Maselis

Wedden dat je nog steeds moeiteloos kan meezingen met ‘ra, ra, ra, radio’, de zomerhit van Sasha & Davy? De voorbije maanden was het populaire koppel niet meer weg te branden van de radio en werd er overal luidkeels meegezongen met hun frisse, uptempo popsong. De wereldvermaarde dj Robert Abigial (‘Mojito song’, ‘Merenque’)  vond de single zo leuk, dat hij in functie van een dj-set in Turkije een eigen versie ontwikkelde en die heeft ondertussen haar weg gevonden in de digtale wereld, waar deze volop wordt gestreamd en beluisterd.

Bij het vallen van de bladeren en voor de release van hun kerstalbum, verwennen Sasha & Davy onze oren met hun nieuwe single ‘Toen zag ik jou’. Bij de release van ‘Radio’, hun recentste album, gaf het koppel al aan dat dit volgens hen een liedje is met een hoog radiovriendelijk karakter. “’Toen zag ik jou’ is opnieuw een origineel, up-tempo radionummer. Dat zijn van die liedjes die gaan over de liefde, maar die je nooit beu raakt omdat ze je een instant happy gevoel geven. Wij vinden het ook geweldig om zo’n liedjes te kunnen zingen op het podium. Het mooie aan deze compositie is dat we afwijken van het traditionele. Meestal zingen we onze refreinen samen, maar in ‘Toen zag ik jou’ hoor je ons afwisselend”, zegt Davy Gilles.

Dit najaar brengen Sasha & Davy hun eerste volwaardige kerstalbum uit, iets waar ze enorm naar uitkijken. Sasha: “De voorbije jaren mochten we al vaak proeven van de kerstsfeer tijdens optredens in diverse kerken, kerstconcerten en op kerstmarkten. Dit jaar rollen we ons kerstverhaal nog iets groter uit, met een album vol kerstnummers. Ik moet zeggen dat ik mij moet inhouden om de kerstboom nog niet op te tuigen in onze living. Onze jongsten kijken uit naar Sinterklaas, dus we zullen nog even wachten, maar ik geef toe: bij ons kriebelt het en wij zijn letterlijk aan het aftellen naar de mooiste tijd van het jaar. ‘Toen zag ik jou’ zorgt voor de perfecte overgang om van de zomer zachtjes door te stomen richting het najaar en de feestdagen.

De nieuwe Sasha & Davy-single ‘Toen zag ik jou’ verscheen digitaal op het Vlaamse Sterren-label en is terug te vinden op hun recentste album ‘Radio’.

Jens Dendoncker gaat voor wereldrecord langste applaus

Rode Neuzen Dag zet zich dit jaar in om alle jongeren in Vlaanderen mentaal, fysiek en sociaal weerbaarder te maken. De goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius organiseert nu maandag 16 september 2019 een grote kick-off. Dat Rode Neuzen Dag-ambassadeur Jens Dendoncker zijn hand niet omdraait voor een stunt meer of minder zal niemand verbazen. Maar nu gaat hij voor een heus wereldrecord voor de kick-off op 16 september: dat van het langste applaus. Op dit moment staat het record op 2 uur en 32 seconden.

Jens bereidt zich nu al zeer intensief voor op zijn recordpoging in de fitness:

Qmusic gaat langer door met ochtendshow, recordpoging ook continu live te volgen

Jens start zijn recordpoging rond 8u20 in het STK (Sint Theresia Kollege) in Kapelle-op-den-Bos, onder luide aanmoediging van de leerlingen en leerkrachten. Qmusic zendt deze recordpoging ook live op de radio uit. De Ochtendshow met Sam De Bruyn, Inge De Vogelare en Wim Oosterlinck zal op maandag 16 september drie uur langer lopen: van 6u tot 12u. Heel Vlaanderen kan de klappende Jens ook de hele tijd live in beeld volgen via de Facebookpagina van Rode Neuzen Dag en Qmusic, HLN.be en VTMNIEUWS.be

Klappende tour tot in de Qmusic-studio

Vanuit Kapelle-op-den-Bos vertrekt de klappende Jens met een Rode Neuzen Dag-bus naar De Leertuin-school in Meise. Collega-Rode Neuzen-ambassadeurs Sam De Bruyn en Birgit Van Mol stappen mee op. Sam houdt de luisteraars van Qmusic op de hoogte van de recordpoging van Jens, Birgit doet hetzelfde voor een continu lopende livestream. Vanuit Meise vertrekt de bus richting Qmusic-studio. Daar zal duidelijk worden of Jens het wereldrecord langste applaus breekt.

Rode Neuzen Dag zet in op scholen

Rode Neuzen Dag zet dit jaar meer in op scholen en roept hen op om acties op te zetten voor Rode Neuzen Dag. Het geld van georganiseerde acties van de school gaat integraal naar hun eigen gekozen project, aangevuld met een financiële extra door acties die de rest van Vlaanderen organiseert.

Meer info: rodeneuzendag.be

Zangeres Lisa Leman uit Staden komt met een nieuwe release op de markt ‘Kom en pak je kans’ , een leuk up tempo nummer in een productie van Heko Selection.
Lisa leman werd geboren in Roeselare maar groeide op in het landelijke Oostnieuwkerke. Als kind stond ze al te zingen en te dansen in de zaak van haar moeder, het entertainen zat er al van kindsaf in.
Als 10 jarige zong ze in het zangkoor ' Kinderen van de zon’ in Oostnieuwkerke en thuis bracht ze het meeste van haar vrije tijd door op haar kamertje met de stereo installatie en haar micro voor de spiegel. Als tiener zocht ze de karaokebars op en zo werd haar hobby tenslotte haar passie!
Lisa staat nu al een tijdje op het podium, ze bracht reeds vijf singles uit en bij haar optredens brengt ze muziek van alle genres, met heel veel ambiance als rode draad.
Haar vorige single ‘Samen zijn’ werd op Radio en Ment TV erg goed onthaald, de clip is nog steeds te bekijken op YouTube

Met ‘Radio’, afkomstig van hun gelijknamige recentste succesalbum, scoren Sasha & Davy een dikke zomerhit en hun zoveelste top 10-hit in De Vlaamse Ultratop 50. Dankzij wereld-dj en producer Robert Abigail, bekend van o.a. ‘Mojito song’, ‘Merengue’ en ‘Meneando’, is er nu ook een internationale, verrassende remix beschikbaar van hun hitsingle. “Voor het 15de jaar op rij speelde ik deze zomer in Turkije en een Vlaming vroeg mij daar of ik ‘Radio’ van Sasha & Davy in mijn set wilde verwerken. Met veel succes heb ik het op Turkse bodem gespeeld en de reacties bij het publiek waren bijzonder goed. Met het koppel beleefde ik aan het begin van de zomer nog een leuke avond in een beach club. Ik heb ‘Radio’ beluisterd en ik moet toegeven dat hun Nederlandstalige popsong een oorwurm is. In functie van mijn dj-set, maar ook omdat ik een tof nummer vind, heb ik met alle liefde en plezier een DJ Robert Abigail Remix gemaakt van ‘Radio’. Het enthousiasme van hen én hun platenlabel CNR / Vlaamse Sterren is bijzonder groot, dus doet het mij een groot plezier dat de track als single-remix uitkomt." zegt Robert Abigail. Met zijn ‘Radio’-remix voor Sasha & Davy is Robert Abigail niet aan zijn proefstuk toe, want eerder maakte hij voor Rob de Nijs al een succesvolle remix van diens hitsingle ‘Banger hart’. “Toch is het de eerste keer dat ik een remix maak voor een Vlaams artiest. Een primeur.”
“Na de complimenten van 2Fabiola-frontman Pat Krimson, die openlijk vertelde dat ‘Radio’ voor hem de Radio 2 Zomerhit’ verdiende én de nominatie van Radio 2 voor ‘beste groep’, kwam er een onverwachts mailtje van Robert die vroeg of hij onze single mocht remixen. We zijn niet alleen vereerd, het resultaat mag ook gehoord worden. We krijgen alleen maar positieve reacties. DJ’s vinden hem leuk, maar ook op de ‘radio’ verdient onze Robert Abigail Remix zeker een plekje”, klinkt het bij het koppel.
De Robert Abigail-remix van de Sasha & Davy-hit ‘Radio’ verscheen op het CNR/Vlaamse Sterren-label en is nu digitaal beschikbaar.

Over exact 6 maanden vindt in de Antwerpse Stadsschouwburg de officiële première plaats van de hitmusical MAMMA MIA! Wegens de grote vraag naar tickets, worden de voorstellingen opnieuw verlengd, dit keer met 2 volledige weken tot 5 april.

“Met veel liefde en onder massale belangstelling wordt MAMMA MIA!, een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, omarmd door het Vlaamse publiek. Zij kijken uit naar deze heerlijke, bruisende, energieke en romantische komedie, die met een smakelijke portie nostalgie wordt gebracht door een sterrencast. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ann Van den Broeck (Donna) en Tinne Oltmans (Sophie). Zij krijgen het gezelschap van Evy Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Harry), Jeroen Van Dyck (Sam), Stany Crets (Bart), Shana Pieters (Ellie) en Helle Vanderheyden (Lisa). Op de Antwerpse Cultuurmarkt kregen we de kans om de bezoekers een voorsmaakje te geven van wat ze kunnen verwachten en de positieve respons vertaalde zich in een versnelde ticketverkoop, waardoor verschillende voorstellingen nu al uitverkocht zijn. Met alle plezier voegen we nu dus 2 volle speelweken toe aan de kalender”, klinkt het bij producent Deep Bridge.

MAMMA MIA! loopt alvast door tot 5 april. Naast de sterrencast, heeft deze productie een ensemble dat bestaat uit het beste wat de Vlaamse musicalwereld te bieden heeft: Jasmine Jaspers, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeeck, Samantha de Water, Matthew Michel, Laurenz Hoorelbeke, Kenny Verelst, Jervin Weckx, Kars Huijink en Yannick Dijck. Voor de vertaling en regie tekent Stany Crets en Laurent Flament belooft opnieuw straffe choreografieën. Ad Van Dijk verzorgt de arrangementen.

HET VERHAAL
MAMMA MIA! zuigt je mee in het verhaal van Sophie die op een idyllisch Grieks eiland op het punt staat om te trouwen en door haar vader wil worden weggeven, alleen is het voor haar niet duidelijk wie dat is. Ze nodigt 3 voormalige liefdes van haar moeder Donna uit voor het huwelijksfeest. Het weerzien met de mannen maakt emoties los. Donna wordt compleet verrast en staat plotseling oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio.

WERELDWIJDE HIT
MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 - 20 jaar geleden - in première op de Londense West End. Ondertussen hebben wereldwijd al meer dan 60 miljoen bezoekers genoten van deze ultieme familiemusical. Het is van 2006 geleden dat de voorstelling met een Vlaamse cast in Vlaanderen te zien was. De versie die vanaf februari 2020 te zien zal zijn, zal – op de verhaallijnen en muziek na – gloednieuw zijn.

Op www.deepbridge.be bestel je nu jouw tickets voor MAMMA MIA! Van 22 februari tot 1 maart kan je in het Hasseltse Ethias Theater de try-outs bijwonen. Op 7 maart 2020 gaat de voorstelling dan officieel in première in de Antwerpse Stadsschouwburg.

De meest spectaculaire Ierse dansshow komt terug naar Oostende in de zomer van 2020. De show viert zijn 25ste verjaardag met een week lang shows in Kursaal Oostende van 21 tot en met 26 juli 2020. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.riverdance.be.

Producent Moya Doherty en regisseur John McColgan vieren de vijfentwintigste verjaardag met een vernieuwde versie van de show. Bill Whelan won eerder een Grammy Award voor de soundtrack en die werd voor deze editie volledig opnieuw opgenomen.

De nieuwe productie is even krachtig, passioneel en onvergetelijk als het origineel. Het spectaculair podium, de innovatieve belichting en projectie, de schitterende costuums én een nieuwe generatie topdansers komen samen in een versie van Riverdance die helemaal klaar is voor de 21ste eeuw.

Nadat ze bij het grote publiek vooral bekend raakte als inspecteur Floor Lommelen in 'De Buurtpolitie' (vtm), bewees Ianthe Tavernier met haar glansprestaties in o.a. 'Steracteur Sterartiest' (Eén) en de musicals 'De Kleine Zeemeermin', 'Hans en Grietje', 'Iedereen Beroemd' en 'Alladin', van meerdere entertainmentmarkten thuis te zijn. Of ze ook als danseres haar vrouwtje kan staan, kan u dit najaar ontdekken in het nieuwe seizoen van 'Dancing with the Stars' op VIER. Ianthe kijkt enorm uit naar dit avontuur en gaat de uitdaging om in de danssporen van de winnaar van vorig seizoen James Cooke te treden, vol aan!

2 feestneuzen-pur-sang, Yves Segers en Matthias Lens kregen eerder dit jaar het geniale idee om samen te gaan werken aan een nieuw project in het kader van het alombekende Duitse ‘Oktoberfest’ dat de voorbije jaren ook naar Vlaanderen kwam overgewaaid. Beide artiesten stonden als soloartiest al bekend voor de ambiance en sfeer die ze tijdens hun optredens brengen, wat voor vonk zou dat dan wel niet geven als ze de krachten zouden bundelen, moeten de 2 gedacht hebben. Het duo dook al snel de studio in nadat ze beiden hun favoriete ambianceplaten uitzochten en een nieuw duo was geboren… en voortaan gaan ze door het leven als “Die Schnappers”.   Matthias Lens is al meer dan 25 jaar verslaafd aan z’n accordeon en had voor het eerst succes samen met Annelies Winten bij het accordeonduo “The Sunsets”. Naast het feit dat hij een erg getalenteerde accordeonist was bleek Matthias ook een aardig stukje te kunnen zingen… en dat mochten we naderhand, toen Matthias solo ging, graag ontdekken. Inmiddels zijn we al 4 succesvolle soloalbums later en waagt Matthias zich aan een nieuw avontuur samen met Yves.   Yves Segers scoorde in het Tien Om Te Zien-tijdperk een grote hit als frontzanger van de voormalige popgroep “Toast”. “Ik Schreeuw Het Van De Daken” staat ons allemaal in het geheugen gegrift maar ook Yves’ solowerk mag sindsdien op veel bijval rekenen. “Een Beetje Gay Dat Is Okay”, “Waar zijn Die Handjes?”, “Waar Is Mijn Vleeskroket”, … je kan het zo gek niet bedenken, als rasechte carnavalliefhebber scoort Yves ieder jaar een dikke ambiancehit.   Voor het debuutalbum van “Die Schnappers” namen Yves en Matthias 13 populaire après-ski/ambiancehits van de voorbije jaren onder de loep. Samen met producer David Vervoort werden de songs in een modern kleedje gestoken en werden ze voorzien van gepaste teksten. Het resultaat ervan ligt vanaf 20 september a.s. in de winkelrekken te pronken en zal natuurlijk ook live te horen zijn tijdens de optredens van het duo.

Vorig jaar vonden, na een pauze van 32(!) jaar, opnieuw de legendarische Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. Het werden twee memorabele, muzikale avonden in een unieke en vriendschappelijke sfeer, met Bratwursten, Dirndls, Lederhosen, natuurlijk veel Wieze Festbier én een zingende Jean-Marie Pfaff!

Jean-Marie is naast een levende legende ook geboren Lebbekenaar (Wieze = deelgemeente Lebbeke), maakte furore bij Bayern München (dé stad van de Oktoberfeesten) en beleefde in zijn jeugd, samen met de ganse familie, de Wieze Oktoberfeesten op hun hoogtepunt. De ideale ambassadeur dus en die taak neemt onze nationale keepertrots zeer ernstig. Vorig jaar deed Jean-Marie de Oktoberhallen ontploffen door samen met Dennie Christian diens grootste hits te brengen, maar voor de Wieze Oktoberfeesten 2019 gaat ‘El Sympatico’ nog een stevig stapje verder!

De zomer moet nog op zijn einde lopen, maar K3 zorgt er alvast voor dat ook het najaar een groot feest wordt! Vandaag namen Hanne, Marthe en Klaasje namelijk de videoclip van hun aankomende single Altijd blijven dromen op.

Altijd blijven dromen zet jong en oud aan om steeds te blijven geloven in hun dromen en niet op te geven, want hoewel je niet weet wat er morgen gaat komen, is elke nieuwe dag een goede reden om voor je dromen te gaan!
De clip is vanaf 27 september 18u00 te zien op het K3 YouTube kanaal, Studio 100 TV en de gratis app Studio 100 GO.
Het nummer is de vierde track (na Heyah Mama 2.0, Land van de Regenboog en Jij bent mijn Gigi) van de nieuwe cd K3 Dromen die uitkomt op 15 november 2019.

Nieuwe show!
Ondertussen zitten de drie meisjes niet stil. Na de succesvolle verjaardagsshow in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs, zijn ze momenteel druk bezig met hun Nederlandse tour van de 20 jaar K3 Show. In het voorjaar van 2020 komen Hanne, Marthe en Klaasje dan met een gloednieuwe show naar Antwerpen, Gent, Hasselt en Oostende!
Meer info op vind je studio100.com