Maselis

Twee hartsvriendinnen uit Roeselare staan straks (10 november) in de finale van de Miss Elegance – verkiezing. Het gaat om Kjenta Masschelein en Kelly De Clercq. In aanloop hadden we een kort gesprek met dit duo en een fotoshoot aan het Kasteel in Rumbeke.

Kjenta Masschelein is 23 jaar oud en woont samen met haar vriend en plus-zoontje in Roeselare en is werkzaam in het warenhuis LIDL. “Mijn deelname aan deze verkiezing komt eigenlijk volledig door Kelly. Zij stimuleerde mij precies voor deze verkiezing gezien er weinig beperkingen zijn. Je moet bijvoorbeeld niet het perfecte maatje 36 hebben zoals in andere verkiezingen wel het geval is. Iedereen van de finaliste heeft ook een rugzakje. Voor dat van mij moet je al terugkeren naar 2014. Toen heb ik een maagverkleining laten doen waardoor ik niet meer het perfecte lichaampje heb. Vooral Psysisch had ik het er enorm moeilijk mee en eigenlijk is die periode nog altijd niet voorbij.”

Hoe zien de komende weken en maanden er nog uit voor jullie als finalistes? “Dit weekend gaan we naar de Ardennen en verder gaan we ook naar enkele finales van verkiezingen om ervaring op te doen. Verder hebben we ook nog catwalk-training en oefenen we de danspasjes in voor de finale. Het beloven dus nog drukke tijden te worden.”

Wanneer ga je tevreden zijn? “Dat is een moeilijke vraag. Ik zal eigenlijk nooit echt honderd procent tevreden zijn, maar als ambitie heb ik een podiumplaats vooropgesteld. Natuurlijk mag het kroontje altijd maar de concurrentie daarvoor is heel groot.”

Kelly De Clercq (24) is niet meer aan haar proefstuk toe in het Misswereldje. De finale van Miss Elegance is ondertussen al haar vierde. “Mijn inschrijving voor deze verkiezing kwam er grotendeels door organisatrice Elke, die er na 22 jaar nieuw leven inblies. Er is ondertussen een nieuw concept uitgewerkt voor meisjes met een maatje meer. Iedereen bij ons is echt welkom. Als groep zijn we ondertussen één bende geworden waardoor de activiteiten nog leuker zijn.”

“Mijn ambitie? Mijn zelfvertrouwen laten groeien. Daarvoor heb ik nu een ideale coach met Michaela. Mede daardoor hoop ik op z’n minst op het podium te staan.”

De finale van Miss Elegance gaat dus door op 10 november in het Zwaanhof in Vlierzele.