ROESELARE : Frank Deboosere op bezoek bij kankerpatienten in AZ dELTA

Ingediend door Jos op do, 21/10/2021 - 17:01

ROESELARE Weerman Frank Deboosere, tevens campagneleider van Kom op tegen Kanker, bracht naar aanleiding van de 22ste Dag tegen Kanker donderdag een bezoek aan AZ Delta. Hij wilde aan enkele kankerpatiënten tonen dat ze er niet alleen voor staan. “Z’n bezoekje doet deugd, het geeft me courage”, zegt Marc Fieuw, die tegen longkanker vecht.

DIKSMUIDE: Eerherstel voor zes heldenhuldezerken van Zwalmenaren

Ingediend door Stefaan op wo, 20/10/2021 - 15:35

Op zaterdag 23 oktober om 17.00 uur vindt in de schaduw van de IJzertoren de plechtige inhuldiging van twee herstelde heldenhuldezerkjes plaats. Het gaat om de zerken van twee inwoners uit Zwalm, met name: Germain De Ceukelaire en Victor Moerman. Naast deze inhuldiging zal er ook een eerherstel zijn voor vier andere zerken van Zwalmenaren: Valère Caluwe, Pierre Goessaert, Firmin Tack en Basile Ghequière.

ALGEMEEN: Vincent Van Quickenborne, minister van Justitie: “Ons land scoort slecht op het vlak van verkeersveiligheid."

Ingediend door Stefaan op wo, 20/10/2021 - 15:00

In de strijd tegen verkeersdoden is het belangrijk dat we de pakkans verhogen. Daarom werken politie en justitie samen om tolerantiemarges en quota aan te pakken. We voorzien daarvoor een nationaal verkeersparket. In afwachting daarvan worden er op 7 autosnelwegen waarvan 5 in Wallonië en 2 in Vlaanderen een proefproject opgestart. Deze trajectcontroles zullen vanaf vandaag 24/24 en 7/7 actief zijn.

WEVELGEM: Wevelgem neemt preventieve maatregelen na corona-uitbraak

Ingediend door Stefaan op wo, 20/10/2021 - 14:50

Wevelgem neemt enkele preventieve maatregelen nu de coronacijfers opnieuw de hoogte in gaan. Er is gezocht naar een goede balans tussen veiligheid en risicobeheersing. Daarom is beslist om bij indoorevenementen vanaf 100 personen controle te doen naar het Covid Safe Ticket. Die maatregelen gaat in vanaf vrijdag. Andere activiteiten kunnen gewoon doorgaan.

Chelsy (27) uit Gistel kreeg veel positieve reacties sinds Temptation Island: Love or Leave

Ingediend door Stefaan op wo, 20/10/2021 - 12:43

Vanaf eind augustus  is op Play5 het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave bezig. Hierin geven twee Vlaamse en twee Nederlandse koppels elkaar de vrijheid om uit te zoeken of ze daadwerkelijk voor elkaar bestemd zijn, of dat er iemand anders is die beter bij hen past. Ze gaan dus op date met singles. Een van hen is Chelsy (27) uit Gistel.

ZONNEBEKE: prijsuitreiking toeristische fotowandelzoektocht

Ingediend door Stefaan op wo, 20/10/2021 - 01:00

Op 15 oktober vierde Zonnebeke de winnaars van de jaarlijkse toeristische fotowandelzoektocht. Dit jaar trok de speurtocht door Geluveld. Voor het pittoreske dorp, doorsneden door de staatsbaan Ieper-Menen, is 2021 een feestjaar. 100 jaar geleden werd in Geluveld de kasteelvrouw Léonie Keingiaert de Gheluvelt als allereerste Belgische vrouw ooit benoemd tot burgemeester.

ROESELARE: Club NXT blijft ongeslagen aan de leiding in Youth League!

Ingediend door Stefaan op di, 19/10/2021 - 21:23

Club NXT heeft dinsdagmiddag op de 'Nest' in Roeselare  tijdens  de Youth League genoegen moeten nemen met een punt tegen Manchester City (1-1). Club NXT stond lange tijd aan de leiding, dankzij een prachtig schot van Kyriani Sabbe net voor de rust. Club NXT sluit de heenronde ongeslagen af na eerdere stunts tegen PSG en Leipzig.