Maselis


“Zonder Dennie was dit wellicht nooit meer gebeurd”

IZEGEM De Vlaamse zangeres Trisha (36) heeft samen met haar nieuwe manager Dennie Damaro grote toekomstplannen. In het voorjaar komt de Deerlijkse blondine met een nieuwe single uit en vanaf dan wil ze terug de Vlaamse podia bestormen. In aanloop hadden we een exclusief interview in haar fitnesszaak op het Frunpark te Izegem.

“In augustus 2009 bracht ik mijn eerste single uit, met ‘bij jou zijn’. Dat kwam natuurlijk door mijn relatie toen met Ignace (Crombé) die echt wel een muzikale toekomst voor me zag. Achteraf volgden nog enkele singles en zelfs een album tot onze relatie op de klippen liep. Een persoonlijke actie lukte uiteindelijk niet, mede doordat ik op dat moment zwanger werd van een tweeling. Noodgedwongen nam ik dan maar de beslissing om mijn zangcarrière te stoppen, tot nu Dennie nu plots met een aantrekkelijk voorstel kwam. Hij had zelf in dezelfde situatie gezeten als mij nu en gaf me de kans dus om mijn zangcarrière een tweede kans te geven. Zelf had ik er nooit meer aan begonnen zonder hem. Dat was eigenlijk al voor mij een afgesloten hoofdstuk, ook al omdat ik hier mijn fitnesszaak heb en mijn gezin.”


Wanneer zijn de eerste contacten eigenlijk gekomen met Dennie? “Dat moet ergens net voor de zomer geweest zijn, net voor ik mijn ‘crash’ had. Spontaan vroeg hij me om een muzikale samenwerking aan te gaan, en geen moment heb ik getwijfeld daarover. Het eerste liedje komt er dus aan begin volgend jaar. De fans zullen mij er terug direct in herkennen want het wordt een Nederlandstalig up-temponummer. De komende tijd duik ik daarvoor wellicht nog enkele keren in de studio om misschien zelfs een duet te zingen met mijn manager Dennie nu. Ik weet dat er terug een leuke periode aankomt voor mij.”


Wordt alles eigenlijk wel combineerbaar (gezin, de zaak en de zangcarrière)? “Dat gaan we natuurlijk moeten ondervinden, maar hier voor de fitness- en indoorspeeltuin kan ik alvast rekenen op mijn partner Kurt en ons personeel. We gaan hun ook nog beter opleiden zodat alles voor mij leefbaar blijft.”
Wat zijn de eerste reacties van het publiek? “Werkelijk fantastisch. Iedereen is blij dat ik terug ben, ook al omdat velen dit niet meer verwacht hadden. Ook is er wel wat jaloezie want van sommige ga ik nu hun plaatsje innemen maar dat is het leven hé, maar mijn trein is terug vertrokken en we gaan zien waar het mij naar toe brengt. Ik heb alvast een heel goeie manager die veel ervaring heeft met zelf 30 jaar podiumervaring en de begeleiding met ‘Sugarfree’, die hij toch ook groot gemaakt heeft. Ik geloof wel in hem. Het is al altijd een persoon geweest alwaar ik echt naar opgekeken heb.”

Komen er ondertussen al optredens los? “Nee, onze bedoeling is om pas echt te starten volgend jaar. Dat hoeft nu niet direct in januari te zijn ook, want er komt echt veel bij kijken om die comeback te realiseren met nieuwe nummers. Gelukkig kan ik ook nog altijd mijn ‘eigen’ nummers uit mijn vorig répertoire brengen, maar dan met een Dennie-toets (knipoogje) De komende weken ga ik dus nog geregeld eerst in de studio staan, vooraleer op het podium. Dennie is trouwens in dat opzicht nog nieuwe nummers aan het schrijven voor mij. Er zijn er trouwens al twee klaar maar de inkt in zijn pen is nog niet uitgevloeid, zegt hij.”


Is dit dan met eigen opgedane ervaringen die je hem toevertrouwd? “Nee, Nu heb ik zoiets van : ik laat het allemaal los. Vroeger waren het inderdaad allemaal mijn eigen ideeën maar ik kan nu efkes niet. Ik zit nu nog met mijn ziekte en moet daarvoor trouwens volgende week weer opgenomen worden, dit om mijn batterijen terug op te laden en daarnaast moet ik thuis ook nog alles geregeld zien voor het gezin en de zaak, dus laat ik nu alles nog eventjes los.”
Wanneer ga je tevreden zijn over je muziekcarrière, als je terug wekelijks je optredens hebt? “Nee, ik zit niet meer te pieken op de aantal optredens per maand. Ik ben tevreden als ik terug mezelf kan zijn op het podium en als ik mijn fans achteraf terug een goeiedag kan zeggen, want ik ben een beetje bang dat ik in het begin geen energie meer ga hebben om na het zingen nog een uurtje of twee aan de fanstand te kunnen staan. Als dat zou lukken, dan ben ik terug vertrokken maar daarvoor ga ik nog een lange weg tegemoet. De nodige rust ga ik dus zeker nodig hebben ook. Hopelijk zal het publiek dit ook begrijpen want ik zal nog niet genezen zijn als ik begin volgend jaar terug ga optreden. Dat proces gaat zeker nog enkele jaren duren, ook al omdat ik nu nog volledig ‘op’ en uitgeput ben. Uiterlijk zie je dit nu wellicht niet, maar innerlijk is er nog werk. Gelukkig is er natuurlijk de nieuwe start van ‘Trisha’ alwaar ik reikhalzend kan naar uitkijken.”

Wie Trisha van nabij wil volgen kan dit via haar website www.trisha.be en www.fitnessizegem.be

Trisha wil haar vriendin Claudia Biebouw uit Ingelmunster bedanken om haar mooi te maken voor de fotoshoot met www.mandelnieuws.be

De 30 jarige Jens Vollens uit Roeselare heeft alweer een top feestnummer beet! Na zijn voorgaande hits “Mama Courtois” en “Donald Trump” brengt Jens Vollens nu “4 Promille”.
Met beide voorgaande nummers haalde Jens de nationale pers belangstelling en stond hij ook op de Q-Moose Bar CD en tal van andere feesten. “4 Promille” is het ideale feestnummer voor elke Moose Bar, eisbear, Apres Ski feest, carnavalsfeest maar ook de eindejaar feesten
Het aanstekelijke nummer “4 Promille” is een productie van David Vervoort en Jens Vollens. Het blijft de hele dag in je hoofd hangen en is daarom een heuse meezinger!
Vanaf vrijdag 6 december is dit nummer te koop op o.a. I-Tunes, Apple Music, Google Play Music, ... Ook zal hij vanaf dan te streamen zijn op Spotify.

 

 

Deze maand start de unieke samenwerking van Belle Perez met het team van House Of Entertainment, dat haar zal begeleiden en ondersteunen.

Belle Perez vervoegt de groeiende House Of Entertainment-familie en laat zich vanaf deze maand door hen begeleiden. “Vandaag draait het niet alleen meer rond muziek, maar praten we over ‘een totaalbeleving’. "Meer dan ooit draait het om het collectief en kan je als artiest alleen maar groeien als je omringd wordt door een gepassioneerd gedreven team van experten die samen met jou de ambitie hebben om nieuwe wegen te bewandelen. Bij House Of Entertainment vind ik mensen terug waar ik in het verleden al succesvol mee samenwerkte, dus gecombineerd is dit een match made in heaven”, zegt Belle Perez enthousiast.

(c) Gwenny Eeckels

Kris Bloemen: “Na 20 jaar staat Belle Perez met meer energie en zelfvertrouwen dan ooit op de planken. Als pure livezangeres blaast ze tijdens haar optredens nog steeds iedereen uit zijn of haar sokken en meer dan ooit is de balans van de gelukkig getrouwde mama in evenwicht. Naast de ondersteuning van het ‘Fiesta Perez’-verhaal muzikaal en in de theaters, schrijven we met Belle aan de toekomst en werken we aan nieuwe, verrassende verhalen.”

House Of Entertainment-CEO Pieter Ramboer: “Belle Perez is een mooie aanvulling en een positieve figuur die perfect past in ons teamplaatje. Haar talenten en veelzijdigheid combineert ze met 20 jaar ervaring, waardoor ze een vaste waarde is geworden in de showbizz. Ook al won ze 5 keer op rij Zomerhit en scoorde ze recent nog met het album ‘Fiesta Perez’, ze blijft zichzelf uitdagen en die nieuwe dingen gaan we samen met haar trachten te realiseren.”

2019 was in Vlaanderen hét jaar van André Hazes. Zijn single ‘Leef’ werd de feesthit bij uitstek en is inmiddels goed voor ruim 60.000 stuks en dus 3 dubbel platina. Het gelijknamige album staat inmiddels 78 weken in de Ultratop albums charts en is goed voor goud.

Het kerstalbum Christmas is sinds 15 november overal te koop of te beluisteren via alle streamingsdiensten. En blijkt een shot in de roos. Vele positieve reacties bereikten Sasha & Davy van zowel fans als pers. Ook Radio 2 is zeer enthousiast. De kerstsingle Blue Christmas zal dan ook vanaf 7 december zeer regelmatig voorbij komen op de nog altijd grootste radiozender van Vlaanderen. En in de week van 9 december zullen ze ook elke dag te horen zijn bij het radioprogramma De Lage Landen, omdat Christmas dan het album van de week is. Sasha & Davy kunnen niet blijer zijn: "Ons kerstalbum vliegt over de toonbank bij onze optredens en dat terwijl de Sint nog in het land is... Dit hadden we echt nooit verwacht. Maar we zijn er natuurlijk ongelooflijk blij mee!"
Sasha & Davy zijn deze maand nog te zien in heel Vlaanderen waar ze hun kerstnummers live zullen brengen.

 

 

Na zijn succesvolle originele single “Blijf maar gewoon zoals je bent” pakt Dennie Damaro (48) nu uit met “Dag zuster Ursula” een cover van Rob De Nijs uit 1973. Dennie maakte er samen met de Nederlandse topproducer Manfred Jongenelis een zeer verrassende nieuwe versie van waarin de saxofoon centraal staat. De single is tevens terug te vinden op Dennie’s recente album “Dans & Ambiance”. Luister en geniet!

G Goran is terug! Goran Staessen (23), bekend van zijn internet hit 'Pret & Roapn', deelde net zijn nieuwe, not-your-usual, kerstliedje: “Stutn Me Preparé” op Facebook. Een parodie van Jingle Bells waarin hij zich kritisch uitlaat over de kerk, de politiek en nog heel wat andere heilige huisjes.

Voor de video van 'Stutn Me Preparé' ging G Goran op bezoek bij de West Vlaamse televisiezender WTV. In een live uitzending gaf Goran daar alvast een voorproefje van zijn nieuwe single die vanaf vandaag overal beschikbaar is.

Er is natuurlijk geen beter label om deze single op uit te brengen dan Kamping Kitsch Club Records. Op 21 december kan je Goran aan het werk zien als één van de headliners van Kamping Kerstmis en binnenkort worden er nog aantal verassende shows aangekondigd!

"Tsjek et ut hastn, peace ollemolle en fuk ol de haters!"

De Vlaamse zangeres en mediafiguur Trisha (36) heeft samen met haar nieuwe manager, boekingskantoor en cd-firma grote toekomstplannen. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat Trisha nog op TV te zien was in het programma “Komen eten met Vlaamse artiesten”.

De bejubelde singer-songwriter Tony Joe White overleed vorig jaar op 74-jarige leeftijd en één jaar na zijn dood zorgt de Belgische band YO YO Men voor een stunt met de release van ‘A Brave Heart’, een nummer dat Tony componeerde en dat door zijn weduwe Leann als demo werd doorgestuurd naar Wilfried Brits, manager van de band. “Ik kende Tony uit het verleden, toen we samenwerkten rond Blue Blot. Hij schreef ‘Yo Yo Man’, ‘Closing in on the fire’ en ‘These arms of mine’, songs die we opnamen in de legendarische Muscle Shoals Studio’s in Alabama. Voor mijn nieuwe band Yo Yo Men zocht ik nieuw materiaal en ik vroeg Tony’s weduwe per mail of er van haar man geen toffe demo’s meer lagen die we konden opnemen. Ze antwoordde onmiddellijk en stuurde mij de songfile door van ‘A Brave Heart’. Een paar weken later zaten we met producer Marty Townsen in de studio. Marty was in het verleden betrokken bij Blue Blot, tekende voor de successingle ‘Hold The Line’ en wist precies wat we nodig hadden om van ‘A Brave Heart’ een bijzondere song te maken.”

Vanaf zondag 8 december palmt Tom Waes de zondagavond in op Eén met een uniek project: Kamp Waes. Daarin volgt hij vijftien gewone burgers op het avontuur van hun leven. Wie van de geselecteerde mannen en vrouwen slaat zich door een loodzware week vol fysieke en mentale tests uit de opleiding van de Special Forces? Wie van hen overleeft Kamp Waes?

(Foto VRT)