IEPER: Gevlucht in de Vestingen

De brandweer heeft donderdagavond een tijdlang gezocht naar een man die in de Vestingen was gedoken, omdat hij om één of andere reden niet gecontroleerd wilde worden door de politie. De man verdween onder water en is sindsdien spoorloos. De politie riep snel de hulp in van de brandweer. Die zocht geruime tijd in en boven het water.

DE HAAN: Politie komt tussen op strand wegens te weinig afstand tussen de bubbels

De politie van de zone Bredene-De Haan moest vandaag voor de eerste keer tussenkomen op het strand van De Haan. In de zone De Haan-Preventorium hadden zich aan de waterlijn te veel zonnebaders verzameld en de afstand tussen de bubbels werd daardoor te klein. Ook aan de strandzone Vosseslag vormde zich een gelijkaardige concentratie, maar hier diende de politie niet tussen te komen.

KORTRIJK: Voetbalclub krijgt boete voor houding supporters

De Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond heeft een boete van 2.500 euro opgelegd aan KV Kortrijk, omdat supporters vorig seizoen tegen Antwerp pyromateriaal afstaken. De Kerels gaven verstek tijdens de zitting, maar kregen toch een strafvermindering van 1.000 euro. De Raad betreurt wel dat er door KV Kortrijk geen melding gemaakt wordt van het opsporen van de daders.

KUST: Hotelsector verwacht beste weekend sinds de heropstart

De hotelsector aan de kust verwacht het beste weekend sinds de heropstart. Dat meldt Westtoer op basis van cijfers van het online boekingsplatform Stardekk. Westtoer verwacht dat de meeste kustgemeenten geel zullen kleuren op de druktebarometer, wat staat voor 'druk' en raadt bezoekers aan om vooral tijdens de piekuren in de namiddag de centra te vermijden en de rustige plekken aan zee op te zoeken.

ZWEVEGEM: Café Canard moet dicht door overtreden van de coronawetgeving

Op bevel van de burgemeester moet café Canard in de Otegemstraat in Zwevegem vanaf vrijdag de deuren sluiten voor het overtreden van de coronawetgeving. Zo werd bij diverse controles vastgesteld dat de klanten te weinig afstand van elkaar hielden en dat er geen mondmaskers gedragen werden. Ook diende de politie de jongste tijd geregeld tussenbeide komen bij vechtpartijen tussen cafébezoekers. 

WESTROZEBEKE: 50 medewerkers ondertussen al positief getest!

Al zeker 50 medewerkers van vleesverwerkend bedrijf Westvlees in Westrozebeke (Staden) hebben positief getest op het coronavirus. Dat laat burgemeester Francesco Vanderjeugd weten. Woensdag ging de hele snijafdeling van Westvlees in preventieve thuisquarantaine nadat 16 werknemers van die afdeling positief hadden getest op het virus. Van de 225 medewerkers die in quarantaine moeten, zijn er al 193 getest.

BRUGGE-ROESELARE

BRUGGE / IEPER / OOSTENDE / KORTRIJK / ROESELARE - Na Limburg en Vlaams-Brabant heeft de gouverneur van West-Vlaanderen in het kader van de coronacrisis nu ook een aantal specifieke maatregelen getroffen voor het werken met seizoenarbeid. Arbeiders moeten getest worden en er komen bubbels per tien.

WESTROZEBEKE : Wij kunnen weinig doen om verspreiding in te dijken

Volgens Gore kunnen werkgevers zelf weinig doen om het risico op verspreiding in te dijken en is het aan de werknemers zelf om hun verantwoordelijkheid op te nemen. “We staan erbij en kijken ernaar” zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “We kunnen niet meer doen dan het gebruikelijke zoals social distancing en handhygiëne. Als werkgever kunnen wij niet polsen naar de gezondheidsstatus van een werknemer.