Maselis

Zangeres Dina Rodrigues uit Roeselare stelde in november van vorig jaar haar eerste album ‘Sou Feliz’ voor. Daardoor volgde ook een platencontract in haar geboorteland Portugal, nu gaat ze eind deze maand aldaar op tournee. In aanloop brachten we haar een bezoek ten huize.

“De eerste reacties op mijn album zijn heel goed geweest. Het was ook een vraag van veel fans die mijn eigen songs eens verzameld wilden zien. Nu hebben ze natuurlijk ook iets fysiek in handen als ze mij eens willen horen naast een optreden.”

Ondertussen ben je nu volop bezig aan de voorbereiding op een tournee in Portugal? “In augustus van vorig jaar ben ik daarmee begonnen. Dat begon met natuurlijk promotie maken en ook de locatie vastleggen waar mijn optreden zal doorgaan. Eens dat achter de rug heb ik de samenstelling gedaan van de playlist, de bijhorende clips gemaakt en natuurlijk ook de kledij bv. Die gedragen zal worden.”

Is dit optreden voor jou terug een beetje thuis komen in Portugal? “Ja en nee, ook al omdat ik niet optreed in de regio van mijn geboorteplaats. Het zal ook aanpassen worden qua taal. Ik vrees zelfs dat ik op het podium soms een woordje Nederlands zal spreken, wat natuurlijk niet zo erg is. Het publiek weet immers dat ik nu al tien jaar in België woon. Puur daarvoor al ben ik enorm zenuwachtig.”

Hoe ziet jou programma aldaar er eigenlijk uit? “Ik vertrek op 25 februari en heb daarna twee dagen om te rusten. Daarna ga ik zelf promotie maken voor mijn album in enkele shopping-centrums in de ruime regio van Lissabon. De 28ste gaat dan het echte concert door en erna heb ik vrij om naar de Rally te gaan. Van dat moment ga ik ook profiteren om enkele lokale radio’s aan te doen voor een interview. De zaterdag daarop ben ik dan te gast op de Nationale televisie, te vergelijken met het vroegere ‘Tien om te zien’ bij VTM. Erna reis ik door naar het volledige zuiden van Portugal, namelijk naar de Algarve alwaar terug een promotour gepland staat in enkele shopping-centrums.”

Met wat kan je de concertzaal langs hier eigenlijk vergelijken? “Er zijn tweehonderd zitplaatsen in dat cultureel centrum. Het is dus een beetje ‘De Spil’ in Roeselare maar dan in een kleinere versie. Ik durfde niet meteen de keuze maken voor een grotere zaal, nu zie ik het veeleer als een kennismaking met de plaatselijke bevolking. Als het echt aanslaat en ook de reacties van mijn televisieoptreden zijn goed, dan moeten we natuurlijk voor meer en groter durven gaan.”

Het is dus zeker jou betrachting om op termijn in Portugal meer te gaan optreden? “Ongetwijfeld, dat wel in volle combinatie met mijn agenda hier in ons land. Dat is perfect mogelijk want beide landen liggen nu niet zo ver uit elkaar. In tweeënhalf uur sta je van de ene luchthaven in de andere. Ook voor het gezin is dat geen probleem. Mijn man gunt mij het succes.”

Hoe ziet er 2019 nog verder uit voor jou na Portugal? “Als ik mijn agenda bekijk oogt die bijzonder druk. Mijn manager bevestigt ook dat er dagelijks nog interesse bijkomt, dus dat zit wel goed. Verder komt er ook een nieuwe single uit ergens in april. Zo zal mijn carrière zeker niet gaan stil vallen.”

Een reportage van Stefaan Bogaerts en Kurt Maddens.