Maselis

Helena Degroote werd onlangs verkozen tot eerste eredame in de verkiezing Miss Exclusive 2019. Daarmee zijn de verwachtingen voor de 18-jarige Zwevezeelse studente volledig ingelost.

 

 

“In mijn jeugdjaren had ik nooit gedacht aan een missverkiezing te zullen deelnemen. Daarvoor was mijn vrije tijd te goed gevuld als danseres en model. Vorig jaar kreeg ik eerder onverwacht een vraag van de organisatie van Miss Exclusive om aan hun verkiezing deel te nemen. Eerst heb ik enige informatie opgevraagd en overleg gepleegd met mijn ouders. Het was uiteindelijk mijn mama die me over de streep haalde. Achteraf gezien ben ik dolgelukkig te hebben ingeschreven, want kijk nu wat het resultaat is. Daarnaast heb ik veel geleerd in deze periode. Ook mijn zelfvertrouwen is gegroeid waardoor ik nu sterker in mijn schoenen sta.”

Wanneer zijn de echte voorbereidingen eigenlijk begonnen? “Mijn casting was in maart van vorig jaar en de eerste bijeenkomst was dan in de zomer in Brussel aan het Atomium. Daarna volgden bijna wekelijks enkele activiteiten, gaande van karting tot jetski bijvoorbeeld. Begin december begonnen dan de repetities voor de grote finale.”

 

 

 

 

 

 

Met welke verwachting stond je in de finale? “Mijn enige doel was in de top zes eindigen. Dan was mijn missie zeker geslaagd. Het is me ook gelukt en dat stemt me zeker tevreden. Ernaast heb ik ook enkele goeie vriendinnen aan de verkiezing overgehouden.”

Waar denk je het verschil gemaakt te hebben in de finale? “Elke finaliste had wel iets unieks in zijn mars. Ik heb dus echt geen idee waarom de jury nu mij verkoos als eerste eredame.”

En nu? “Er volgen enkele opdrachten vanuit de organisatie de komende weken. Verder hoop ik dat er nu nieuwe deuren open gaan inzake modellenwerk zodat ik misschien mijn droom wel kan realiseren. En dat is? Eén van de gezichten worden van Victoria Secret. Dat is toch wel iets waar elk jong meisje wel naar hunkert.”

 

Een reportage van Stefaan Bogaerts en Jan Huysentruyt