MERKEM: Erg besmettelijke Britse variant van het coronavirus is uitgebroken in woonzorgcentrum De Groene Verte

De erg besmettelijke Britse variant van het coronavirus is uitgebroken in woonzorgcentrum De Groene Verte in Merkem, bij Houthulst. 63 bewoners van de 95 rusthuisbewoners zijn er besmet. Zeven van hen liggen in het ziekenhuis. Drie mensen zijn intussen overleden. Ook in de assistentiewoningen zijn er 9 van de 28 mensen besmet, waarvan twee opgenomen zijn in het ziekenhuis.

DIKSMUIDE: Wagen vat vuur

Zondagmorgen werd Brandweer Westhoek, post Diksmuide opgeroepen voor een voertuigbrand in de Admiraal Ronarchstraat. Een geparkeerde Citroën Berlingo had er vuur gevat. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de wagen liep toch heel wat schade op aan het elektrische systeem, dashboard en bestuurdersstoel. Ook de voorruit is door de hitte gebarsten.
 

OOSTENDE: Twee wedstrijden onder voorbehoud door staat van het terrein

KV Oostende heeft zaterdag KV Kortrijk verslagen met 2-1. De Zambiaan Fashion Sakala was met twee goals de man van de match, die door de sneeuw in erg moeilijke omstandigheden plaatsvond. KVK plaatst voorbehoud bij de match. Door de felle sneeuwbuien was het veld van KVO namelijk amper bespeelbaar. OOK RC Genk speelde op Moeskroen om dergelijke reden onder voorbehoud.

MENEN: Grensploeg steviger op plaats 3 na vlotte zege!

In het volleybal is Menen zeker van zijn deelname aan play offs. De grensploeg staat knap op de derde plaats met 26 punten. Zaterdag versloeg het Achel met 3-0. Vooral de eerste set was bijzonder spannend. Die eindigde op maar liefst 39-37! Menen kreeg acht setballen in die eerste set, Achel kon de beurt zes keer uitmaken. Uiteindelijk was een misser van Schmit bij de bezoekers goed voor de 1-0.
 

JONKERSHOVE: Bjorn Dupon is volgend seizoen hoofdcoach van Jonkershove

Derdeprovincialer Eendracht Jonkershove stelt Bjorn Dupon aan als T1 voor volgend seizoen. De voormalige doelman volgt daarmee Chris Plaisier op. De voorbije jaren zat hij in de trainersstaf bij KWS Houthulst en Sporting Keiem. Bij Jonkershove krijgt hij zijn vuurdoop als hoofdtrainer. Het is trouwens nog niet gekend als Eendracht doorgaat in derde provinciale.