Maselis

De Roeselaarse Marieke Vannieuwenhuyse zet alles op alles om op 11 januari 2020 tot Miss België gekroond te worden. Met haar 27 lentes is ze dan wel de oudste van alle dertig finalistes, maar Marieke is ervan overtuigd dat haar maturiteit en levenservaring in haar voordeel kunnen spelen.

"Dit avontuur is eigenlijk begonnen door mijn vriendinnen. Zij waren van mening dat ik de geknipte persoon was om aan deze verkiezing deel te nemen. Aangezien ik een redelijk onzeker persoon ben, heb ik lang getwijfeld maar uiteindelijk moet het nu een stap zijn om de zelfzekerheid naar boven te brengen."

Miss België 2020 is begonnen met zo'n tweehonderd inschrijvingen. "Eerst moet je dus naar de Provinciale verkiezing (1é eredame geworden), daarna volgt een tussentijdse evaluatie en daaruit kwam ik bijzonder goed waardoor ik nu echt voor het Belgisch kroontje kan gaan."


Er wachten nu drukke tijden voor Marieke want van 17 tot 24 oktober reist de blondine samen met de andere finalistes af naar Sharm-el-Sheikh. "In Egypte zal alle officiële beeldmateriaal en fotoshoots gehouden worden voor de finale. Ginder leren we ook nog beter defileren en worden ter plaatse titels uitgereikt zoals Miss Beach. Daarnaast staan er de komende weken en maanden nog andere fotoshoots gepland, ontmoetingen met sponsors en heel veel repetities op de agenda. Het is wat puzzelen met de planning, maar tot nu toe is het een fantastische ervaring. Nu alleen nog dat kroontje wegkapen op 11 januari in het Plopsa Theater in De Panne.”

Ondertussen ken je al de concurrentie. Hoe moeilijk wordt het om Belgisch kampioen te worden? "Om eerlijk te zijn, heel moeilijk. Het zijn echt allemaal sterke kandidates. Voorlopig zijn het nog allemaal vriendinnen van elkaar maar als de echte strijd zal beginnen, kan dat voor velen wel eens veranderen. Ikzelf wil wel geen oorlog hoor."

En wat als het je lukt om MB'20 te worden? "Dan ben ik eigenlijk verplicht om een jaar te stoppen met werken. Ik zal er dus een mooie job moeten voor opgeven maar eens de titel moet je toch een voorbeeld zijn voor andere meisjes en zal je overal gegeerd worden voor shoots of actes de présences."

Ondertussen heb je ook al je 'gouden' hart laten spreken? "Met de Provinciale verkiezing heb ik voor 'Hope voor children' in Cambodja 2500 Euro binnen gehaald door de verkoop van Gin. Ik heb in totaal 166 stuks verkocht à 15 Euro wat toch een mooi getal is. Nu kan je nog altijd steunkaarten kopen maar toekomstgericht wil ik voor deze vereniging ook nog een benefiet organiseren. Dat is trouwens een mooi gebaar van de organisatie van Miss België zelf om de kandidates te laten inzetten op dergelijke goeie doelen."

Wie Marieke wil steunen om haar droom waar te maken, kan ‘MB 15’@ sms’en naar 6665.