ZONNEBEKE: MMP1917 opent tijdelijke tentoonstelling over de wederopbouw

Nadat het Memorial Museum Passchendaele 1917 op 18 mei terug de deuren opende, gaat op 8 juni ook de nieuwe tijdelijke tentoonstelling open. De expo ‘Feniks, Huib Hoste en het modernisme’ brengt het verhaal van modernistisch architect Hoste en  de wederopbouw in Zonnebeke na de Eerste Wereldoorlog. Deze gratis tentoonstelling in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Zonnebeke loopt tot 15 november 2020.

OOSTENDE: Standbeeld van koning Leopold II terug mikpunt van vandalisme

Medewerkers van de stad Oostende hebben donderdagochtend het standbeeld van koning Leopold II schoongemaakt nadat het door onbekenden beklad werd met rode verf. Het standbeeld was al vaker het mikpunt van vandalisme. De actiegroep Stoeten Ostendenoare was verantwoordelijk  voor het afzagen van de hand van een slaaf die deel uitmaakt van de beeldengroep onder het ruiterstandbeeld.

OOSTENDE: Ruzie tussen bouwheer Bart Versluys en voetbalclub KV Oostende

De ruzie tussen bouwheer Bart Versluys en voetbalclub Oostende is aan het escaleren. Oostende twist met stadionsponsor en bouwheer Bart Versluys over een laatste betalingsschijf van 400.000 euro en stuurde vorige week een dagvaarding naar een deurwaarder om het geld op te eisen. Daarop liet Versluys woensdag zonder medeweten van de club de letters Versluys Arena van de stadiontribune verwijderen.

WAREGEM: Waterlek zorgt ervoor dat hotelgasten niet kunnen douchen!

Een waterlek heeft woensdagmorgen hinder veroorzaakt in de Putmanstraat. Ook in de Marcel Windelsstraat was er tijdelijk geen water. Dat was ook vervelend voor hotel Ambassade. Tussen 4 uur ’s nachts en 9 uur ’s ochtends was er geen water zodat de hotelgasten (twaalf van de veertien kamers bezet) niet tijdig konden douchen. Eén klant vertrok zelfs zonder te betalen door dit euvel.