NINOVE: Ballerini sprint zich naar derde plaats in Omloop Het Nieuwsblad

Davide Ballerini heeft de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. Een ruim peloton van zestig renners sprinten om de zege  in Ninove. Daarin sprintte de Italiaan Ballerini (Deceuninck-Quick-Step) autoritair naar de zege. De Brit Jake Stewart was een verrassende tweede, vlak voor Sep Vanmarcke. Vanmarcke was nochtans niet goed begonnen aan zijn Vlaamse voorjaar.

ROESELARE : Covid patienten stijgen dubbel in AZ Delta

In het AZ Delta in Roeselare, Menen en Torhout gaat het aantal covid-patiënten gestaag omhoog. Sinds 10 februari is er sprake van een verdubbeling. Zaterdagmiddag waren er 62 mensen met een coronabesmetting opgenomen, onder wie twaalf op intensieve zorg. “53 daarvan liggen op de campus in Rumbeke, zes in Torhout en drie in Menen”, geeft woordvoerder Kristien Beuselinck de meest recente update.

OOSTENDE: Mascotte van kinderboerderij gestorven

Kinderboerderij De Lange Schuur in Oostende is in diepe rouw. Sofie, het populaire geitje en de mascotte van de kinderboerderij is gestorven aan een hersenvliesontsteking. “Vermoedelijk gaven bezoekers verkeerde voeding waardoor Sofie gestorven is”, klinkt het. Sofie kwam twee jaar geleden op de kinderboerderij terecht nadat de eigenaars een opvangplaats zochten voor het geitje.

REKKEM: Jonge bestuurder zorgt voor zware ravage

Een 25-jarige bestuurder uit Menen heeft het in de nacht van vrijdag op zaterdag, tijdens de avondklok, wel heel bont gemaakt in de Lauwestraat in Rekkem. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor, ramde een geparkeerde wagen, een huisgevel en nog een geparkeerd voertuig. Drie andere auto’s deelden ook in de brokken. De bestuurder bleef ongedeerd. Hij had gedronken en cannabis gebruikt.