Maselis

Op zaterdag 9 maart gaat in zaal De Kiem langs de ST Hubrechtsstraat in Roeselare het fanbal door van Nicolas en zijn zus Ever-Lynn. Op het programma staan optredens van onder meer Sergio, Lleah Bien, Hans Hanssens, Geert Denna, Dimi, The Crazy Entertainers, Nico Debuck, DS Rik en een mystery guest. Beiden begonnen enkele jaren geleden hun zangcarrière in een periode waarop ze volop op school gepest werden door hun beperkingen.

“Vroeger op school werd ik inderdaad enorm veel gepest”, opent de 16-jarige Evelyn Termote. “Als ik echter zong kon ik echter mijn gevoelens daarin volledig kwijt geraken. Ik wilde immers met mijn problemen niet altijd naar mijn ouders lopen. Als ik echter naar muziek luisterde of zelf zong gaf dit mij nieuwe kracht om er tegenaan te gaan. Vier jaar geleden ben ik dan echt gaan denken aan optredens, even lang eigenlijk als mijn broer, maar in die periode heb ik wel al eens een rustperiode ingelast, maar nu ben ik alweer zes maanden volop bezig met optredens.”

 

Welk genre zong je dan vooral? “Het is vooral Nederlandstalige muziek met een grote ‘touch’ naar de muziek van de Nederlandse Sieneke Peeters. Ze is bekend gekomen door het Eurosong Festival met het liedje van ‘Ik ben verliefd’. Ondertussen heb ik met haar ook al een duet mogen zingen in Torhout. Dat was net in een moeilijke periode toen ik terug in het ziekenhuis lag. Mijn ouders hadden echter als verrassing een optreden naar haar geregeld met een duet als surplus. Een andere dame waarnaar ik enorm naar opkijk, ik noem ze zelfs mijn vertrouwenspersoon, is Lisa Leman. Als ik me eens niet goed voel in mijn vel, dan kan ik altijd bij haar terecht.”

Broer Nicolas staat nu al vier jaar volledig op het podium. “Ik ben eigenlijk begonnen door mijn zus Evelyn. Doordat ze wou zingen, kochten mijn ouders een installatie ervoor. Natuurlijk sprong ik ook geregeld achter de micro om karaoke te doen en via ‘Roberto Black’ werd mijn carrière dan echt gelanceerd. In vergelijking met een collega van hem zag hij wel graten in mijn zangkunsten. We hebben zelfs op zijn Paasshow een eerste duet gezongen als Ever-Lynn en Nicolas. Sindsdien die periode heb ik nu het gevoel dat ondanks mijn beperkingen er toch kan geraken. Ik heb me dus niet laten afschrikken om mijn droom waar te maken. Met die gedachte ga ik nu ook verder.”

Ondertussen heb je ook al een eerste single uit? “Vorig jaar heb ik inderdaad ‘Niets houdt me tegen’ uitgebracht. Dat gaat eigenlijk over mijn leven en de steun die ik krijg van de mensen nu. De reacties die ik ondertussen kreeg zijn geweldig. Iedereen kan zich blijkbaar in deze situatie terug vinden, ook al hebben ze misschien geen beperkingen. Zelfs de Nederlanders zijn zit op dit liedje. Vandaar dat ik geregeld ook bij de Noorderburen geboekt sta. Daar zing ik dan ook vooral liedjes van mijn grote idool André Hazes.”

En nu dus jullie eerste gezamenlijke fanbal zaterdag in ‘De Kiem’? “We hebben gekozen voor een affiche met collega’s die ons allemaal steunen”, gaat Evelyn verder. “Voor velen zitten er onbekende namen tussen maar er is ook bv. Leah Bien en Hans Hanssens uit de eigen streek en als hoofd-act Sergio.”

Wat zijn jullie toekomstplannen? “In de nabije toekomst zullen we nog eens een duet opnemen”, gaat Nicolas verder. “ Voor de rest is het onze bedoeling om elk apart aan onze zangcarrière te timmeren. Mijn doel is nog meer Nederland te kunnen veroveren, maar ga ons land ook zeker niet laten varen. Het is nog altijd mijn thuishaven. Het is trouwens nooit mijn doel om er mijn hoofdberoep van te maken, bij mijn zus ligt dit misschien anders want haar stem is nog net iets beter dan deze van mij. Ik ga haar dan ook volledig steunen als het moet.”

En toch ga je zich straks inschrijven in Nederland voor ‘The Voice’ of ‘Nederlands Got Talent’? “ Ik wil immers gaan bewijzen dat een Belg misschien niet kan winnen aldaar, maar toch ver kan geraken. Misschien waagt zelfs mijn zus daar ook haar kans, gezien ze meer slaagkansen ziet dan hier bij ons. De jury durft je hier afmaken bij een mindere beurt, ginder niet. Eerst is er natuurlijk nog ons fanbal waar we men ons tweeën enorm naar uitkijken.”

Wie er nog wil bijzijn zaterdag kan in voorverkoop nog een kaart aanschaffen aan 15 Euro, aan de deur betaal je 20 Euro. Info of reservatie op 0479/301900 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.