Maselis

Kate Ryan stapt op De Leuvense Kerstmarkt uit haar comfortzone
Vrijdagavond speelt Kate Ryan een akoestische unplugged-set op De Leuvense Kerstmarkt. Ondanks haar dikke hits, gouden en platina albums, is de Kempense behoorlijk zenuwachtig voor dat optreden: “Ik kan me niet herinneren dat ik de voorbije jaren ooit al een akoestische set heb gespeeld op een kerstmarkt. Leuven heeft de primeur en het is meteen ook een leuke opwarmer voor mijn ’80 Was Machtig’-concert dat ik op 16 februari geef in het Kursaal van Oostende. Liedjes uit die set komen vrijdag aan bod, maar in Oostende speel ik ze uiteraard ondersteund door mijn liveband en pakken we het wat grootser aan.”

2019
De eindejaarsperiode is voor Kate Ryan het ideale moment om haar optredens te combineren met familiale gezelligheid. “Ik hou van Kerstmis en de feestdagen, maar als ze voorbij zijn wordt het gezellig druk. In januari komt er een officiële nieuwe single. We hebben er samen met een internationale wereldartiest maanden aan gewerkt. Mijn liedje was klaar, ik stuurde het door in de hoop dat hij het wou remixen. Naast de remix, is het zelfs een effectieve samenwerking geworden, met als resultaat een single die internationale hitpotentie heeft. Geloof me, dit gaat scoren!”
Morgenavond speelt Kate Ryan om 20.00 uur akoestisch op de Leuvense Kerstmarkt. Haar optreden is gratis. Tickets voor het ’80 Was Machtig’-concert van Kate Ryan op 16 februari in Kursaal Oostende, bestel je nu op www.80wasmachtig.be

Wie Niels Destadsbader en Clouseau aan het werk wil zien tijdens een groots en gratis openluchtconcert van Joe, moet op vrijdag 21 december om 17.00 afzakken naar het Theaterplein in Antwerpen waar het allereerste Joe Christmas Ball georganiseerd wordt. Niels en Clouseau brengen niet alleen hun eigen nummers, ook kerstsongs. Koen Wauters lichtte een stukje van de sluier op: “We gaan Stille Nacht brengen. Normaal zingen we dat alleen maar thuis. Openbaar heb ik dat nog niet durven doen, maar ik vind het Joe Christmas Ball een goede gelegenheid.” Tussen beide optredens draait Joe-dj Sven Ornelis een dj-set.

Joe is dé kerstradio bij uitstek in december met veel kerstmuziek, elk moment van de dag. Het Joe-avondspitsduo Raf Van Brussel en Rani De Coninck opent morgen, vrijdag 14 december, ook het Joe Christmas House op de Grote Markt in Antwerpen in aanwezigheid van burgemeester van Antwerpen Bart De Wever. Regi en Milo Meskens brengen er ook voor het eerst live hun nummer dat ze samen hebben gemaakt. Nadien nemen Leen Demaré en Jan Bosman het over tot 23.00.

JOE IS DÉ KERSTRADIO BIJ UITSTEK IN DECEMBER

Joe is dé kerstradio bij uitstek in december

Vanaf morgen, vrijdag 14 december, maken de Joe-dj’s elke dag van 12.00 tot 23.00 live radio vanuit het Joe Christmas House in Antwerpen. Er komen heel wat artiesten langs voor een liveoptreden, zoals Udo, Tom & Kato, Silvy en Delv!s. Op vrijdag 21 december stomen Sven & Anke de luisteraars klaar voor het Joe Christmas Ball met Niels Destadsbader en Clouseau met de Kerst Top 100: de 100 beste kerstplaten aller tijden.

Eindejaarsshow met Sven Ornelis en Anke Buckinx Eindejaarsshow met Sven Ornelis en Anke Buckinx

Op maandag 31 december sluiten Sven & Anke het jaar in schoonheid af met een speciale Eindejaarsshow. Deze wordt op woensdag 19 december opgenomen in de Joe-lounge met heel wat luisteraars. “We gaan weer een dikke party bouwen. Het is met hapjes, veel drankjes, live-feestmuziek én heel wat artiesten. Alles erop en eraan”, vertellen Sven & Anke. Zo komen De Romeo’s, Get Ready, Sylver en Gene Thomas al zeker langs.

Joe heeft nog meer in petto in december. Zo helpt Leen Demaré op maandag 24 december (14.00 - 17.00) om een kerstmenu op te stellen tijdens Leens Kerstdiner. Elke Van Mello en Jan Bosman reiken op maandag 31 december (12.00 - 18.00) awards uit aan luisteraars tijdens hun Awardshow. Ann Van Elsen brengt op dinsdag 1 januari (12.00 - 16.00) een Nieuwjaarspecial waarin ze vooruit kijkt naar 2019.

NON-STOP KERSTMUZIEK OP DIGITAAL KANAAL ‘JOE CHRISTMAS’

Wie niet genoeg kan krijgen van kerstmuziek kan ook luisteren naar ‘Joe Christmas’, een digitaal radiostation. Het extra Joe-kanaal brengt non-stop heel wat kerstklassiekers, maar ook nieuwe kersthits. ‘Joe Christmas’ is 24 op 24 te beluisteren via de Joe-website en de Joe-app.

JOE CHRISTMAS HOUSE
VANAF VRIJDAG 14 DECEMBER 2018, ELKE DAG LIVE VAN 12.00 TOT 23.00
GROTE MARKT, 2000 ANTWERPEN

JOE CHRISTMAS BALL
VRIJDAG 21 DECEMBER 2018 VANAF 17.00
THEATERPLEIN (NIEUWSTAD), 2000 ANTWERPEN

Polonaisekoning en ambiancemaker Steve Tielens is niet vies van een stunt. Zo was het al eens “Couckenbak" met zijn duet met Mark Coucke en lanceerde hij eind april van dit jaar nog een veelbesproken 'Voetballied’ samen met Pink Ambition-ster en fashionista Jill De Greef. Voor zijn nieuwe single ‘Hé Jacqueline (waar is de vaseline)’ kan Steve wederom rekenen op een opmerkelijk hulpmiddel. Niemand minder dan Zuster Vaseline, de mondige moeder overste die in het verleden furore maakte in oa HT&D, gaat met hem het duet aan in deze onvervalste oorwurm en instant carnavalskraker. De samenwerking tussen beiden liep alleszins gesmeerd, wat ook te zien is in de leuke bijhorende clip:

“Ik ga samen met Zuster Vaseline voor dé carnavalshit van het jaar!”, zegt de immer enthousiaste Steve Tielens. “Het liedje is zo’n oorwurm, dat het mede dankzij de nodige hulp van ons Vaseline, de hitlijsten zonder enige weerstand zal penetreren (lacht). De samenwerking liep gesmeerd en aangezien ik zo’n nieuw nummer niet ‘droog' wou lanceren, hebben we er meteen een leuke clip bij gemaakt. Ik glij met deze nieuwe single vlotjes en met veel goesting het huidige jaar uit, en het nieuwe weer in”, besluit Tielens met een vette knipoog.
‘Hé Jacqueline (waar is de vaseline)’, de nieuwe single van Steve Tielens, kan u beluisteren op Spotify.

.be

Qmusic was opnieuw de meest beluisterde radiozender door Vlamingen tussen 18 en 54 jaar (18,3% marktaandeel). Dat blijkt uit de nieuwe CIM-luistercijfers die vandaag zijn bekendgemaakt van de periode van 1 juli tot en met 31 oktober 2018. Bij het brede publiek (12+) blijft Qmusic de tweede grootste zender met 12,4% marktaandeel. Joe haalt 8,2% marktaandeel bij het algemene publiek (12+).

An Caers, directeur radio: “Het is heel fijn om te zien dat Qmusic bevestigt als grootste radiozender bij Vlamingen tussen 18 en 54 jaar. Naast wat we on air doen bij Qmusic zoals de Top 500 van de Zeroes volgende week, blijven we volop investeren in digitale initiatieven zoals onze dagelijkse online live quiz Qwistet. Bij Joe verhuizen we onze radiostudio naar het Joe Christmas House in Antwerpen en kan ook iedereen zich online laten onderdompelen in de kerstsfeer met het digitale kanaal Joe Christmas.”

 Joe: Joe Christmas House

De Top 500 van de Zeroes start volgende week maandag 17 december bij Qmusic en overloopt de 500 beste nummers uit de jaren ‘00. Joe opent nu vrijdag 14 december de deuren van het Joe Christmas House in Antwerpen om er elke dag live radio te maken.

In de kerk van de Bosmolens in Izegem werd het eerste kerstconcert van Christoff en Lindsay gehouden. Fotograaf Jan Huysentruyt ging voor ons de sfeer opsnuiven.

Iets meer dan een maand geleden liet hij het Antwerpse Sportpaleis maar liefst 2 avonden na mekaar uit z'n voegen barsten. Voor hen die er op 31/10/2018 of 01/11/2018 niet bij waren (of net wel) verschijnt vandaag het CD+DVD-album van Niels Destadsbader "Dertig - CD+DVD Live In Het Sportpaleis". Op de CD completeren maar liefst 4 bonustracks de tracklisting, 'Verover Mij', 'Beloof Je Mij', 'Gloria' als duet met Koen Wauters en 'Tranen Met Tuiten', live opgenomen tijdens de concerten. En natuurlijk als leukste toemaatje, dé DVD met alle hoogtepunten uit de Sportpaleisshows.

Op de tracklisting van de CD vind je tevens de nieuwe single 'Vlinders In Haar Buik' die Niels opdraagt aan de vzw Boven De Wolken, een organisatie die ouders van sterrenkindjes (kinderen die sterven bij de geboorte) een blijvende herinnering aanbiedt d.m.v. een professionele fotoreportage van hun pasgeboren kindje.

Het CD+DVD-album van Niels Destadsbader "Dertig - CD+DVD Live In Het Sportpaleis" is vanaf vandaag verkrijgbaar in uw vertrouwde CD speciaalzaak, warenhuis of boekhandel. De CD met bonustracks is evens digitaal verkrijgbaar als download of via streaming. 

Voor haar nieuwe single ‘Samen zijn’ koos Lisa Leman deze keer voor een gevoelige ballad. Een hele ommezwaai na de ritmische pop en dance liedjes die we van haar gewend zijn. Het liedje klinkt meteen bekend in de oren, omdat het een nieuwe versie is van ‘You needed me’ van Anne Muray, waarvoor Jan Floren de Vlaamse tekst schreef.
Lisa haar zangcarrière zit sinds dit jaar in een enorme stroomversnelling, waarbij haar recente singles het uitstekend deden op alle radiostations en haar boekingen fors stegen. Op deze wijze wordt haar hobby alsmaar meer haar beroep, waardoor zij van een halftime naar een parttime job moest overschakelen.
Volgend jaar staat zij vijf jaar op de planken, hetgeen in Staden niet onopgemerkt zal voorbijgaan en waarover later meer uitgebreide info volgt.
‘Samen zijn’ werd met Vlaanderens beste muzikanten opgenomen in de Heko studio bij Bandit. Het verscheen bij D & V en is verkrijgbaar als download en streaming bij alle belangrijke internet portals.
https://itunes.apple.com/be/album/samen-zijn

 

Met het eindejaar in zicht brengt Axel Lane een verrassende versie uit van 'I Will Always Love You'. De wereldhit werd dan wel geschreven door Dolly Parton in de jaren 70 maar het enorme succes van dit nummer was weggelegd voor de jaren 90 toen Whitney Houston de song coverde voor de film 'The Bodyguard'. Nadat Universal de versie van Axel hoorde, liet men prompt weten dat hij het mocht uitbrengen in de Benelux. En dat is ook wat Axel Lane vandaag gaat doen. "Het is een meer ingetogen versie geworden waar ik zelf de piano inspeel en de productie voorzien werd door Peter Keereman" zegt Axel.

'I Will Always Love You', de nieuwe single van Axel Lane kan u beluisteren op Spotify en downloaden op iTunes!

Volg Axel Lane ook op Facebook.

Meestal zorgen ze voor de ambiance met hun schlagers en meezingers. Met intieme ballades verrasten ze al tijdens hun theatertournee en na 15 jaar bezwijken De Romeo’s voor de kerstgekte. Wham’s ‘Last Christmas’ en Urbanus zijn ‘Bakske vol met stro’ krijgen eindelijk gezelschap van De Romeo’s met hun eigen compositie ‘’t is Kerstmis’. “Drie jaar ligt het liedje van Wietse Meys, Jo Hermans en Cliff Vrancken (K.I.A.) in onze schuif te wachten op het juiste moment en dat is nu aangebroken”, zegt Romeo Chris Van Tongelen. Het Disney-achtige kerstlied vind je terug op het recent verschenen Romeo’s-album ’15 Jaar De Romeo’s’ en dinsdag 27 november trekken Chris, Gunther en Davy met een cameraploeg naar Winterland Hasselt. “Het is de perfecte locatie om onze kerstvideo op te nemen. De vele kerstbomen en de winterse gezelligheid passen perfect bij onze bombastische meezinger. Geloof me: als je het één keer hoort, dan zitten de tekst en de toeters en kerstbellen een ganse dag in je hoofd”, zegt Davy Gilles enthousiast. De Romeo’s en Kerstmis lijkt een atypisch gegeven, maar dat wordt weerlegt door Gunther Levi: “ Gunther Levi: “In het verleden werkten we mee aan ‘Winter Wonderland’, een kerstproject en ‘Stralen’ is ook kerstmateriaal, maar geen van beiden is ooit uitgekomen als een volwaardige single. Nu pakken we uit met origineel materiaal. Wij houden allemaal van Kerstmis. Het is niet alleen ‘de mooiste tijd van het jaar’, het is ook de periode dat we thuis genieten bij ons gezin en onze familie. Het zou tof zijn als ze op dat moment onze kerstsingle spelen op de radio en laat die inderdaad maar uitgroeien tot een tijdloze klassieker. Waarom niet!”

Kursaal Oostende heeft een jarenlange traditie om in de zomer internationale spektakels te organiseren. In de zomer van 2019 kondigt het de originele musical Fame aan. De musical is gebaseerd op de gelijknamige cultfilm uit de jaren tachtig. De film haalde twee oscars binnen voor beste song en beste soundtrack. De titeltrack van Fame zit dan ook in het muzikaal collectief geheugen gegrift. De muziek wordt tijdens de musical tijdens elke performance live gebracht. De musical viert momenteel haar dertigste verjaardag met een tournee door de UK. Speciaal voor België maakt de cast de oversteek naar Oostende voor 7 shows in het Kursaal.