Maselis

Katrin (Kat) Kerkhofs, die al bewees van zowat alle markten in de entertainmentwereld thuis te zijn, maakte tijdens de afgelopen editie van Rock Werchter - totaal onverwacht - een wel zeer opgemerkt debuut als dj. Kat en manlief Dries Mertens kroonden zich er als DJ KitKat en MC Ciro tot dé sterren van de dag met een bom van een dj-set aan The Brewery. De feestende massa ging een half uur lang uit z’n plaat op heerlijke mixen van o.a. Backstreet Boys, LMFAO, Steve Aoki, Sam Gooris, Genuwine, Sigma en Spice Girls.

Urban, dance, R&B, stevige rock, Vlaamse klassiekers…de sets van DJ KitKat zijn duidelijk even veelzijdig, bruisend en pure party als de dame zelf!

“Ik doe niet aan hokjesdenken, dus ook niet in de muziek.
Alles kan en mag in mijn sets, als de mensen zich maar amuseren!”
- Kat Kerkhofs -

Na haar geslaagde debuut op Werchter, heeft Kat de smaak duidelijk te pakken en gaat ze door als DJ KitKat. Vanaf heden kan u de knapperige DJ KitKat dan ook exclusief boeken bij allround entertainmentbedrijf House Of Entertainment, dat ook haar management verzorgt.

Het duurde even voor de 26-jarige Mathias Vergels zijn weg vond in de muziekwereld, maar ruim twee jaar na de release van ‘Margherita’ en ‘Hotel Mama’, zorgt ‘Helena’ voor zijn eerste hit. “De tweede eigenlijk, want ‘Wij alleen’ was ook goed voor een top 10-notering in de Vlaamse Ultratop 50”, zegt Mathias.

“Frisse Nederlandstalige popsongs die voorzien zijn van een gelaagde toegankelijkheid, dat is wat ik het liefste schrijf en zing, en wat mijn publiek apprecieert. Hans Kusters, de man die Clouseau ontdekte en nog heel wat artiesten heeft grootgemaakt, gaf mij de kans om een album op te nemen. Dat album verschijnt in het najaar en dat ben ik aan het opnemen met de Fondenberg Brothers, die instaan voor de productie en perfect aanvoelen hoe ik wil klinken.

‘Helena’ ontstond tijdens een schrijfsessie met Manu Huylebroeck en Lukas Sabbe. Ik weet niet goed hoe ik het juist moet omschrijven, maar toen de song klaar was, vulde een speelse blijheid de ruimte. We waren alle drie aan het glimlachen en instinctief voelden we dat het juist zat. Dat gevoel werd meteen bevestigd door mijn manager Bob (Savenberg) die ons enthousiast opbelde. “Mannen, dit is het”, en ik moet zeggen dat hij gelijk heeft gekregen, want ‘Helena’ is ondertussen één van de meest gedraaide songs op de radio, we staan ermee op 4 in De Vlaamse Ultratop 50 en na mijn doortocht in ‘Vlaanderen Feest’, zijn we nu ook nog genomineerd voor Radio 2 Zomerhit én ook in de categorieën ‘Beste Doorbraak’ en ‘Beste soloartiest’. Ja, dat is gek. Ik ben echt even moeten gaan zitten om het allemaal te beseffen. En die nominaties zijn niet alleen mijn verdienste, maar ook die van het team mensen dat mij dagdagelijks omringt, ‘Helena’ is samen met ‘Wij alleen’ de perfecte blauwdruk van hoe mijn debuutcd gaat klinken. Dat is voor het najaar, want eerst gaan we zieltjes winnen en hopen dat er veel mensen zijn die dadelijk stemmen voor ‘Helena’. De nominatie op zich is al een overwinning, maar ik zeg niet neen om Zomerhit te winnen, integendeel”, zegt Mathias Vergels lachend.

Mathias Vergels is met ‘Helena’ één van de 10 genomineerden voor Radio 2 Zomerhit én ook in de categorieën ‘Beste Doorbraak’ en ‘Beste soloartiest’.. Vanaf vandaag kan je stemmen via www.radio2.be

Sammy Moore, de populaire zanger uit het Vlaamse Rotselaar, viert deze zomer zijn vijftigste verjaardag met een hele bijzondere single: ‘Stapelgek op Victoria'. Een feel good popsong met stevige gitaren. Het nummer is andermaal van het vaste producersteam van Sammy met name Jim Nijs en Patrick Renier.

Met deze nieuwe single, de opvolger voor de Vlaamse Ultratop hits ‘Juf Sarah’ en ‘Ga je mee’, zet Sammy alweer een nieuwe stap in zijn nog relatief prille carrière. Sammy begon pas op z’n 45ste een semiprofessionele carrière in de muziek uit te bouwen. Vanaf zijn debuutsingle kreeg Sammy steun van Radio 2 en algauw had hij een goedgevulde optreden-agenda. Nu heeft Sammy zo’n 100 optredens, leverde met ‘Mijn eigen weg’ zijn tweede album af en toert deze zomer met zijn eigen live band door Vlaanderen.

Op zaterdag 13/07 viert Sammy Moore zijn vijftigste verjaardag met een uniek verjaardagsconcert in De Sportoase in Rotselaar. Daar zullen zijn collega’s Eveline Cannoot, Danny De Roover, Aïssa, Michael Lanzo, Johan Veugelers en Danny Diëgo ook van de partij zijn.

PASSENDALE: De 38-jarige multi-instrumentalist en zanger Jan Wuytens uit Passendale doorzwom al heel wat muzikale watertjes. Op 12-jarige leeftijd wordt hij door zijn ouders ingeschreven in de Roeselaarse muziekacademie 'Adriaen Willaert’, waar hij op geen tijd piano, orgel en accordeon leert spelen. Twee jaar later wordt hij koster-organist in kapel 'De Ruiter’ in Roeselare, waar voor het eerst zijn fenomale zangtalent ontdekt wordt. Jan ontpopt zich tot zanger-keyboardspeler. Op 26-jarige leeftijd waagt hij zich aan het songschrijven. Een geslaagd initiatief, want intussen schreef Jan al meer dan 10 eigen nummers, die allemaal prijken op zijn debuutalbum 'Jij bent veel meer’, dat hij uitbracht in februari 2017.

In januari 2016 komt Jan in contact met Wendy van Wanten op één van zijn live concerten. Wendy hoort Jan het Napolitaanse nummer 'La Spagnola' brengen en stelt enthousiast voor om dit samen op te nemen. De samenwerking blijkt een succes en ze beslissen een tweede song in te blikken. Het mooie 'Amigos Para Siempre' wordt zelfs de debuutsingle van hun eerste full album samen.
Jan stond in een nabij verleden ook op de planken met de betreurde Paul Severs, die rotsvast in hem geloofde. Een ander Vlaams muziekicoon dat volop in Jan gelooft is Danny Fabry. Danny organiseerde de voorbije maanden de talentenjacht ‘Danny Fabry zoekt talent voor Ment’. Jan schopte het tot de finale van deze wedstrijd, die gehouden werd in zaal Thierbrau in Torhout. Hij won net niet en werd tweede, maar voor Jan betekende dit een enorme stimulans om door te zetten en dat resulteert nu in de single ‘Hemel op aarde’.

‘Hemel op aarde’ is een swingende Nederlandstalige bewerking van ‘You’re Such a Good Looking Woman’, de hitsingle waarmee Joe Dolan het in 1970 tot de top 3 in de Belgische hitlijsten schopte.

Of het zo’n vaart zal lopen met deze Nederlandstalige versie, valt af te wachten, maar Jan gaat alleszins vol voor zijn ‘Hemel op aarde’!

Eind november dingt de 41-jarige Nele Vandemoortele uit Roeselare mee naar het kroontje van Miss De Luxe 2020. Samen met dertien andere finalisten hoopt ze haar zelfvertrouwen een boost te geven en ondertussen ook geld in te zamelen voor het goeie doel van Make-a-Wish Belgium. Maar ze is niet alleen, eind volgende maand strijdt haar dochter Anaïs (7) voor de titel van Mini Miss Gent in Ledeberg.


"Hoe ik eigenlijk in contact kwam met deze verkiezing", herhaalt Nele onze vraag. "Mijn dochtertje doet modellenwerk. Via sociale media zag ik een flyer passeren over deze verkiezing. Als kind heb ik er altijd van gedroomd om op zo'n podium te staan. Het is een mooie organisatie die zich niet louter focust op het uiterlijk. Er wordt van ons verwacht dat we ons inzetten voor Make-a-Wish Belgium. Daarom verkoop ik eierkoeken (5 Euro per pak) waarvan de opbrengst integraal naar dit initiatief gaat. "


Het zijn momenteel drukke maanden voor Nele. "Sinds begin mei is de campagne ten volle begonnen met een workshop 'sociale media'. Naast de persvoorstelling in Blankenberge staan er ook nog fotoshoots, teambuildings en enkele ontspanningsavonden op het programma. In de maand voor de gala-avond wordt veel aandacht besteed aan de choreografie en trekken we daarvoor zelfs naar Turkije. Deze ervaringen nemen ze mij alvast niet meer af, maar in de finale ga ik me volledig geven voor het kroontje." Deze gaat door op zaterdag 30 november in Salons Mantovani in Oudenaarde. Mensen die Nele willen steunen, mogen een sms sturen met de tekst 'MDL spatie 13' naar 6045. (1 Euro per verzonden SMS)

Maar eerst gaat ze natuurlijk supporteren op 25 augustus voor dochter Anaïs tijdens de Mini Miss Gent-verkiezing. "Ze is hiervoor al volop aan het oefenen voor een dansact, want ook zij wil niks aan het toeval over laten. Wie weet is dit voor haar de voorbode voor latere deelnames aan Missverkiezingen."

Wie Nele Vandemoortele live wil volgen tijdens de finale van de Miss De Luxe in Oudenaarde, wel dat kan! Je betaalt 40 Euro voor een gewoon ticket, 99 Euro voor een VIP-ticket (all in). 

Interesse? Klik snel door naar:

https://www.facebook.com/Finaliste-Miss-De-Luxe-2020-Nele-Vandemoortele-297674591146090/

 

Bij de clipopnames voor zijn zomersingle ‘Ik moet je nog wat zeggen’ in Spanje, had Bart Kaëll het idee om een tochtje met een brommer te maken langs de kustwegen. Dat leverde mooie zomerse beelden op, tot de cameraman van dienst plots de Guardia Civil in beeld kreeg en Bart verwittigde.
"Plots reden er twee agenten achter mij”, zegt Bart. “Ik vroeg me meteen af of ik een overtreding had begaan. Maar ik kwam er met de schrik vanaf, want het bleek om een routine controle te gaan.”

‘Ik moet je nog wat zeggen’, een bewerking door Bart van de Belle Perez-klassieker ‘El mundo bailando”, is de zomersingle uit het nieuwe album ‘Onwaarschijnlijk Mooi’, waarmee Bart nu in de Ultratop scoort.

 

Na het succes van zijn duetsingle ‘Ga jij vanavond met me mee’ met de Nederlandse José Sep, surft polonaisekoning Steve Tielens op een positieve golf de zomer in. Als we op de titel van zijn nieuwe single mogen afgaan, zoekt Steve het deze zomer niet al te ver wat zijn vakantieplannen betreft. ‘We goan noar ’t strand’ is de titel van zijn nieuwe, verrassende worp, waarin we de gerennomeerde ambiancemaker uit Boom niet enkel in zijn streekdialect, maar ook als rapper aan het werk horen. Bij de sfeervolle, zomerse single werd een leuke videoclip opgenomen en daarin maken we kennis met de rappende ‘MC Steve’, maar duikt ook plots Wendy Van Wanten op!

Of Steve frivole Wendy tot een zwempartijtje in zee kon overtuigen, kan u ontdekken in de clip!
“Ik wou al langer eens een nummer in mijn eigen dialect maken en met dit liedje kon dat perfect. Ik ben afkomstig van de regio Mechelen en woon al een tijdje in Boom, dus het is een beetje een mengeling van het Mechels en het Booms/Antwerps geworden. Ik hou ervan om te verrassen en zoek steeds naar leuke, nieuwe invalshoeken, vandaar dat ik mijn rappende alter ego ‘MC Steve’ in ‘We goan noar ’t strand’ laat opdraven. Dat Wendy Van Wanten in de clip opduikt is zo’n beetje een natte droom van mij die werkelijkheid wordt. Ik heb al langer meer dan een muzikaal boontje voor haar en geef toe, welke man zou er nu niet eens een keer met Wendy ‘noar ’t strand’ willen!”, zegt Steve met een ondeugende glimlach.

De huidige line-up van Scherrie Payne, Susaye Greene en Joyce Vincent zou eigenlijk de line-up geweest zijn van The Supremes uit 1977, maar plannen veranderden en Motown koos ervoor om The Supremes te ontbinden, de line-up kreeg nooit een kans om samen op te treden ... Tot nu toe!

Deze klassedames traden exclusief voor België op in het Kursaal van Oostende en dit was op 21 juni! Stop in The Name of Love!

Na de release van haar boek ‘Mama worden, de weg naar geluk’, legt Lindsay opnieuw de klemtoon op haar muzikale carrière en verwent ze haar fans met ‘Samen’, een nieuw duettenalbum dat op vrijdag 26 juli verschijnt. Verrassend is de samenwerking met Buurtpolitie-gezicht Ianthe Tavernier, waar Lindsay ‘Niets houdt ons tegen’ mee zingt, een Nederlandstalige bewerking van de Katrina & The Waves-klassieker ‘Walking On Sunshine’. Lindsay strikte ook Bart Herman en die schreef het originele ‘De klok tikt door’, waarin het duo het o.a. heeft over de klimaatopwarming en de veranderende wereld. ‘Liefde voor altijd’ is bijzonder, want het is een duet dat ze opnam met Topper René Froger: “Ook al kennen we elkaar, toch was ik behoorlijk zenuwachtig toen ik het hem op de man af vroeg of hij wou meewerken aan dit album. Verrassend genoeg hapte hij onmiddellijk toe en had hij ook al een liedje in gedachte: ‘Liefde voor altijd’. René heeft een warme, krachtige stem en dus heb ik zelf ook iets hoger gezongen en uitgehaald, wat deze song bijzonder maakt.” Op ‘Samen’ vind je ook nog duetten met Mieke, Christoff, Laura Lynn, Luc Steeno, Herbert, Jan Smit, De Romeo’s, Lisa del Bo & Sasha.

Het Schlagerfestival viert volgend jaar zijn 15de verjaardag met “debutant” Raymond van het Groenewoud, Christoff, schlagerkoningin Laura Lynn, De Romeo’s en de immens populaire Jan Smit. “Met bijna 50.000 bezoekers was het dit jaar een recordeditie. Dat de mensen genoten hebben van onze Schlagerfestival-kermis, blijkt uit de massale belangstelling en vraag naar tickets voor de komende editie. Die is zo groot dat we besloten hebben om nu al een vierde datum toe te voegen. Je kan dus voor 27, 28, 29 maart én zaterdag 4 april 2020 kaartjes bestellen via www.hetschlagerfestival.be”, klinkt het bij de organisatoren.

Jong en oud amuseert zich op Het Schlagerfestival. Het is een traditie geworden dat mensen, alleen of in groep, jaarlijks (meer en meer verkleed) naar de Hasseltse Ethias Arena trekken voor een onvergetelijke avond of namiddag. In 2020 vieren we het 15-jarig bestaan, met de liveband, een indrukwekkend podium in het midden van de zaal, dansers en schlagerkoningin Laura Lynn. Met haar debuutsingle ‘Je hebt me 1000 maal belogen’ zorgde ze 15 jaar geleden voor een revival van het populaire Nederlandstalige lied. Samen met de artieste is het festival geëvolueerd, zonder het feestelijke karakter te verliezen.

Laura Lynn is een hitmachine van meezingers en dat kan ook gezegd worden van De Romeo’s. Chris, Gunther en Davy zijn een vaste waarde op Het Schlagerfestival-podium én terecht, want met een straatlengte voorsprong zijn ze nog steeds de populairste ambianceband van Vlaanderen. De Romeo’s staan voor een maximale feestgarantie. Ze ontgoochelen nooit en weten perfect hoe ze hun publiek moeten bespelen.

(Foto Roland Hermans)

Jan Smit

Voor de 15de editie trekt het festival alle feestregisters open en strikte het Jan Smit. “Vorig jaar vierde ik mijn 20-jarige carrière in het Antwerpse Sportpaleis. In het najaar sta ik in enkele Vlaamse theaters, maar volgend voorjaar wordt het echt feest op Het Schlagerfestival. Ik ben altijd onder de indruk hoe luid er wordt meegezongen met ‘Als de morgen is gekomen’ of ‘Als de nacht verdwijnt’. Het Schlagerfestival is één groot volksfeest waar je als artiest graag deel van uitmaakt. Het wordt een blij weerzien met de andere artiesten. Het wordt top!”.

Het Schlagerfestival 2020 vindt plaats op 27, 28 en 29 maart en 4 april 2020 in de Hasseltse Ethias Arena, met oa. Raymond van het Groenewoud, Christoff, Laura Lynn, De Romeo’s en Jan Smit. Meer namen volgen later. Bestel tijdig je tickets via www.hetschlagerfestival.be of via 070/345.345 (max. €0,30/min).