Maselis

De 32-jarige Tjessa Hemelaere uit Passendale baat de brasserie op de Grote Markt in Izegem uit. Je kan er diverse gerechten verkrijgen. Ze is al een tijdje vrijgezel. "Carrière was/is belangrijk en door mijn moeilijke werkuren is een relatie niet altijd even gemakkelijk. Ook ben ik redelijk kieskeurig. Dit alles zorgt ervoor dat ik af en toe ontsnap aan de realiteit."

" Ik heb voor de moment al 21 landen in totaal bezocht. Heb zo’n wereldkaart waar ik alle landen kan krassen waar ik ooit geweest ben. Wat nog veel te weinig is of course. Ik heb al op verschillende manieren gereisd met als uitschieters de relaxvakanties in Turkije, Griekenland en Spanje. In november ben ik naar Nieuw-Zeeland geweest, goed voor 28u vliegen. Daar was het met de trekzak, met een internationale groep van 20, met overnachtingen in hostels. Ik heb daar prachtige dingen gezien maar ideaal reizen was het niet. Ik neem immers graag een douche op mijn gemak en krijg in de ochtend graag een toastje met wat vers fruit en een koffietje geserveerd. Zoals de manier waarop ik gereisd heb in Costa Rica, wat voor mij tot nu toe mijn mooiste reis was. We hebben in negen dagen het land rondgereisd en alle highspots gezien."

"Te zien welke vakantie ik maak, zorg ik voor de geschikte outfits. Met de trekzak naar Nieuw- Zeeland kon ik niet veel meenemen. Daar was het bijzonder fris (8 graden) in november). Dus was een sportbeha, leggings met een leuke shirt er bovenop het meest ideale om te dragen, dit met gemakkelijke sportschoenen en een regenjas natuurlijk.  Als ik een suitcase mee heb waar ik 20 kg kan/mag insteken zoals overlaatst naar Cuba, dan heb ik graag verschillende kleedjes bij me, van mini tot midlang, tot lange jurken. Vooral gemakkelijk om over een bikini vlug te trekken om achter een cocktail te lopen naar de beachbar. Een leuk jeansshortje highwaist, met een oversized pull of tshirt er op is lekker comfy. Een paar pumps voor onder een chique kleedje, wat maquillage om ’s avonds te gaan dineren, want we voelen ons graag op en top meisje dan. Ook heb ik altijd diverse bikini’s bij, want iedere dag dezelfde is maar saai! Ook voor het bruinen is het interessanter om af en toe te wisselen. Bikini’s waarvan je de lijstjes kan losmaken is zeker een aanrader vind ik zelf. Sandaaltjes, flipflops en een paar basketten heb ik ook steeds mee. Juwelen neem ik ook steeds mee op reis, paar leuke ringetjes, fijn kettingetje en armbandjes. Niet te vergeten mijn oorringen! Elastiek voor in het haar heb ik steeds rond mijn pols, dit naar gemak toe. Mijn haar verschilt dan ook naargelang de uitstap, tijdstip en warmte van de dag. Mijn haardroger heb ik altijd mee, als ik op reis ben met een vriendin spreken we dit af, zodat we er geen twee meenemen. Een klein sjaaltje dat ik dan oprol, doe ik ook veel rond mijn haar."

"Reizen naar dezelfde plaats, zal je me normaal niet weten doen. De wereld heeft zoveel moois en adembenemends te bieden, dat ik dit graag zoveel mogelijk kan beleven, ervaren en met mijn ogen kan zien, want alles wat je op foto’s ziet is zoveel mooier en magnifieker in zijn realiteit. Citytrips doe ik ook graag. Zelf bezocht ik al Budapest, Estoril (voor een trouw), Milaan (om te shoppen), Barcelona, Warshau en Venetië."

"Ik hou ook van de natuur, zijn fauna en flora. Daarom zou ik graag in november naar de Galapagos Islands gaan, waar Darwin zijn theorie bekomen heeft en waar ze de dag van vandaag nog steeds nieuwe diersoorten ontdekken, met in combinatie Ecuador. Zuid-Afrika met zijn cultuur, muziek, dans, natuurparken, the big 5 en wijnstreek is ook zeker een todo. Argentinie met zijn iguazu, Scandinavie met zijn noorderlicht, sneeuwscooters en sleeën met zijn trekhonden. En zo kan ik blijven doorgaan.""Ik heb ook al honderden gesprekken gehad op reis en in België met reizigers, waaronder één iemand die me verteld heeft dat Japan één van zijn mooiste en meest impressionanste land is van zijn 61 landen dat hij ooit bezocht en/of gewoond heeft. Dus deze staat sindsdien ook op mijn lijstje. Ik heb geen kindjes en ben nog jong, dus is het nu dat ik ver moet/wil reizen en ontdekken. Europa is voor als ik niet ver meer wil vliegen, voor als er kinderen zijn en voor als ik misschien niet meer goed te been ben, want je weet nooit wat de toekomst biedt!"