Maselis

In de reeks over ’30 jaar VTM’ had onze redacteur Stefaan Bogaerts onlangs een exclusief gesprek met Evelyn Vandeputte. Twee jaar geleden kwam de Roeselaarse in het programma ‘Cathérine en de vrouwen’ door haar deelname aan ‘Top Model Belgium’ alsook haar toen 1 jaar en drie maand oude dochter Elysée voor Top Model Belgium Kids


“Dit verhaal is eigenlijk begonnen toen de dagbladen ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘Het Nieuwsblad’ een reportage maakten over mijn deelname aan deze verkiezing. Kort erna nam ook een VTM-redactrice contact op met mij in opdracht van Cathérine Moerkerke. Direct vuurde ze de vraag op mij af als ik wilde deelnemen aan een reportage over vrouwen en hun schoonheid. Daar kwam onder meer aanbod wat een vrouw zoal doet om er mooi uit te zien. Zonder enige twijfel heb ik toegestemd, ook al omdat het mijn job en passie is. Als schoonheidsspecialiste in mijn eigen zaak Glamish langs de Kaaistraat ben ik immers constant bezig met de schoonheid van mijn klanten maar ook van mezelf.”


Wat waren jou eerste ervaringen op het grote scherm? “De opnames zijn echt bijzonder vlot verlopen. Niet zo evident want er was totaal geen voorbereiding voorzien. Cathérine en een cameraploeg kwamen gewoon één dag naar Roeselare voor de opnames. Die dag kreeg ik onder meer de kans om voor het scherm een exclusieve gelaatsverzorging te ondergaan, iets wat ik trouwens ook bij mijn klanten uitvoer. Ook Spray Tan kwam bv. aanbod hoe je mooi bruin kan zijn zonder de schadelijke nadelen van de zon. Verder ben ik ook gaan sporten bij Ann Priem, een gekende kiné in onze stad. Ook de manier hoe ik me klaar maak, alsook de kledij die ik draag en hoe mijn levenswijze eruit ziet was een onderdeel van het programma. Zo zie ik er op na gezonde maaltijden te eten op basis van bio. Je hebt immers niks voor niets. Eigenlijk was het niet de eerste keer dat ik deze vragen gesteld werd. Ook klanten of mensen uit mijn kennissenkring durven wel eens te vragen wat er goed is en wat je kan doen om gezond te leven. Eén voorbeeld is ongetwijfeld koolhydraten mijden. In het programma kwam dus gezond eten en de huid uitvoerig aanbod.”²


Wat waren de reacties achteraf toen de uitzending dan effectief op VTM kwam? “Deze waren eigenlijk allemaal positief. Velen denken dat je eigenlijk maar alleen met schoonheid bezig bent maar er zijn natuurlijk nog veel andere facetten die belangrijk zijn om er goed uit te zien. Je moet ook de kennis hebben voor een goeie huidverzorging.”
Hoe heb je het eigenlijk gesteld in de Top Model-verkiezing? “Ik ben tot in de eindfinale in het Lido in Parijs geraakt en er ook de Belgische publiekswinnares geworden. Het was dus zeker een unieke ervaring. Daar heb ik mijn eigen show mogen doen, een werk van ruim twee jaar.”


Opent dit nu nieuwe perspectieven om aan andere Missverkiezingen deel te nemen? “Twee jaar geleden was het als 28-jarige een ideaal moment om aan iets dergelijks deel te nemen, maar zeg nooit nooit natuurlijk. Bij sommige wedstrijden kan je immers deelnemen tot 45 jaar. Tussen de dertig en veertig jaar ben je trouwens nog altijd op een goeie leeftijd om daaraan mee te doen. Wie weet levert dit wel nog een modellencarrière op. Als je kijkt naar de reclames van luxe-parfum, één van mijn dromen om daarin te staan, dan zie je toch ook dames van die leeftijd. Mijn grootste voorbeelden daarvoor zijn trouwens Sharon Stone en Julia Roberts.”


Nu nog eens naar de orde van de dag: VTM. Ben je eigenlijk een trouwe kijker van deze zender? “Toch wel. Als ik naar het Nieuws kijk is het altijd deze van de Vlaamse maatschappij en ook de programma’s van Cathérine vond ik altijd tof. Veel heeft natuurlijk te maken met het feit dat ze een vriendin is geworden van mij. Kan ook niet anders met zo’n aangename persoonlijkheid. Ik ben trouwens niet de enige VTM-kijker in het gezin. Mijn man Erwin kijkt bv. Heel graag naar Familie, maar sowieso is het een heel toffe zender met veel variatie in hun programmatie. Natuurlijk ben ik dus een trouwe kijker van deze zender.”


Mogen we je in de toekomst nog op het scherm verwachten? “Ik zou zeker geen ‘neen’ zeggen moest men bijvoorbeeld een programma maken over vrouwen en schoonheid. Het zou tof zijn dat ze hierover ook een reeks maken net als de vele kookprogramma’s. Ook onze beautysector staat immers niet stil. Babor bijvoorbeeld, waar ik in het instituut mee werk, volgt immers dagelijks de evolutie op om in een gezonder, mooier en jonger lichaam te kunnen leven. Zelf volg ik dit ook op de voet. Het zou tof zijn moest ik mijn ervaringen met het grote scherm kunnen delen.”


Heb je anders nog luide dromen? “Ik ben volop bezig met een project, die normaliter in het najaar opstart. Het heeft niks met televisie te maken maar één ding is zeker, veel vrouwen zullen het leuk vinden. Als één en ander concreet is zal www.mandelnieuws.be wel de eerste zijn die het zal mogen publiek maken”, lacht Evelyn besluitend.