ST ELOOIS WINKEL: Jeugdploeg van Winkel Sport in thuisquarantaine

Komende zaterdag ondergaat een jeugdteam van Winkel Sport een coronatest. Dat gebeurt nadat één van hen (een 17-jarige jongen) dinsdag positief testte op COVID-19. Spelers en coach zitten in thuisquarantaine. “De jongeman in kwestie was nog maar enkele dagen thuis na een vakantie in het buitenland, trok dinsdag naar de huisarts waar hij een coronatest onderging”, weet de Ledegemse burgemeester Bart Dochy.

ROESELARE: Twee wagens botsen aan tunnel

In de tunnel van de Leopold III-laan gebeurde donderdagavond omstreeks 18.30 uur een ongeval tussen twee wagens. Waarschijnlijk week één van de betrokken wagens te veel uit, waarna de chauffeur van het andere voertuig een botsing niet kon vermijden. De twee chauffeurs werden lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Door het ongeval werd de tunnel een tijdlang afgesloten voor het verkeer. 

WESTROZEBEKE: 50 medewerkers ondertussen al positief getest!

Al zeker 50 medewerkers van vleesverwerkend bedrijf Westvlees in Westrozebeke (Staden) hebben positief getest op het coronavirus. Dat laat burgemeester Francesco Vanderjeugd weten. Woensdag ging de hele snijafdeling van Westvlees in preventieve thuisquarantaine nadat 16 werknemers van die afdeling positief hadden getest op het virus. Van de 225 medewerkers die in quarantaine moeten, zijn er al 193 getest.

BRUGGE-ROESELARE

BRUGGE / IEPER / OOSTENDE / KORTRIJK / ROESELARE - Na Limburg en Vlaams-Brabant heeft de gouverneur van West-Vlaanderen in het kader van de coronacrisis nu ook een aantal specifieke maatregelen getroffen voor het werken met seizoenarbeid. Arbeiders moeten getest worden en er komen bubbels per tien.

WESTROZEBEKE : Wij kunnen weinig doen om verspreiding in te dijken

Volgens Gore kunnen werkgevers zelf weinig doen om het risico op verspreiding in te dijken en is het aan de werknemers zelf om hun verantwoordelijkheid op te nemen. “We staan erbij en kijken ernaar” zei hij in ‘De Ochtend’ op Radio 1. “We kunnen niet meer doen dan het gebruikelijke zoals social distancing en handhygiëne. Als werkgever kunnen wij niet polsen naar de gezondheidsstatus van een werknemer.

ROESELARE: Nieuwe single voor Leah Bien

Het is voor alle artiesten een moeilijke periode momenteel met zeer weinig mogelijkheden om op te treden. Ook voor Leah Bien, die normaal toch een 150 optredens op jaarbasis afwerkt, is het momenteel stil. De bedoeling was om voor de zomer nog een full album uit te brengen met als titel "Let Your Body Move" , waarop de huidige nieuwe swingende single een gelijknamige titel zou dragen.