In het najaar trekken het Kuifje van de Vlaamse media en de kapitein Haddock van de comedy op avontuur.

"Van 7 tot 77", de zevende zaalshow van Jacques Vermeire met nieuwe aangever Ruben Van Gucht brengt hen op vrijdag 7 december naar Het Kursaal in Oostende. 

Maar Jacques en Ruben proberen hun hilarische oude en nieuwe typetjes ook al met plezier uit voor een testpubliek in De Rostune in Sijsele op zondag 25 april, in OC Ghybe in Poperinge op dinsdag 8 mei of op 15 mei in De Trukendoos om 20u in Stasegem.

Praktische informatie

   Info & Tickets via: www.COMEDYSHOWS.be

Dat Phil Kevin een echte 'Komaan en doe het’-mentaliteit heeft, daar moeten we waarschijnlijk niemand meer van overtuigen en dat zet de sympathieke Limburger eens te meer in de verf met zijn nieuwe single ‘Vroeger was ze Benny’. Hoewel hij momenteel nog in de Vlaamse hitlijsten prijkt met ‘Ik ben je prooi’, de eerste duetsingle met zijn vrouw, pakt Phil Kevin nu dus al uit met nieuw, brandend actueel hitmateriaal. ‘Vroeger was ze Benny’ is een echte ambiancebom, met een respectvolle knipoog naar de aandacht rond transgenders sinds de outing van Bo Van Spilbeeck, een verhaal dat Phil met bewondering gevolgd heeft.

“Ik heb veel respect voor de manier waarop Bo, maar ook de media in het algemeen, dit verhaal gebracht hebben”, zegt Phil Kevin. "Hoe Bo straalde na haar outing, dat was prachtig om te zien en ik denk dat ze voor veel mensen die in eenzelfde situatie zitten, de drempel om hun ware zelf te tonen enorm verlaagd heeft. Bo is een rolmodel voor de transgenders geworden en mag daar heel trots op zijnEigenlijk schreeuwde ze door haar outing naar hen ‘Komaan en doe het!’ en gaf ze een sterk signaal van verdraagzaamheid en begrip naar alles en iedereenNet toen heel deze historie losbarstte, kruiste dit nummer mijn pad en ik voelde meteen dat ik er iets mee moest doen. Het is zo aanstekelijk, er zit zoveel ambiance in, met de knipoog maar het blijft respectvol, dat vind ik heel belangrijk. Wie weet kan ‘Vroeger was ze Benny’ wel uitgroeien tot het lijflied van de transgenders, dat zou ik een hele eer vinden!”, zo besluit Phil.Het weekblad P-Magazine gaat de komende weken op zoek naar de knapste provinciale voetbalster. Uit onze provincie zijn er vier jonge dames geselecteerd. Daartoe behoort ook de 19-jarige Camille Sanders uit Jabbeke. De studente optometrie speelt momenteel bij eersteprovincialer Ladies Oudenburg.


"Als zevenjarige ben ik eigenlijk begonnen met voetballen", opent de blondine. Dat was bij een damesploeg in Oostende, dat ondertussen al niet meer bestaat. Dat was dan met mijn twee zussen. Gedurende een zevental jaar waren we er bijna dagelijks actief op hun velden. Dan ben ik eventjes gestopt met voetballen omdat ik eigenlijk een andere passie had leren kennen, namelijk paardrijden. Na enige tijd keerden de voetbalkriebels echter terug en zijn we bij tweedeprovincialer Ladies De Haan herbegonnen. Daar heb ik dan twee seizoenen gespeeld bij hun eerste ploeg. Daar was ik hun vaste linksvoor geworden en scoorde enorm veel. Ik herinner me nog dat ik in twee seizoenen 32 doelpunten had, wat zeker niet slecht was. Mijn noodslot sloeg echter toe in een wedstrijd tegen Koekelare. Ik kreeg onopzettelijk wel een knie in mijn rug en sukkelde er achteraf heel lang mee. Er volgde daardoor zelfs een inactiviteit van twee jaar maar nadien ben ik toch terug herbegonnen bij eersteprovincialer Ladies Oudenburg, nog altijd de club waar ik nu actief ben. Daar loopt het momenteel best goed want met de ploeg staan we netjes vijfde."


Heb je eigenlijk nog grotere ambities dan nu te voetballen bij een Provinciale club? "Ik ben eens gaan testen bij Club Brugge en mocht daar ook blijven, maar de combinatie met de studies waren niet meer zo ideaal zodat ik achteraf beslist heb te blijven waar ik nu ben in Oudenburg."
En nu het verhaal van de knapste voetbalster in de Provincie. Heb je jezelf ingeschreven bij het weekblad? "Onze trainer van Oudenburg had op onze Facebook-groep een oproep gedaan om de speelsters aan te sporen deel te nemen aan deze wedstrijd. Niemand was daar echter op ingegaan. Blijkbaar had mijn vriend in het geheim toch een mailtje gestuurd om mij in te schrijven. Toen hun redactie mij enkele maanden later contacteerden viel ik natuurlijk volledig uit de lucht. Toch heb ik geen moment getwijfeld om eraan deel te nemen. Achteraf gezien is het een leuke ervaring geweest."


Wat is er zoal gebeurd in de periode tussen de inschrijving en de verkiezing straks op 9 maart? "Kort na het contact werd afgesproken in het stadion van eersteklasser KV Oostende voor de fotoshoot. Dat verliep er bijzonder los en dat merk je ook wel op de kalenders die ondertussen te koop zijn. Die kan je trouwens online kopen of in het Kursaal of het stadion van KV Oostende. En nu is de stemming volop bezig. Wie echter de 'knapste voetbalster' zal worden hangt af van de online-stemmen en het stemgedrag van een samengestelde jury. Het eindresultaat weten we pas tijdens de 'Golden Palace Ball'-avonden, zeg maar de 'Gouden schoen' voor het Provinciaal voetbal. De eerste avond is 9 maart in Antwerpen en daar weten we wie met de titel gaat lopen."


Zal je ontgoocheld zijn als je niet wint? "Op zich heb ik er al een leuke ervaring aan overgehouden met de fotoshoot, dus nee een ontgoocheling kan ik er niet aan over houden."

Salvatore Adamo brengt vandaag “Si vous saviez” uit, zijn 25ste studioalbum.
Hij werkte hiervoor samen met Clément Ducol (Camille, Vincent Delerm, Vianney) en Maxime Le Guil (Morrissey, Christophe, Camille, Justice, Hans Zimmer…).
Salvatore, die dit jaar al 55 jaar op de planken staat, nam de plaat op met een 40-koppig live orkest.

Met zijn 74 jaar en concerten in alle uithoeken van de wereld, heeft hij heel wat te vertellen. En zoals het Adamo betaamt neemt hij geen blad voor de mond.
Zelfs met zijn rood-zwarte outfit – niet perfect in balans – kleurt hij buiten de lijntjes.
Maar hij doet dat wel op zijn immer charmante en bescheiden manier.

LIVE
· 15.03 – L’Olympia, Paris
· 16.03 – L’Olympia, Paris
· 30.03 – CC, Lier
· 31.03 – Stadsschouwburg, Kortrijk
· 07.04 – De Spil, Roeselare
· 08.04 – 30CC, Leuven
· 14.04 – Ter Duinenkerk, Koksijde
· 29.04 – CC, Hasselt
· 30.04 – Kursaal, Blankenberge
· 26.05 – Stadsschouwburg, Antwerpen
· 31.10 – Bozar, Brussel

 


Foto c Ingeborg


Umberto Tozzi, Christoff, De Romeo’s, Sam Gooris, Bart Kaëll, Swoop, Willy Sommers, Kürt Rogiers en Coco Jr. van The Dinky Toys krijgen op Het Schlagerfestival 2018 vrouwelijke versterking van Ingeborg. Met ‘Door de wind’ én met veel ‘Gratitude’ debuteert de West-Vlaamse op vrijdag 23, en zaterdagen 24 en 31 maart, op het podium in de Hasseltse Ethias Arena. Op zondag 25 maart, tijdens de matinee wordt Ingeborg vervangen door Margriet Hermans, die eveneens debuteert op het festival. Snelle beslissers kunnen zich nog verzekeren van tickets op www.hetschlagerfestival.be

Dertig jaar geleden, op haar 22ste , nam Ingeborg voor West-Vlaanderen deel aan de Baccarabeker, waar ze de Sabam-prijs en de personalityprijs won. In datzelfde jaar zong ze met Clouseau de hitsingle ‘Verlangen’ en één jaar later was Ingeborg onze Belgische inzending op het Eurovisiesongfestival. Met veel overtuiging bracht ze in Lausanne ‘Door de wind’, een liedje dat haar de 19de plaats opleverde, maar uitgroeide tot een klassieker. Drie decennia later kan Ingeborg terugblikken op een indrukwekkend parcours als artieste, maar ook al tv-presentatrice van de succesprogramma’s Schuif Af!, All You Need Is Love, Ik wil je iets vertellen én Blind Date! Sinds 1999 ligt de focus van Ingeborg ook op Yoga en meditatie. Als docente is ze één van de drijvende krachten achter De Evolutie, waar ze regelmatig sessies geeft en mensen begeleidt. Dat laatste doet ze ook achter de schermen bij de VRT-nieuwsdienst, waar ze vorig jaar aan de slag ging. Legendarisch was haar doortocht in het één-programma Van Gils & Gasten, waar ze presentator Lieven Van Gils, Sven Nys en de andere studiogasten meenam in een ‘Gratitude’-momentje. Het was het begin van een nieuwe rollercoaster die Ingeborg dit najaar een plek opleverde in de jury van Steracteur Sterartiest, en de lancering van een nieuw spiritueel album ‘Where The Sky Touches The Sea’ bracht.

Op haar 52ste geniet Ingeborg van de innerlijke rust die ze uitstraalt en deelt met iedereen die verbonden is aan haar ‘Evolutie’-wereld. Uitzonderlijk, maar omdat de organisatoren het haar zo lief hebben gevraagd, komt Ingeborg op vrijdag 23 en zaterdagen 24 en 31 maart, naar Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena.Ze staat al jaren op ons verlanglijstje en nu is het eindelijk gelukt om haar ook effectief te strikken voor ons festival, waar ze met onze liveband dat heerlijke ‘Door de wind’ brengt en verder nog kiest uit ‘Als dat gebeurt’, ‘Ga niet weg’ of ‘Zo dichtbij’, om te eindigen met een heerlijk ‘Gratitude’-momentje. Ingeborg heeft er ontzettend veel zin in en wij zijn dolblij dat we die schitterende West-Vlaamse artieste voor de eerste keer mogen verwelkomen op Het Schlagerfestival. Zondag 25 maart hebben we een middagvoorstelling waar Ingeborg niet bij kan zijn, maar als alternatief pakken we daar ook uit met een vrouwelijke Schlagerfestival-debutante, Margriet Hermans. Ook zij kan kiezen uit een mooi hitrepertoire dat bestaat uit o.a. ‘Alle mooie mannen zijn zo lelijk’, ‘Laisse rouler le bon temps, Jaqueline’ en ‘Niets houdt me tegen’", klinkt het bij de festivalorganisatoren.

Het Schlagerfestival 2018 vindt plaats op vrijdag 23, zaterdagen 24 en 31, en zondag 25 maart 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. Tickets bestel je op www.hetschlagerfestival.be

JACQUES BREL HOMMAGE
"LA VIE EST BREL"
Vrijdag 5 oktober 2018 - 20u

Op 9 oktober zal het exact 40 jaar geleden zijn dat Jacques Brel overleed. In die week, op vrijdag 5 oktober, brengt men een unieke hommage aan misschien wel de belangrijkste artiest die België ooit heeft gekend. De magnifieke songs als Marieke, Mijn Vlakke Land, Ne Me Quitte Pas en Voir Un Ami Pleurer zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend.
Olivier Laurent brengt als vocalisator samen met twee muzikanten het weergaloze verhaal van de muziek en de mens, en bovenal de ziel van Jacques Brel weer tot leven. Want een vocalisator doet meer dan een stem imiteren, hij geeft ook de ziel van de zanger een stem.
Olivier Laurant, die trouwens Oostendse roots heeft, staat momenteel maandenlang in een uitverkochte theaterzaal te Parijs en wordt gezien als de beste man op deze planeet om de nummers van Brel te vertolken.

Goed nieuws voor de vele Vlaamse fans van Frans Bauer. De ook bij ons uiterst populaire zanger geeft dit voorjaar 4 grote theaterconcerten in Vlaanderen die de naam ‘Tour de Frans" meekregen.

30 april 2018 - 20u00 - Kursaal Oostende

1 mei 2018 - 15u00 - Kursaal Oostende

3 juni 2018 - 15u00 - Stadsschouwburg Antwerpen

16 juni 2018 - 20u00 - Ethias Theater Hasselt

http://promo.mostiko.be/Promo2012/projects/1039/SashaandDavy_InTheJukebox_COVERplayer.jpg

 

Sasha & Davy kennen we natuurlijk allemaal al geruime tijd van hun vlotte Nederlandstalige popsongs waarmee ze ons de voorbije jaren al vaak lieten kennismaken. Vandaag brengt het duo echter voor't eerst een Engelstalig album op de markt, 'In The Jukebox'. Voor Sasha & Davy een droom die ze al langer koesterden en die nu, eerder toevallig, waarheid wordt.

Tijdens hun live-optredens introduceerden Sasha & Davy regelmatig al eens enkele Engelstalige songs op hun setlist, hoofdzakelijk nummers uit de Sixties omdat ze persoonlijk best ook fan zijn van de songs uit de goeie oude tijd. Na zo'n optreden kreeg het koppel regelmatig al eens de vraag of die nummers ook beschikbaar waren op CD maar daar moesten ze altijd negatief op antwoorden. Tot vandaag dus... want op algemeen verzoek dook het duo eerder dit jaar toch de studio in en staken ze hun favoriete nummers uit de Sixties in een fris jasje en maakten ze er bovendien duetten van. Laat het duidelijk zijn, Sasha & Davy zijn zeker niet van plan om het Vlaams nu achterwege te laten, ze zullen altijd Vlaamse songs blijven maken maar een gelegenheidsuitstapje naar het Engels, zoals voor deze plaat zorgt weer voor een frisse wind.

'In The Jukebox' bevat klassiekers zoals o.a. Stand By Me, Suspicious Minds, Always On My Mind, Country Roads, Bye Bye Love, ... nummers die iedereen kent, of je nu fan bent van de Sixties of niet. Het album is vanaf vandaag te koop in de handel en is digitaal ook verkrijgbaar als digitale download of via streaming.

Op zaterdag 26 mei 2018 om 14u00 brengt Baba Yega ALOFA in wereldpremiere richting Oostende, Kursaal.

Baba Yega zag in 2016 het licht met hun deelname aan Belgiums Got Talent. Ze stootten meteen door naar de finale, waar ze bovendien ook nog de eerste plek wegkaapten. Een nieuwe megahype was geboren. Dat bewijzen ook hun sociale media: meerdere Youtube hits van meer dan 5,5 miljoen views, 150.000 Facebook volgers en 31.000 op Instagram. Maar daar stopt het sprookje niet. De Babas deden ook mee aan de Duitse versie van Got Talent: Das Supertalent 2017. Ook zij waren meteen gewonnen voor de dansformatie en schopten ze het tot in de finale voor de ogen van maar liefst 3,8 miljoen TV-kijkers.

En nog is het niet gedaan: na een tv-reeks op VTM-Kazoom komt er in maart 18 nu ook een langspeelfilm met een indrukwekkende cast (Barbara Sarafian, Rik Verheye, Tom Audenaert, Joke Devynck, Ludo Hoogmartens, Stefaan Degand en Sam Louwyck) in de cinemazalen. In het verlengde daarvan komt er nu ook een nagelnieuwe theatershow in Kursaal Oostende, meteen een wereldpremiere!

Een dynamische mix van dans, humor, flitsende visuals en interactie met het publiek waar alles vanaf de eerste seconde fout loopt, maar op het eind van de dag LIEFDE/ALOFA overwint!

De wereldhit Cose Della Vita van Eros Ramazzotti en Tina Turner uit 1993 werd in een volledig nieuw jasje gestoken en kreeg als titel 'De Dingen Van Het Leven'. Axel Lane en Jennifer Berton zijn de nieuwe uitvoerders. Zowel de Franse en Nederlandse tekst werden door de Kortrijkzaan zelf geschreven. Axel Lane zingt de Nederlandstalige partij, Jennifer Berton de Franse. De bijpassende videoclip is binnenkort ook bij Ment TV te zien en het nummer staat op heel wat radiostations op de playlist. In aanloop naar hun officiële persvoorstelling in Eeklo brachten we het toffe duo nu al bijeen voor Mandelnieuws.be

"Al meer dan 25 jaar ben ik actief in de Vlaamse showbizz", opent Axel Lane. "Zes jaar geleden leerde ik Jennifer kennen en stonden ondertusen ook al enkele keren samen op een podium maar werkten nog nooit samen, tot voor kort. We hadden er zelfs nog niet aan gedacht, maar al altijd was er van weerskanten veel appreciatie voor elkaars werk. Toen we sinds enkele maanden in hetzelfde boekingskantoor terecht kwamen is het idee voor een duet gegroeid. Het is een nummer geworden die niet zo gemakkelijk is om in te zingen, qua tonen en stembereik. Bij momenten moet je echt heel hoog gaan dus moest het wel iemand zijn die zo hoog kon zingen. Met Jennifer heb ik de ideale match daarvoor gevonden."

"Vanaf de eerste toon in de studio wisten we dat het goed zat", gaat Jennifer verder. "Ik heb dan ook niet getwijfeld toen het aanbod van Axel er kwam. Zelfs niet toen hij de vraag stelde om een stuk van het lied in het Frans te zingen. Ik had er immers in die taal al enige ervaring opzitten want mijn allereerste liedje op mijn vijftiende was in het Frans."

Het lied zelf werd opgenomen op een speciale dag voor Axel Lane. "Het was zijn verjaardag en het inzingen ging net nog iets beter met behulp van een cavaatje", gaat de Roeselaarse verder. "De sfeer zat direct ook goed in de studio en producer Peter Keereman vond het ook heel leuk om met ons te werken. Er zit dus misschien wel toekomstmuziek in om nog meer samen te werken. Duo's zijn immers in, kijk maar naar bv. Davy en Sacha. Wij brengen echter iets volledig anders dan hen."

Voor Jennifer is het een terugkeer langs de grote poort na maandenlange stilte. "Klopt want het is nu precies twee jaar geleden dat ik nog een videoclip opnam en ermee op Ment TV kwam. Ik had erna met 'hartendiefje' ook nog veel optredens tot ik vorig jaar in april een ongeluk had. Er volgde een maandenlange revalidatie en moest diverse optredens annuleren. Spijtig genoeg zijn er organisatoren daardoor afgehaakt maar daar kon ik natuurlijk niks aandoen. Ik hoop nu via de nieuwe single met Axel Lane nieuwe deuren open te doen."

Hoe zijn de eerste reacties? "Echt overweldigend", weet Axel. "Een collega van mij op het werk die normaal niet echt houdt van de Vlaamse muziek, bleef toch volledig luisteren naar de single en dacht ermee een beetje aan de stijl van Clouseau. Dit gaf mij en nu ook Jennifer een goed gevoel erbij."

Zijn er nu al gezamenlijke boekingen gepland? "De boekingen hiervoor lopen stelselmatig binnen", weet Axel. "De organisatoren zullen trouwens niet alleen dat ene duet voorgeschoteld krijgen. Volgende week repeteren we nog voor minstens twee extra songs in duet. De keuze is gevallen op 'Endless love', een heel gekend nummer van Diana Ross en Lionel Richie. en 'In believe in you' van Celine Dion en Il Divo. Er komt daar geen single van natuurlijk, het is enkel om het publiek te vermaken op de diverse podia."

Een definitief zangduo worden jullie niet? "Nee, na deze single gaan onze zangwegen wellicht terug scheiden", aldus Axel. "Ik weet dat Jennifer ook opnieuw staat te popelen voor een solonummer en dat kan ook van mij gezegd worden. Er liggen er trouwens al twee volledig klaar geschreven. Ik ben dus 'safe' voor de rest van het jaar", lacht Axel besluitend ons gesprek.

Organisatoren die Axel Lane en Jennifer Berton willen boeken kunnen altijd terecht bij het evenementenbureau All Party Events. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een reportage van Stefaan Bogaerts en fotograaf Kurt Maddens.