Maselis

Gewapend met zijn akoestische gitaar en zijn geweldige stem stak Luka Bloom vorige week het publiek in zijn achterzak in het Brugse concertgebouw. De Ierse singer-songwriter intrigeerde met een bijzonder gitaargeluid, want soms klonk het alsof er een veelvoud aan gitaristen op het podium stond. De songkeuze bleef altijd interessant, met naast veel eigen klassiekers ook zorgvuldig uitgekozen covers.

Luka Bloom, de artiestennaam van Barry Moore, is bovendien een graag geziene gast op de Belgische en Nederlandse podia én festivals en heeft in de Lage Landen een bijzonder trouw publiek opgebouwd. Op het podium van het Concertgebouw in Brugge stond hij er voor de 1ste keer.

De traditie zet zichzelf voort, ook tijdens deze kerstperiode zullen we weer kunnen genieten van de jaarlijkse kerstconcerten in de mooiste kerken van Vlaanderen. De warme stem van Christoff aangevuld met het timbre van kinderkoor Scaletta zullen u betoveren en meenemen naar onvergetelijk warme momenten in de typische kerstsfeer.
Een aanrader voor wie zich helemaal wil onderdompelen in de gezellige, warme sfeer van de kerstdagen.

In Izegem komt Christoff op dinsdag 17 december.
Wil je erbij zijn, bestel dan snel je tickets via www.vcl-events.be of op 0495/214251

Vanaf zondag 8 december gooit Tom Waes in Kamp Waes de deuren van de hypergetrainde eenheid van het Belgische leger, de Special Forces, open voor gewone burgers. Vijftien Vlamingen krijgen de unieke kans om te proeven van een loodzware opleiding van de Special Forces. Zowel fysiek als mentaal moeten de kandidaten tot het uiterste gaan. Ze worden op de meest uiteenlopende vaardigheden getest, zoals oriëntatie, gevechtstechnieken, observatietechnieken, zwemcapaciteiten en survival skills.


Het wordt een onvergetelijk avontuur zoals ze nog nooit hebben meegemaakt, vol emotie, confrontatie, en uitdagingen. Tom volgt de avonturen van deze vijftien Vlamingen vanop de eerste rij. Hij wil weten wat er door hen heen gaat en waar de Special Forces naar op zoek zijn.

De vijftien kandidaten zijn een eclectische mix: mensen van alle leeftijden en achtergrond. Ze zijn afkomstig uit alle vijf Vlaamse provincies (Vosselaar, Wuustwezel, Antwerpen, Deurne, Genk, Zonhoven, Zwalm, Melle, Sint-Niklaas, Assenede, Tielt-Winge, Leuven, Bredene, Kortrijk en Pittem).

Jan Smit heeft - nadat hij afgelopen week acute laryngitis opliep- besloten zijn agenda tot het einde van het jaar vrij te maken. De zanger ondervindt momenteel te veel hinder van lichamelijke klachten. “Het is op dit moment gewoon even tijd om voor mijzelf en mijn gezondheid te kiezen, hoezeer me dat ook spijt naar al mijn fans toe…”, aldus de 33-jarige Smit. Alle geplande optredens en/of activiteiten komen daarmee te vervallen. Uiteraard wordt er uitgekeken naar vervangende data. “Voor Vlaanderen wil dat zeggen dat wij een nieuwe datum zoeken voor het uitverkochte theaterconcert van Jan, dat gepland stond aanstaande vrijdag 22 november 2019 in het Hasseltse Ethias Theater. De kaarten blijven uiteraard geldig”, zegt Kris Bloemen namens organisator House Of Entertainment.

Jan wil de rest van het jaar gebruiken om zich weer helemaal op te laden voor 2020, waarin in het voorjaar zijn nieuwe album verschijnt en Jan op zaterdag 10 oktober 2020 opnieuw in het Antwerpse Sportpaleis staat met ‘Jan & Alleman, Hét meezingconcert van Jan Smit’.

18 JAAR!
Zo lang bestaat Vlaanderens populairste en hotste partyband SWOOP dit jaar!

En dat werd het voorbije weekend uitgebreid gevierd met een uitverkochte ‘Bal Masqué’-show in Salons Mantovani in Oudenaarde. Dubbel feest trouwens want Filip en z’n Swoop-girls stelden immers ook hun gloednieuwe album ‘Bal Masqué’ voor dat de dag ervoor in de handel verscheen.

Ieder jaar omstreeks deze tijd van jaar trakteert SWOOP z’n fans en publiek met een groots opgezette show in Salons Mantovani en dat was dit jaar niet anders. Het zal u wellicht niet ontgaan zijn dat de bezetting van de groep een goed halfjaar geleden door mekaar werd geschud, het leven als SWOOP-girl is nu eenmaal erg intensief
en is niet altijd even gemakkelijk te combineren met een gezin. Kim, Nathalie en Dorien zegden hun leven als SWOOP-girl vaarwel en gaven de fakkel door aan Joyce, Yenna en Aurélie. Samen met ‘ancien’ Eva en frontman Filip vormen ze sinds april dit jaar de nieuwe SWOOP.


En dat de verandering in de samenstelling van dit vrolijke 5-tal geen invloed heeft op de populariteit en het succes van SWOOP dat werd het voorbije weekend nogmaals duidelijk.
Maar liefst 3 uur gaf SWOOP het beste van zichzelf in een wervelende dinnershow. Filip, in een ver verleden in de showbizz belandt als danser/gitarist van Paul Severs bracht tijdens de show een ontroerende ode aan z’n betreurde collega. De 4 SWOOP-girls hadden dan weer een verrassing van formaat voorbereid en brachten voor het eerst, zonder hun Filip, een aanstekelijke hitmedley. Wie dacht dat SWOOP-girls alleen maar goed kunnen dansen was eraan voor de moeite… de meiden weten wel degelijk allemaal om te gaan met hun zanglijnen!

Tijdens de show stelde het vijftal in aanwezigheid van manager en bezieler Patrick Vandewattijne hun allernieuwste album voor, ‘Bal Masqué’.

Het nieuwe SWOOP-album telt maar liefst 17 songs waaronder de recent verschenen hitsingles ‘Ik Wil Jou (Laladi, Lalada)’, ‘Dam Diri Dam Dam (Holiday)’, ‘Haka’ en ‘Fiesta Tropical’.
Maar daarnaast staat de tracklisting bomvol nieuwe SWOOPhits in wording zoals de nieuwe single ‘Laat De Wind Maar Lekker Waaien’, een eigen ‘Swoopwals’, hedendaagse versies van de meezigers ‘Agadou’ en ‘Wat Ruist Er Door Het Struikgewas’ en enkele fantastische themamedleys met de grootste hits van Boney M., ABBA en de Vengaboys. Nog op de tracklisting, de song ‘Handen Hoog’, een meer dan geslaagde samenwerking met het duo Die Freddies. De ambiancekraker ‘Waar Zijn Die Stoelen’ zal tijdens de nakende
Carnavalperiode ongetwijfeld het dak van menige zaal af doen gaan.

Het album ligt sinds afgelopen vrijdag in de winkelrekken en is uiteraard ook digitaal verkrijgbaar als download of via de courantste streamingkanalen.
Heb je de schitterende show ‘Bal Masqué’ gemist?
Helaas voor jou was dit een unieke en eenmalige show… maar je kan SWOOP natuurlijk wekelijks live aan het werk zien tijdens één van de vele optredens.

Check de uitpuilende SWOOP-agenda via https://swoop.nu/agenda

Trouwens… ter gelegenheid van hun nieuwste album zal SWOOP ook een paar signeersessies verzorgen, je vindt de data ervan eveneens in de agenda!

Geen tijd om naar de CD-winkel of grootwarenhuis te rennen? Je kan het album ook via de bekendste onlineshops bestellen, je vindt het bij de platenhandelaar op je wekelijkse markt of je kan het natuurlijk ook aanschaffen aan de fanstand bij de optredens!

 

Morgen komt de nieuwe cd van Hanne, Marthe en Klaasje uit: K3 Dromen! Om deze nieuwe cd te vieren, vervulde K3 vandaag de droom van 3 scholen! Ongeveer 900 scholen hadden zich aangemeld, maar deze 3 scholen waren de gelukkige winnaars:
⦁ In Sint Cordula in Schoten kwam K3 de leerlingen opwarmen met een work-out en leerden ze hen een choreografie aan, bijgestaan door 2 dansers van het K3 ballet.
⦁ In Onze Lieve Vrouw Presentatie in Sint-Niklaas serveerde K3 een kleurrijke lunch aan de enthousiaste leerlingen
⦁ In Basisschool Klimop in Meise werd een leuke TikTok én een videoclip opgenomen met K3. Elke school kreeg ook een mini-optreden!

De meisjes van K3 over hun nieuwe album Dromen:
‘Op dit album staan weer heel wat nummers die bijzonder zijn voor ons, zoals Altijd blijven dromen’, vertelt Hanne.
Klaasje: ‘Altijd Blijven Dromen is een ode aan de onschuld en de fantasie, een pleidooi om doorheen het leven een kindse verwondering en enthousiasme te behouden.’

‘Een ander nummer dat mij raakt’, vertelt Marthe, ‘is ‘Mijn held’, herkenbaar voor iedereen die een (groot)vader- of (groot)moederfiguur die ooit reuzesterk en onsterfelijk leek te zijn, ziet ouder worden, ziet wegglippen.

Dit is het eerste album van K3 dat meteen zowel fysiek als digitaal beschikbaar is via streaming platformen zoals Spotify, Apple Music, Deezer, … vanaf vrijdag 15 november! K3 kreeg alvast een gouden plaat voor het nieuwe album!
Begin volgend jaar gaat de K3 Show Dromen van start! Boek nu alvast je tickets om mee te zingen met de nieuwe liedjes, vanaf 21/3 tem 1/5 in Gent, Oostende, Hasselt, Antwerpen. Tickets & info: studio100.com

 

Zes weken geleden ging de ticketverkoop van Rode Neuzen Dag XL in het Sportpaleis officieel van start. Dat kwamen de XL-hosts van dienst Koen Wauters en Jonas Van Geel toen zelf aankondigen in de Qmusic-ochtendshow. Ze koppelden er een challenge aan vast: “Als we 5000 tickets verkopen op een week tijd, presenteren Koen en ik één dag de ochtendshow van Qmusic. Het gaat meteen duidelijk zijn aan de ticketverkoop hoe graag de Qmusic-luisteraars dat willen”, lachte Jonas.

En of de luisteraars dat willen: de 5000 verkochte tickets stonden na een paar dagen al op de teller en dus komen Koen en Jonas hun belofte na. De twee presenteren op vrijdag 22 november van 06.00 tot 09.00 de Qmusic-ochtendshow in plaats van Sam, Inge en Wim. Wat ook zeker is, is dat de Rode Neuzen Dag song ‘Heel Mijn Hart’ in die ochtendshow ook live te horen zal zijn.

Sam, Inge en Wim belden Koen en Jonas vanmorgen op om te horen of ze er klaar voor zijn: “Ik heb een vermoeden dat ik volgende week vrijdag niet op tijd uit mijn bed geraak”, lachte Koen. “En ik neem mijn zoontje Charlie misschien wel mee”, vertelde Jonas, “want ik heb nog geen babysit.” Inge was onmiddellijk kandidaat om de ochtend van 22 november op Charlie te letten. Maar ook Sam en Wim zullen er zijn. “Ah ja, om het licht aan te doen ‘s ochtends. Wij weten de schakelaar niet staan hé”, aldus Jonas.

Rode Neuzen Dag XL in het Sportpaleis is ondertussen volledig uitverkocht. Met de grote apotheose op vrijdag 29 november wil Qmusic alle actievoerders bedanken samen met Koen, Jonas en tal van nationale en internationale artiesten.

Niemand minder dan Mabel, die met ‘Don’t Call Me Up’ instant bekend werd, zal die avond het Sportpaleis op zijn kop zetten. Ook Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence, het Antwerpse hip hop-duo blackwave., Hanne, Marthe en Klaasje van K3 en The Voice van Vlaanderen-winnaar Ibe komen meevieren. 

Rode Neuzen Dag: jongeren mentaal, fysiek en sociaal sterker maken

De vierde editie van Rode Neuzen Dag zet zich dit jaar in om alle jongeren in Vlaanderen mentaal, fysiek en sociaal sterker te maken. Iedereen kan de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius nog steeds steunen. Meer info op rodeneuzendag.be.

Hoewel Herbert met zijn vorige single, het swingende 'Dans met mij', nog mooi staat te pronken in de hogere regionen van de Vlaamse hitlijsten, pakt de minzame West-Vlaming met de warme stem nu al een vroeg kerstcadeautje uit voor zijn vele fans, in de vorm van een nieuwe single. Sterker nog, 'Koud en eenzaam' is er niet enkel voor de fans, maar gaat ook over één van hen. 

Zoals de titel doet vermoeden, werd het geen typische kerstsong enkel maar over de warmte, het lekkere eten, het gezellige samenzijn met de familie, sneeuwballengevechten en de cadeautjes onder de kerstboom, maar het verhaal van iemand die tijdens 'the most wonderful time of the year' geconfronteerd wordt met het gemis van een dierbare en een gevoel van eenzaamheid. Een verhaal waarmee Herbert geconfronteerd werd via een trouwe fan en dat hem erg aangreep. 
 

"Eén van mijn trouwste fans moest plots alleen door het leven en dat viel haar uiteraard enorm zwaar. Vooral de donkere dagen tijdens de eindejaarsperiode zijn erg moeilijk voor haar, omdat ze dan nog meer geconfronteerd wordt met dat verlies en het gemis. Ze put wel kracht uit mijn optredens, want daar leert ze soms mensen kennen die hetzelfde meemaakten. Ze spreekt dan af met hen om samen naar een volgend optreden te komen en zo ontstaan nieuwe vriendschappen. Ik heb dat al vaker zien gebeuren en het geeft een zalig gevoel te weten dat je met je muziek mensen kan samenbrengen."

De clip van 'Koud en eenzaam' toont het contrast tussen een eenzame vrouw die Kerst “viert”, en de familie Verhaeghe (jawel, ze doen allemaal mee: Herbert, vrouw Elke en kinderen Laura, Anne en Robin) op kerstavond.
 

 
Gevraagd naar zijn eigen kerstplannen, houdt Herbert het kort: "Dit jaar vieren wij kerstavond alleen met ons gezin. Iedereen koopt een pakje voor elkaar, we eten lekker gourmet samen en daarna zijn we van plan om een seizoen van 'Het Eiland' te bekijken. Gezellig onder het fleecedeken, meer moet dat niet zijn!

'Koud en eenzaam', de nieuwe single van Herbert, kan u terugvinden op zijn album verWONDERd en is na 'Kerstdagen van toen', de 2de kerstsingle daaruit.

Concert voor het goede doel
Op 20/12 geeft Herbert een akoestisch concert in Domein Maelstede te Kuurne, ten voordele van 'Het Ventiel'. Dat is een buddywerking voor mensen met jongdementie, een ziekte waarmee Herbert's schoonmoeder al jaren geconfronteerd wordt. Dit concert kadert in 'De Warmste Week'. Info: herbertverhaeghe.be

Na de felgesmaakte carnavalskraker ‘Hé Jacqueline (waar is de vaseline?)’ met de onnavolgbare Zuster Vaseline en het sfeervolle ‘Ga jij vanavond met me mee?’ met zijn Nederlandse 'partner in ambiance' José Sep, wist polonaisekoning Steve Tielens ook voor zijn nieuwe single weer een opmerkelijke dame te verleiden tot een duet.

In de videoclip van zijn zomersingle 'We goan noar 't strand' dook ze al even op, maar Steve moet tijdens die samenwerking een dermate indruk gemaakt hebben op Wendy Van Wanten, dat frivole Wendy volmondig instemde om met "charmante Steve", zoals ze hem zelf onlangs omschreef in de media, de studio in te duiken voor de romantische ballade 'Jij hoort bij mij'. U hoort het goed, ambiancebeest Steve Tielens laat zich van een geheel andere kant horen in deze pakkende single, én zien in de bijhorende videoclip, waarin een ravissante Wendy hem op haar beurt zelfs weet te verleiden tot een intiem danspasje strak in het pak.

'Jij hoort bij mij' is net als de duetten met José Sep en Zuster Vaseline, een voorbode op het nieuwe album 'Parels & Duetten' van Steve Tielens, een dubbelcd met op CD1 een mix van prachtige solonummers en beklijvende covers, en op CD2 verrassende duetten. Het nieuwe album 'Parels & Duetten' zal uitkomen in het voorjaar van 2020. Wendy en Steve zullen het nummer 'Jij hoort bij mij' ook live brengen op 6 februari 2020 in Kursaal Oostende, waar Wendy die avond haar zestigste verjaardag viert met het grootse concert 'De Vrienden van Wendy'.

Prima Donna Events tovert het eeuwenoude sprookje over de beeldschone prinses Sneeuwwitje en de zeven dwergen om tot een magisch dansspektakel voor kinderen. Klassiek ballet, theater,  een live symfonisch orkest, dansende diertjes en humor vormen samen een onvergetelijke ervaring voor het ganse gezin! In een mix van theater en ballet neemt verteller Jeremy Vandoorne - bekend bij het grote publiek als 'Xavier' in de jeugdserie ROX - het publiek mee doorheen dit magische sprookje. Beleef deze betoverende namiddag met Sneeuwwitje en de zeven dwergen op 15 december 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen of op 26 en 27 december in Capitole Gent. Tickets en info: www.primadonnaevents.be 

West-Vlaming Jeremy Vandoorne (ROX) als verteller

Niemand minder dan Jeremy Vandoorne (33), geboren te Kortrijk, woonachtig in Lauwe en vooral gekend als Xavier uit ROX, zal de rol van verteller in 'Sneeuwwitje, het sprookjesballet' op zich nemen. Geen evidente rol voor Jeremy, aangezien hij het sprookje bij de allerkleinste balletliefhebbers op een boeiende, interactieve manier en met de nodige humor moet overbrengen. Maar daar vreest Jeremy Vandoorne helemaal niet voor, integendeel:

“Ik ben verheugd dat Prima Donna Events met dit project tot bij mij kwam. Het is de eerste keer dat ik meespeel in een balletproductie maar ik sta te popelen om eraan te beginnen. Gelukkig moet ik niet mee dansen, dus wie daarop gehoopt had, moet ik teleurstellen. Geen roze tutu of plié voor mij...maar daar gaat dan ook wel meteen mijn kus aan Sneeuwwitje", zegt Jeremy met de glimlach.