ROESELARE: Geen kerstmarkten en ijspistes in onze Provincie

Er komen geen kerstmarkten of ijspistes in West-Vlaanderen dit jaar. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) beslist na overleg met de burgemeesters. Het eerder ingestelde verbod, dat tot 19 november liep, wordt verlengd tot en met 3 januari. “We maken komaf met de onduidelijkheid rond de kerstmarkten. Veel burgemeesters krijgen vragen over wat er wel of niet mogelijk was na 19 november.

POPERINGE: 21-jarige Khaila raadt Het Geluid van Qmusic en wint maar liefst 44.100 euro

Bijten op een flesje appelsap, aluminiumfolie van een botervlootje trekken of een foto maken met een wegwerptoestel, het waren verdienstelijke pogingen. Maar na meer dan een maand en 441 foute antwoorden is Het Geluid van Qmusic eindelijk geraden. De 21-jarige Khaila uit Poperinge gaf zonet het enige juiste antwoord bij het Qmusic-avondspitsduo Sam De Bruyn en Vincent Fierens: het openen van een plooimeter.

ROESELARE: Coronapatiënten in één week tijd verdubbeld bij AZ Delta

In AZ Delta is het aantal coronapatiënten in vijf dagen tijd meer dan verdubbeld: van 56 tot 117. Ook het aantal mensen op de afdeling intensieve zorgen steeg van negen naar 13. In Menen worden momenteel 28 coronaptiënten verzorgd, in Torhout acht. In Rumbeke liggen 81 patiënten, van wie 13 op de dienst intensieve zorgen.Afgelopen weekend werden ook nog twee overlijdens gelinkt aan corona vastgesteld.