BRUGGE: Levensgevaarlijk gewond

Een 11-jarig jongetje raakte woensdagmorgen levensgevaarlijk gewond bij een ongeval in Brugge. De jongen was onderweg naar school toen hij werd aangereden door een bestelwagen op het kruispunt van de Dudzeelsesteenweg met de Kruisabelestraat. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Het ongeval gebeurde rond 8 uur.

OOSTENDE: Luchthaven wil belangrijke rol spelen in verdeling vaccins

De luchthaven van Oostende maakt zich klaar om een belangrijke rol te spelen in de distributie van vaccins tegen het coronavirus.  De farmabedrijven en hun transportpartners bekijken momenteel welke luchthavens die taak aankunnen. De luchthaven van Oostende is gestart met aanpassingen om de komende maanden grote hoeveelheden coronavaccins te ontvangen en te verdelen. 

OOSTENDE: School sluit tijdelijk de deuren door vele coronabesmettingen

De GO! Basisschool Hendrik Conscience van Scholengroep Stroom in Oostende heeft alle 244 leerlingen en 33 leerkrachten naar huis gestuurd omdat er te veel coronabesmettingen zijn. Een zorgleerkracht die in de kleuterafdeling werkt en met alle kleuters in contact komt, bleek besmet te zijn met het coronavirus. De directie en het medisch team wilden eerst alleen de kleuterafdeling sluiten.

BRUGGE: Extra waakzaamheid gevraagd

In Brugge roept de politie op om waakzaam te zijn. De jongste dagen is er op enkele plaatsen ingebroken. In de deelgemeentes Sint-Michiels en Assebroek zijn er de afgelopen dagen 6 inbraken/pogingen gemeld. De dader(s) ging(en) daarbij altijd op dezelfde manier te werk. Telkens forceerde men een deur of raam om binnen te glippen. In enkele gevallen ging de dief aan de haal met waardevolle spullen.

ROESELARE-IZEGEM-BRUGGE : Extra spitsstroken op E-403 nodig

Uit de cijfers die Maertens opvroeg, blijkt dat de verkeerstoename het grootst is tussen Ruddervoorde en Brugge. In beide rijrichtingen was er tussen 2010 en 2018 een stijging met 26 %, zowel op weekdagen als tijdens het weekend. Naarmate je de E403 richting Kortrijk afzakt, daalt de toename. “Maar zelfs tussen Roeselare en Lichtervelde steeg het aantal voertuigen met één vijfde”, verduidelijkt Maertens.