Maselis

Op 6 juli gaat de finale van Miss Batjesprinses ’19 door in OCAR Rumbeke. Daar zal de huidige Miss Céline Cracco haar kroontje mogen doorgeven. In aanloop hadden we nog een exclusief gesprek en een toffe foto-shoot.

“Hoe ik deze periode beleefd heb? Wel ik heb mezelf eigenlijk volledig terug gevonden. Ik weet nu echt welke richting ik uit wil, wie ik zelf ben en sta nu veel meer op mijn strepen dan vroeger het geval was. Als Miss Batjesprinses ben ik dus echt wel een sterke vrouw geworden. Vandaar dat ik zeker geen spijt heb van mijn deelname aan deze verkiezing.”

Wat was je mooiste moment? “Dat is ongetwijfeld het moment dat ik het kroontje in ontvangst mocht nemen. Soms kijk ik nog eens naar de opgenomen beelden ervan en steeds komen de tranen in mijn ogen.”

Waar heb jij eigenlijk in die finale het verschil gemaakt? “Iedereen heeft daarover wel een mening maar volgens mij is het toch wel de spontaniteit. Ondanks het feit dat iedereen mij naar voor schoof als één van de topfavorietes bleef ik mezelf. Zelf had ik nochtans veel twijfels en belde de dag voordien nog mijn beste vriendin al wenend dat ik nooit zou slagen eens op het podium. De dag zelf viel echter een last weg en als eerste beloning kreeg ik de titel van ‘Miss Sympathie’. Toen echter mijn naam werd afgeroepen als winnares volgde echt een kippenvelmoment.”

Welke tips kan je nog meegeven aan de huidige finalistes? “Heel simpel. Wanneer ze het podia betreden moeten ze echt genieten van elk moment, smijt je ook volledig en amuseert u echt. Zelf heb ik dit ook gedaan en dat zie je ook op de video. Alle remmen los dus en het komt zeker goed.”

Je hebt nu al kennis kunnen maken met alle meisjes. Zonder namen te noemen, zit je met favorieten? “Er zijn dit jaar veel sterke en krachtige kandidates bij zodat het voor de jury bijzonder moeilijk zal worden. Vorig jaar schoof iedereen mij nog naar voor als de topfavoriete, nu is dit niet het geval en dat zal de finale wel spannend maken.”

Hoe ziet jou toekomst eruit naast het nakende huwelijk. Van plan om nog aan een andere verkiezing deel te nemen? “Het Miss-wereldje is voor mij afgesloten. Ik heb kunnen afsluiten met een kroontje en het is dus goed geweest. Nu zal ik mijn aandacht nog meer kunnen richten op het gezin en een nieuw project die eraan komt om een goed doel te steunen in oktober. Samen met Kylie Vermeulen en Aimy Wydooghe gaan we een benefietavond houden met een modeshow, ten voordele van de ‘zelfmoordlijn’ en de VZW ‘verwonderd’. Deze vereniging staat voor mensen die zichzelf verminkt hebben, voor de lotgenoten maar ook voor de ouders om ermee om te gaan. Zij verdienen dus zeker een duwtje in de rug en daar willen we ons steentje toe bijdragen.”