DENTERGEM: Bromfietster zwaar gewond

Vrijdagmorgen rond 9.40 uur kwam het op de Wapenplaats, vlak voor krantenwinkel ‘t Gazettewinkelke, tot een botsing tussen een scooter bestuurd door een dame  uit Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) en een terreinwagen.  De scooter kwam onder de terreinwagen terecht. De bestuurster kreeg ter plaatse de eerste hulp en werd daarna met een ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht.

TORHOUT: Toekomst van de jonge boeren staat onder druk!

Al sinds dinsdag 13 april trekken de leden van Groene Kring, de grootste vereniging voor jonge land- en tuinbouwers, met een colonne tractoren dwars door Vlaanderen. Ze vragen daarmee aandacht voor hun toekomst, die steeds verder onder druk komt te staan. Op zaterdag eindigt de tractorenestafette symbolisch in Torhout, de gemeente van minister van Landbouw Hilde Crevits. 

KORTRIJK: Ook KV Kortrijk krijgt extra controles van de licentiecommisie

Afgelopen week deelde de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond de licenties voor 1A en 1B uit. Twee profclubs kregen voorlopig geen licentie: KV Oostende en Moeskroen. De andere professionele voetbalploegen kregen wel een licentie, 16 daarvan op voorwaarde dat ze akkoord gingen dat ze "onder toezicht" worden gehouden.

DIKSMUIDE: Frauke Dellobel droomt via 'Queen of the Models' een carrière te lanceren!

De zestienjarige Frauke Dellobel uit Diksmuide is de eerste finaliste van Queen of the Models '21 die we aan jullie voorstellen. Voor haar fotoshoot trokken we naar het Provinciaal domein De Blankaart in Woumen. "Ik heb me ingeschreven voor deze verkiezing omdat ik wil aantonen dat je geen modellenlichaam nodig hebt om mooi te zijn. Daarnaast wil ik ook zelfzekerheid creëren bij de jongeren.

MOEN: Wagen knalt in kanaal, bestuurder kan zichzelf redden!

Brandweer, duikers en een ziekenwagen werden zaterdagmorgen in alle vroegte opgeroepen naar de Sluislaan in de Zwevegemse deelgemeente Moen. Daar was rond 3.45 uur een wagen in het kanaal Kortrijk-Bossuit gereden. De bestuurder van de Volvo raakte gelukkig op eigen kracht uit het voertuig en kon naar de kant zwemmen. De man werd voor verzorging naar het AZ Groeningeziekenhuis in Kortrijk overgebracht.

GISTEL: De actie ‘Gistelen, dichtbij winkelen en genieten’ komt terug in mei

Van 1 tot en met 31 mei organiseert Gistel opnieuw de campagne ‘Gistelen, dichtbij winkelen en genieten’. De stad wil hiermee de lokale economie een hart onder de riem steken. Want als je te voet of met de fiets gaat shoppen, steun je de lokale handel, zorg je voor een ecologisch en
duurzaam Gistel én draag je je steentje bij aan de korte keten.