Maselis

Amper een paar dagen na de release van haar nieuwste single ‘On va s’aimer’ kwam er bij Patrick Hamilton (producer van Ella Luna) totaal onverwacht een heel mooie mail binnen.
Het was Gilbert Montagné blijkbaar niet ontgaan dat zijn nummer waar hij in 1984 een monsterhit mee scoorde, gecovered was door Ella Luna.
‘Ik had natuurlijk wel gehoopt dat Gilbert Montagné mijn versie van zijn nummer op de één of andere manier te horen zou krijgen en als dat zou gebeuren zou ik ook een kaarsje hebben laten branden dat hij het ook goed zou vinden’, aldus Ella Luna.
Het kaarsje heeft blijkbaar goed zijn werk gedaan want Gilbert vindt haar versie super!! Meer nog, hij vroeg zelfs om haar te kunnen ontmoeten, iets waar Ella Luna zelf niet eens had van durven dromen.
‘Heb heel mijn agenda op z’n kop gezet om 2 dagen later zeker te kunnen ingaan op de uitnodiging van deze supervriendelijke man’.
Of het bij deze ene ontmoeting zal blijven en wat er allemaal besproken werd, is niet bekend maar het management van Ella Luna liet alvast weten dat er toch wat plannen gemaakt zijn….

 

Met drie theaterconcerten en de release van het jubileumalbum ’15 Jaar De Romeo’s’, vierden De Romeo’s vorig jaar hun jubileumjaar. Op kruissnelheid, met hetzelfde enthousiasme, dezelfde drive en dynamiek, is het sympathieke trio aan 2019 begonnen. Vandaag verschijnt er ook een nieuwe Romeo's-single: ‘Beter wordt het niet’. “Een 3-stemmig liedje dat gaat over de liefde en dat wij opdragen aan onze vrouwen. Zonder hen konden wij dit allemaal niet bereiken. Elke man die net als wij gelukkig is met zijn partner, weet waarover we het hebben. ‘Beter wordt het niet’ is een easy, cheasy radiovriendelijk liedje, dat onmiddellijk in je hoofd blijft zitten. De dankbaarheid om de liefde die je krijgt geeft je een goed gevoel, zonder dat het klef wordt”, zegt Davy Gilles, die samen met Edwin de Groot, Marcel Fisser, Chris Van Tongelen en Cliff Vrancken meewerkte aan deze originele Romeo’s-song.

En wordt het na 15 jaar ook nog beter voor De Romeo’s? Gunther Levi: “Het kan altijd beter, maar soms moet je ook tevreden zijn met waar je staat of wat je hebt. Mensen willen altijd meer en meer, en het is goed als je dromen hebt en ambitieus bent, maar je moet ook kunnen tevreden zijn met wat je hebt. Dat zeg ik vaak tegen mijn kinderen. Wij hebben alle drie nog heel veel goesting om met De Romeo’s door te gaan. Er zijn nog genoeg uitdagingen die we nog niet hebben gedaan of ingevuld.”

Meezingen
Na hun jubileumconcerten in de theaters, hebben De Romeo’s de smaak te pakken en staan ze met ‘Zing mee met De Romeo's op 25 oktober in het Oostendse Kursaal en 16 november in het Hasseltse Ethias Theater. “Theater is geweldig. Je zit erg dicht bij het publiek. Je hoort elk kuchje in de zaal, elke beweging in de roodfluwelen zeteltjes. Met onze live band trakteren we het publiek op een stevige portie meezingers. Elk liedje dat passeert is meezingbaar. Uiteraard zingen we onze grootste hits, maar we brengen ook nu weer verrassende medleys en liedjes die afwijken van ons normale repertoire. Een unieke avond met een aangepast programma, die je niet mag missen”, zegt Chris Van Tongelen.

De nieuwe Romeo’s-single ‘Beter wordt het niet’ is ook terug te vinden op het album ’15 Jaar De Romeo’s’ dat verscheen op het Vlaamse Sterren- label van CNR. De single is digitaal beschikbaar.

Tickets voor ‘Zing mee met De Romeo’s op 25 oktober in het Kursaal van Oostende en 16 november in het Hasseltse Ethias Theater, bestel je op www.ticketkopen.eu

Danny Fabry moet zowat de meest energieke zeventiger van België en omstreken zijn. De sympathieke zanger en eeuwige optimist blijft ook na 48 jaar op de planken enthousiast nieuwe nummers maken en het land doorkruisen om op te treden. Zijn eerste worp van 2019 is al meteen een feit en naar goede gewoonte spat de goesting er in zijn nieuwe single 'Zolang muziek in mij klinkt' weer af. Het nummer is een swingende ode aan zijn fans, publiek, het podium en zijn grote passie; de muziek!

"Ik kan me geen leven zonder muziek voorstellen", zegt Danny Fabry. "Ik sta dit jaar 48 jaar op de planken en zou er geen moment van willen gemist hebben. Ik heb het geluk te mogen doen wat ik graag doe en meen ook echt wat ik in mijn nieuwe single zeg: Ik zal blijven zingen zolang er muziek in mij klinkt. Applaus werkt verslavend zeggen ze, wel ik kan dat bevestigen. Het applaus en de waardering van het publiek zijn mijn drugs, en motiveren me om te door te blijven gaan. Ik blijf gewoon gaan naar waar de muziek mij brengt”, besluit Danny met een vette knipoog naar de originele song van Jimmy James & The Vagabonds uit 1976.

'Zolang muziek in mij klinkt', de nieuwe single van Danny Fabry, kan u beluisteren op Spotify en is verkrijgbaar op iTunes!

Dana Winner is de laatste maanden niet uit de media weg te slaan. Ze viert dit jaar 30 jaar carrière en daar is het brede publiek duidelijk erg opgetogen over want intussen zijn reeds meer dan de helft van de 5.000 tickets verkocht voor haar jubileumconcert in de Antwerpse Lotto Arena op zaterdag 9 november.

THE VOICE SENIOR

Eind vorig jaar zagen we op VTM hoe Dana Winner in haar eerste seizoen als coach tijdens ‘The Voice Senior’ haar naam duidelijk niet gestolen heeft. Als een echte winnaar was ze vastberaden om een team samen te stellen dat alvast sterk en gevarieerd genoeg was om deze eerste reeks te kunnen winnen. Ondanks het feit dat één van collega-coaches Walter Grootaers’ kandidaten uiteindelijk won blijft Dana Winner steevast geloven in haar team.

 

“Ik heb een ploegje samengesteld waar ik bijzonder trots op ben”, liet ze tijdens de uitzendigen vallen. “Lou die leeft en ademt muziek. Willy dat is een levende jukebox die blijft zingen als je hem niet stopt. Mariette is een bijzondere vrouw die als geen ander een verhaal kan vertellen terwijl ze aan het zingen is. En tot slot Michel, die heeft een bereik waar veel zangers alleen maar van kunnen dromen”, gaat Dana verder.

Tijdens de blind auditions liet Dana over deze laatste al vallen dat ze hem wel een plekje zou willen geven tijdens haar grote Lotto concert ’30 Jaar Dana Winner In Concert’ op zaterdagavond 9 november in Antwerpen. En die belofte wil ze dan ook maar al te graag waarmaken.

BENEN IN DE LUCHT VOOR FINALIST MICHEL ACASS

“Lou kreeg al zijn moment samen met Natalia tijdens Rode Neuzendag in het Sportpaleis, maar Michel die neem ik mee voor een uniek en éénmalig optreden tijdens mijn show in de Lotto Arena”, zegt Dana vastberaden. “We zijn nog maar net gestart met de voorbereidingen en invullingen voor dit concert dus ik weet nog niet precies wat we gaan doen. Maar Michel en ik gaan zeker iets samen zingen. Ik heb namelijk doorheen die drie decennia meer dan 250 liedjes uitgebracht en dat maakt de keuze natuurlijk niet gemakkelijk. Daarnaast willen we ook uitpakken met alles erop en eraan; een grote band, een adembenemende lichtshow, een podium dat me de gelegenheid zal geven om letterlijk tussen de fans te kunnen zingen én voor de gelegenheid uitzonderlijk een set van maar liefst 30 songs! Een extra lang en boeiend concert dus en daar mag Michel met zijn bijzonder talent niet aan ontbreken”, aldus Dana Winner.

Voor de Waalse Michel Acass (63) is het alvast een hoogtepunt om in 2019 naar uit te kijken. Hij koos zonder enige aarzeling voor Dana Winner als zijn coach, die op haar beurt de beide benen van geluk de lucht ingooide. De blind audition van Michel en zijn versie van ‘Unintented’ van Muse herbekijk je hier.

Afgelopen december stond Dana Winner nog voor een uitverkochte Sun Arena voor maar liefst 7.000 mensen in Pretoria, Zuid-Afrika en eind deze maand start Dana Winner aan een theatertournee doorheen Vlaanderen en Nederland tot en met half mei. “Tijdens de zomermaanden gaan we nog enkele festivals spelen, intussen duik ik nog de studio in om aan nieuwe songs te werken en vanaf dan gaat alles in rechte lijn naar 9 november”, besluit Dana zelf.

DANA WINNER ONTROERT MEER DAN 17,5 MILJOEN MENSEN

Dana Winner verkocht intussen meer dan 3,5 miljoen albums wereldwijd en scoorde een internationale hit met haar versie van ‘

’ uit Liefde Voor Muziek, dat intussen al meer dan 17,5 miljoen keer op YouTube bekeken werd. 

Tickets en info voor ’30 Jaar Dana Winner - In Concert’ via 070/345.345 of www.gracialive.be.

Na het succes van zijn zomersingle, 'Ik hou van alles wat je doet', wil Marco Kimsen ook dit keer alles uit de kast halen voor zijn nieuwe single 'Als ik morgen niet meer wakker word'. Daarvoor wist hij ook nu weer de weg te vinden naar professionele vakmensen voor dit, ondanks dat de titel anders doet vermoeden, vrolijk en up-tempo nummer.

De titel ontsproot bij Marco Kimsen toen hij in 2018 geconfronteerd werd met het plotse overlijden van 2 veel te jonge mensen. Door deze confrontatie bleef Marco even stilstaan bij het gedacht dat elk moment het laatste moment kan zijn, dat de kans bestaat dat je morgen niet meer wakker zal worden. Ondanks het trieste onderwerp wil Marco met 'Als ik morgen niet meer wakker word' een positieve boodschap neerzetten. "Pluk de dag want het leven is al veel te kort, geniet van elk moment", zegt een positieve Marco Kimsen. 

De West-Vlaamse Charlotte Therssen liet met veel plezier de tekst voor zich spreken en de feel good, meeslepende muziek voor de single werd geschreven door de bekende producer Roel de Ruijter die o.a nummers schreef voor Clouseau, Bart Kaëll en Ketnet Kaatje. Dit gebeurde in samenwerking met de ervaren Lex De Groot. De single komt zowel in België als Nederland uit.

Urbanus wordt dit jaar 70 en dat viert Eén met een vijfdelige reeks "Urbanus 70". Zeker de moeite waard om eens te bekijken. → Urbanus 70: vanaf 8 januari elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.

TRECTO PNIX
Na drie jaren toeren met een luidruchtig rockbandje (De Fanfaar) langs de zomerfestivals, heeft Urbanus weer zin in het knusse van de theaters.
De nieuwe zaalshow is over heel Vlaanderen bijna helemaal uitverkocht. Ook Brugge loopt warm. De eerste show is inmiddels volledig uitverkocht maar wegens succes is er nu dus een tweede voorstelling gekomen in het Concertgebouw Brugge en dat op 6 maart 2018.

Urbanus is één van de weinige artiesten die meermaals het Brugse Concertgebouw kan vullen. De godfather van de Vlaamse comedy heeft dan ook een bijzondere band met de stad. Zijn eerste twee platen zijn beide opgenomen in Brugge: "Leevend" en "In De Weide - Op De Vijver".

Of de wereld plots beter wordt van de nieuwe show valt te betwijfelen, maar dat het publiek met een opgelachen kaartje naar buiten gaat, dat staat vast.
Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties zullen afgewisseld worden met een broos of kinderlijk naïef liedje.
De zaal in duiken en over rugleuningen van de stoelen lopen, dat zit er niet meteen meer in. Daarom is het bij deze show wel toegelaten dat het publiek op het podium wordt gegooid.

Tickets & info verkrijgbaar via www.COMEDYSHOWS.be
11 APRIL 2019 - De Cultuurfabriek, Sijsele

Een nieuw jaar en ook meteen een nieuwe single voor Ella Luna.
 ‘We hebben zeker niet stilgezeten tijdens de afgelopen kerstperiode maar heel hard gewerkt aan de nieuwe single’, aldus Ella Luna. Het is terug een nummer in het Frans geworden maar dit keer schreef Ella Luna het  nummer niet zelf zoals de vorige single ‘Tellement je t’aime’.


Voorjaar 2019

VTM wordt op 1 februari 2019 30 jaar en is frisser dan ooit. Om het 30-jarig bestaan te vieren is er op 1 februari 2019 ‘30 jaar VTM’: een non-stop aaneenschakeling van verrassende VTM-momenten, met programma’s en gezichten van vroeger en nu. Ook VTM NIEUWS viert zijn 30-jarig bestaan en geeft een unieke blik achter de schermen met ankers van de afgelopen jaren in ‘30 jaar VTM NIEUWS’. Nog in het teken van 30 jaar VTM staat ‘Studio Tarara’, de eerste dramareeks van Tim Van Aelst van Shelter, die terugkeert naar de beginjaren van VTM. Op vraag van de kijker wordt het iconische programma ‘Blind Date’ in een nieuw jasje gestoken, met Nathalie Meskens als gastvrouw.

Er zijn ook tal van andere nieuwkomers dit voorjaar bij VTM, 11 in totaal. Zo is Lynn Van Royen ‘De Luizenmoeder’, gaan Olga Leyers en Sieg De Doncker ‘De Wereld Rond met 80-jarigen’, brengt Staf Coppens kinderen in verrassende situaties in ‘Dat Belooft Voor Later’ en trekken bekende Vlamingen erop uit met hun moeder in ‘Weg Met Ons Ma’. Ook nieuw: medische interventies in de scripted realityreeks ‘Echte Verhalen: SOS 112’ en de helden van de grootste brandweerzone van het land in ‘Helden van Hier: Brandweer Zone Antwerpen’. VTM NIEUWS brengt de gloednieuwe reeks ‘Wetsdokters’.

Voorjaar

Er komen ook heel wat sterkhouders terug met nieuwe seizoenen. Er wordt nieuw zangtalent gezocht in ‘The Voice van Vlaanderen’, vijf koppels trouwen zonder elkaar te kennen in ‘Blind Getrouwd’ en zeven artiesten wagen zich aan elkaars repertoire in ‘Liefde voor Muziek’. Er zijn ook nieuwe seizoenen van ‘The Team,’ ‘Alloo Bij’, ‘Kan Iedereen Nog Volgen?’, ‘Alloo in de Nacht’ en er is de kick-off-aflevering van ‘Boer zkt Vrouw - De Wereld Rond’.

Ontdek het voorjaar van VTM op voorjaar2019.vtm.be

30 jaar VTM NIEUWS

Op vrijdag 1 februari 2019 blaast niet alleen VTM, maar ook VTM NIEUWS 30 kaarsjes uit. Speciaal voor die verjaardag geven nieuwsankers en journalisten van vroeger en nu een zeldzame kijk achter de schermen van de VTM-nieuwsdienst. Dany Verstraeten, Nadine Desloovere, Lynn Wesenbeek, Stef Wauters en vele anderen nemen de meest zenuwslopende, emotionele en grappigste momenten van de afgelopen 3 decennia onder de loep en blikken terug op enkele memorabele nieuwsfeiten.

Nieuwsuitzendingen op een commerciële televisiezender: maar weinigen geloofden er 30 jaar geleden in. De start van VTM NIEUWS in 1989 verliep dan ook niet zonder blutsen of builen. In een wereld zonder internet en mobiele telefoons moesten er soms halsbrekende toeren worden uitgehaald om VTM NIEUWS op antenne te krijgen. “Er zijn in die tijd veel boetes voor verkeersovertredingen op de redactie binnengekomen”, blikt anker van het eerste uur Dany Verstraeten terug. “We waren een team met een enorme drive”, vult Faroek Özgünes aan. “We werkten dag en nacht, er zijn toen veel relaties gesneuveld.

An Goovaerts, hoofdredacteur VTM NIEUWS: “Je voelt dat het nieuws de mensen heel erg bezighoudt. Misschien nu nog meer dan vroeger. Deze reeks is een unieke kans om terug te blikken op de grote nieuwsmomenten, maar ook om te vertellen hoe het er precies aan toegaat achter de schermen. Door de jaren heen is onze blik op de wereld, en dus ook de manier waarop we het nieuws verslaan, grondig geëvolueerd. Dat voel je ook in deze reeks.”

Nicholas Lataire, hoofdredacteur VTM NIEUWS: “VTM NIEUWS heeft altijd heel dicht op de feiten gezeten én dicht bij de Vlaming gestaan. Ook vandaag proberen we elke dag de vragen van de Vlamingen te beantwoorden, zowel op televisie als online. We proberen daar te zijn waar het nieuws zich afspeelt en eerlijke, ongecensureerde antwoorden te geven. Door die aanpak zijn we een vaste waarde in het Vlaamse nieuwslandschap."

30 jaar VTM NIEUWS 30 jaar VTM NIEUWS

VTM NIEUWS was er de voorbije jaren bij op alle belangrijke nieuwsmomenten: de val van de Muur, de ontsnapping van Dutroux, 11 september, de dood van koning Boudewijn, de aanslagen in Zaventem en Maalbeek… De journalisten vertellen hoe ze bepaalde nieuwsfeiten zelf beleefden, hoe het er aan toeging op de redactie en wat er allemaal komt kijken bij een leven als journalist. “Ik was nog maar net gestart op de nieuwsredactie toen Dutroux ontsnapte uit de gevangenis”, vertelt Birgit Van Mol. “Ik weet nog hoe ik op handen en voeten, buiten beeld, met papieren naar Marc Dupain kroop, die het breaking news deed.” “Het is een race voor het beste beeld en je bent er kapot van als je het niet hebt”, aldus Lynn Wesenbeek. 30 jaar VTM NIEUWS is vanaf dinsdag 22 januari 3 weken lang te zien bij VTM.

30 jaar VTM NIEUWS 30 jaar VTM NIEUWS

De Gouden Schoen

Kleurt de Gouden Schoen voor de derde keer op rij blauw-zwart, na José Izquierdo en Ruud Vormer? En wie volgt Janice Cayman op als beste Belgische voetbalster? Dat komen voetballiefhebbers op woensdag 16 januari 2019 te weten tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen 2018. De 65ste editie van de Gouden Schoen vindt plaats in het pop-uptheater in Puurs en is live te volgen bij VTM vanaf 21.15 en via de livestreams op VTMNIEUWS.be, HLN.be, op de facebookpagina van VTM en VTM NIEUWS vanaf 18.45 tot 19.30.

VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol en haar collega Maarten Breckx krijgen dit jaar gezelschap van Niels Destadsbader. Niels maakt zijn jongensdroom waar en treedt naast de twee andere hosts als voetballiefhebber en rasechte entertainer in de Gouden Schoen-arena. Birgit begeeft zich in de zaal om interviews af te nemen met de aanwezigen. Maarten polst dan weer als dé voetbalkenner naar de verwachtingen bij de topfavorieten.

ZEVEN AWARDS

In totaal worden maar liefst zeven prijzen uitgedeeld. Naast de Gouden Schoen voor de mannen, is er dit jaar opnieuw een Gouden Schoen voor de beste vrouwelijke voetbalster met de Belgische nationaliteit. Ook de Goal van het Jaar, Belofte van het Jaar, Doelman van het Jaar, Coach van het Jaar en Beste Belg in het Buitenland vallen in de prijzen. Zij krijgen hun award uit handen van enkele bekende namen uit het voetbalcircuit.