in maart 2017.

LUISTERCIJFERS VOORJAAR 2018: SAM, HEIDI & WIM IS DE BEST BELUISTERDE OCHTENDSHOW BIJ DE 18- TOT 44-JARIGEN

QMUSIC IS DE TWEEDE GROOTSTE ZENDER IN VLAANDEREN

Qmusic Joe

Het CIM heeft vanmorgen de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekend gemaakt, die voor de eerste keer gebaseerd zijn op de vernieuwde meting. De resultaten bestrijken de periode van 2 januari tot en met 6 mei 2018.

Qmusic en Joe bereiken elke dag maar liefst 1,3 miljoen luisteraars. Qmusic is de tweede grootste zender in Vlaanderen met 12,4% marktaandeel bij het algemene publiek(12+). De ochtendshow Sam, Heidi & Wim bereikt elke dag bijna een half miljoen luisteraars(492.000 - 12+)en is ook de best beluisterde ochtendshow bij de 18- tot 44-jarigen(zenderdoelgroep)met 21,2% marktaandeel. Op de werkvloer is Qmusic ook de meest beluisterde zender(22,3% marktaandeel op 12+). Joe zet ook een mooi resultaat neer bij het algemene publiek met 8,9%(12+). Op de zenderdoelgroep 35-54 scoort Joe met 12,9%.

An Caers, directeur radio:“Qmusic staat voor brede en populaire muziek, de meest spraakmakende ochtendshow en entertainment. We zijn heel blij dat dat weerspiegeld wordt in de resultaten. Qmusic leeft in Vlaanderen, niet alleen op de radio maar ook op al onze events en online platformen. Vanaf volgende week verhuizen we heel de zomer lang naar Oostende voor onze jaarlijkse sterkhouder: het Q-Beach House.”

Robin Vissenaekens, zendermanager Joe vult aan:“De mooie cijfers van Joe geven ons goesting om voluit te gaan de komende maanden. Sven & Anke starten begin augustus al terug in de ochtend en we kijken muzikaal uit naar de Top 2000. We bouwen continu verder aan de grootste supportersclub van de frisse veertiger.”

De nieuwe CIM RAM(Radio Audience Measurement)werkt op basis van een vernieuwde methodologie. Die zorgt ervoor dat er voortaan meer luistercijfers zijn, dat er vanaf nu continu gemeten wordt en dat de cijfers sneller beschikbaar zijn. Er is ook ingezet op een vernieuwde rekruteringsmethode door online panels toe te voegen en de studie is nog preciezer dankzij digitalisering van de bevraging via een vernieuwde site en app.

Qmusic Joe

Qmusic telt deze week met de Foute Caravan en de Foute 128 af naar de zomer met de Foute Party nu vrijdag 29 juni 2018 in Flanders Expo in Gent. De dag erna, zaterdag 30 juni, opent Qmusic opnieuw de deuren van het Q-Beach House in Oostende. Joe komt deze zomer ook naar buiten en trakteert opnieuw bedrijven op ijsjes. Daarnaast gaat de Joe-zomercaravan naar de gezelligste stadsevenementen in Vlaanderen om live radio te maken. Vanaf begin juli nemen Ann van Elsen en Born voor een maand de ochtendfakkel over van Sven & Anke.