Maselis

De 20-jarige Brugse Luna Timmerman is de nieuwe Miss Batjesprinses '19. Op het podium werd ze geflankeerd door eerste eredame Merel Decapmaker (Roeselare) en tweede eredame Julie Six (Zonnebeke). "Ik nam deel aan Miss Batjesprinses en Face of Beauty omdat ik nogmaals een nieuwe uitdaging wou aangaan. Ik miste het podium iets te hard na mijn laatste verkiezing en besloot me in te schrijven. Vanaf het eerste moment heb ik me volledig gegeven en dit is het resultaat." Haar hoofdprijs is een jaar lang rondtoeren in een Fiat. Luna werd ook verkozen tot Miss Face of Beauty Benelux en neemt volgend jaar samen met de Belgische kandidate Indra Parmentier deel aan de Internationale verkiezing, wellicht terug in India. Jamie Lee Soenens uit Rumbeke kreeg de titel van Miss Glam World.

Op 6 juli gaat de finale van Miss Batjesprinses ’19 door in OCAR Rumbeke. Daar zal de huidige Miss Céline Cracco haar kroontje mogen doorgeven. In aanloop hadden we nog een exclusief gesprek en een toffe foto-shoot.

“Hoe ik deze periode beleefd heb? Wel ik heb mezelf eigenlijk volledig terug gevonden. Ik weet nu echt welke richting ik uit wil, wie ik zelf ben en sta nu veel meer op mijn strepen dan vroeger het geval was. Als Miss Batjesprinses ben ik dus echt wel een sterke vrouw geworden. Vandaar dat ik zeker geen spijt heb van mijn deelname aan deze verkiezing.”

Wat was je mooiste moment? “Dat is ongetwijfeld het moment dat ik het kroontje in ontvangst mocht nemen. Soms kijk ik nog eens naar de opgenomen beelden ervan en steeds komen de tranen in mijn ogen.”

Waar heb jij eigenlijk in die finale het verschil gemaakt? “Iedereen heeft daarover wel een mening maar volgens mij is het toch wel de spontaniteit. Ondanks het feit dat iedereen mij naar voor schoof als één van de topfavorietes bleef ik mezelf. Zelf had ik nochtans veel twijfels en belde de dag voordien nog mijn beste vriendin al wenend dat ik nooit zou slagen eens op het podium. De dag zelf viel echter een last weg en als eerste beloning kreeg ik de titel van ‘Miss Sympathie’. Toen echter mijn naam werd afgeroepen als winnares volgde echt een kippenvelmoment.”

Welke tips kan je nog meegeven aan de huidige finalistes? “Heel simpel. Wanneer ze het podia betreden moeten ze echt genieten van elk moment, smijt je ook volledig en amuseert u echt. Zelf heb ik dit ook gedaan en dat zie je ook op de video. Alle remmen los dus en het komt zeker goed.”

Je hebt nu al kennis kunnen maken met alle meisjes. Zonder namen te noemen, zit je met favorieten? “Er zijn dit jaar veel sterke en krachtige kandidates bij zodat het voor de jury bijzonder moeilijk zal worden. Vorig jaar schoof iedereen mij nog naar voor als de topfavoriete, nu is dit niet het geval en dat zal de finale wel spannend maken.”

Hoe ziet jou toekomst eruit naast het nakende huwelijk. Van plan om nog aan een andere verkiezing deel te nemen? “Het Miss-wereldje is voor mij afgesloten. Ik heb kunnen afsluiten met een kroontje en het is dus goed geweest. Nu zal ik mijn aandacht nog meer kunnen richten op het gezin en een nieuw project die eraan komt om een goed doel te steunen in oktober. Samen met Kylie Vermeulen en Aimy Wydooghe gaan we een benefietavond houden met een modeshow, ten voordele van de ‘zelfmoordlijn’ en de VZW ‘verwonderd’. Deze vereniging staat voor mensen die zichzelf verminkt hebben, voor de lotgenoten maar ook voor de ouders om ermee om te gaan. Zij verdienen dus zeker een duwtje in de rug en daar willen we ons steentje toe bijdragen.”

De laatste finaliste Miss Batjesprinses '19 die we graag aan jullie voorstellen is de 20-jarige Jessy Malysse.

"Ik werk voltijds in de Carrefour in Kortrijk en woon momenteel nog in Avelgem maar heb een appartement in Kortrijk waar ik binnenkort naar verhuis. Waarom ik deelneem aan deze verkiezing? Het is een topverkiezing met een leuke sfeer en ook om mijn zelfvertrouwen nog een boost te geven"

Heb je al ervaring in andere of misschien deze verkiezing? "Ik heb reeds twee maal aan andere verkiezingen meegedaan en ook aan Miss Batjesprinses vorig jaar. Mijn ambitie is natuurlijk het kroontje maar ben ook al tevreden met de ervaringen tot nu toe maar het kroontje is wel een extra boost om mij top in te zetten"

Voor welk goed doel heb je gekozen? "Ik heb nog geen goed doel momenteel omdat er nog twijfel is tussen een paar organisaties met verschillende doeleinden."

Jitske Van Coillie is een geboren en getogen Roeselaarse en neemt voor het eerst deel aan de Miss Batjesprinsesverkiezing. "Ik werk als begeleider in kinderopvang De Living, een opvang voor kwetsbare kinderen te Roeselare."

"De motivatie om deel te nemen aan Miss Batjesprinses 2019 vind ik terug in het einde van een moeilijke relatie. Ik heb me vaak onzeker gevoeld over mijn uiterlijk en mijn persoonlijkheid. Dankzij de verkiezing werk ik eraan om mezelf als een mooie en sterke prinses te zien. Graag neem ik zo veel mogelijk mensen mee in mijn verhaal. Samen terug sterk worden, je goed in je vel voelen en gewoonweg gelukkig zijn."

"Dit is de eerste keer dat ik deelneem aan een missverkiezing. Ik ben heel trots en sta 100% achter de organisatie van Miss Batjesprinses. De veranderingen die ik bij mezelf zie, zoals me mooi voelen en leute maken met een toffe bende meisjes, zijn voor mij al heel waardevol. Ik geloof in mezelf en in het verhaal dat ik breng, daarmee hoop ik iets teweeg te brengen bij de mensen die ik bereik, maar ook bij de organisatie en de jury."

"Als vrijwilligerswerk organiseer ik samen met zorgbedrijf Roeselare enkele feel good dagen binnen verschillende diensten. Thema's die aanbod zullen komen zijn: gezonde voeding, een goeie babbel, prinses zijn, verwenmomenten...
Allemaal om aan te tonen dat iedereen een prinses is, en dat iedereen een prachtige en sterke mens is."

Sylvie Pelgrim is de volgende finaliste voor MBP '19.
"Hallo, ik ben Sylvie, 22 jaar oud en woonachtig aan het zeetje te Nieuwpoort. Momenteel studeer ik Medico sociale administratie."

"Ik wou graag meedoen aan een verkiezing, maar het moest één zijn dat eerlijk was. En deze verkiezing heeft dit. Je wordt beloond voor je inzet en niet voor je populariteit en dit vind ik belangerijk. Ook koos ik om hieraan mee te doen voor de ervaring en om mezelf beter te leren kennen en te ontwikkelen."

De verwachtingen? "Ik ben een groentje in deze wereld, maar heb dit wel al altijd eens willen doen. Voor mijzelf heb ik geen te hoge verwachtingen ingezet omdat ik dan zo ook achteraf niet teleur gesteld kan zijn. Natuurlijk zou het altijd leuk zijn moest ik een titel kunnen winnen maar ik gun het de andere meisjes even hard. Iedereen helpt elkaar zo hard. De ervaring is sowieso al zeker iets dat me altijd zal bij blijven en niet
meer kan afgenomen worden, maar een titel winnen zou het natuurlijk wel afmaken."

"Voor mijn goeie doel heb ik zitten denken richting van de dieren omdat ik een grote dierenliefhebber ben. Zelf ben ik ruiter waardoor ik nog aan het zoeken ben als ik iets kon doen tussen paard en mens. Maar ook heb ik me al opgegeven als vrijwilliger bij het dierenasiel Ganzeweide. Ik weet dat dit vaak gekozen word waardoor de originaliteit van de keuze."

De volgende finaliste voor Miss Batjesprinses '19 die we voorstellen is Lotte Beeckaert. Ze is met 17 jaren op de teller de jongste finaliste. "Momenteel doe ik mijn zesde jaar verzorging in Viso Delbeke in Roeselare. Echt hobby’s heb ik niet maar die tijd steek ik graag in het promo maken van mezelf als finaliste, de sponsors maar ook de verkiezing. Ik ga wel graag weg met mijn vrienden."

"Ik heb de verkiezing leren kennen door de huidige miss Celine. Doordat ik haar volgde op social media zag ik welke leuke dingen ze mocht doen en ook welke kansen ze kreeg door MBP. Ook omdat de verkiezing geen vleeskeuring is, geen bikinironde heeft, en ook niet werkt met sms-tickets, en niet onbelangrijk dat er ook een vriendschap bestaat onder de finalisten. Ik heb dus in deze korte periode al heel veel nieuwe goeie vriendinnen gemaakt."

"Dit is de eerste verkiezing waaraan ik meedoe. Voor mij is het nog allemaal nieuw. Ik heb geen ervaring met bijvoorbeeld op hakken lopen en defileren, maar daarin helpen en steunen de meisjes die wel ervaring hebben me ook wel enorm in. Dat doet deugd. Ga je ook volop voor het kroontje? Ik gun het elk meisje, iedereen. Natuurlijk zou het leuk zijn, maar de ervaring die ik tot nu toe al heb mogen opdoen daar kan weinig tegenop. Ik ben al heel erg dankbaar dat ik het vertrouwen krijg om finaliste te zijn van Miss Batjesprinses."

"Ik zou graag iets doen voor Tejo en het Mannahuis. Ik zou voor hen in de toekomst graag een benefiet organiseren. In beide staat o.a. een luisterend oor centraal. En het kan zoveel deugd doen om begrepen en gehoord te zijn."

 

Ik ben Zoë Sieuw en woon in Kortrijk. Na lang twijfelen en zoeken heb ik eindelijk mijn droomrichting/droomjob gevonden: verpleegkundige. Ik zit nu in mijn eerste jaar. Mijn grootste passie is muziek. Enkele jaren geleden ben ik ook gestart met gitaar gewoon op mezelf thuis.

"Ik neem deel aan de verkiezing omdat ik gewoon zin had in een avontuur, mezelf en nieuwe vriendinnen leren kennen. Vorig jaar deed een vriendin van mij mee die wel al vaker verkiezingen deed en dit was de enige waar ze echt een leuke tijd heeft gehad. Daarnaast gebeurd deze verkiezing eerlijk en oprecht. Dat is dan ook wat ik zocht."

"Miss Batjesprinses is dan ook mijn eerste verkiezing, wat het allemaal extra spannend maakt natuurlijk. Ik zou natuurlijk graag winnen. Maar ik ben er toch meer voor de ervaring en voor het avontuur."

"Tenslotte, heb ik gekozen voor Potpourri Boetiek van vzw Sint-Michiel in Kortrijk als goed doel. Dit is een klein winkeltje met kleren voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar. De kleren die er ‘verkocht’ worden zijn meestal tweedehands. Er wordt niet betaald met geld maar met punten die gezinnen in nood kunnen worden toegewezen."

Mijn naam is Anaïs Vande Keere en volg Grafische Media te KTA Brugge (ontwerpen via laptop en de persen/drukmachines handmatig instellen en kuisen), dus ik ben helemaal niet bang om even mijn handen vuil te maken. Zelf ben ik ook woonachtig te Brugge en ga elke dag met de fiets naar school, heen en terug."

" Ik neem deel aan Face of Beauty Belgium & Benelux omdat ik weet dat de verkiezing hier en dus op het internationaal vlak vooral gaat om innerlijke schoonheid en niet enkel je buitenkant of je looks. Het lijkt me dus een mooie kans door de verkiezing om zo eventueel door te reizen naar de Filipijnen en daar ook een handje te helpen of me daar in te zetten voor de plaatselijke bevolking en de omgeving. Ik wil zien hoe het daar aan toe gaat en dit verhaal graag terug meebrengen naar België. Ik heb de vorige editie ook al deel genomen aan Face of Beauty Benelux, daarna aan Miss European Global. Aan beide hield ik prachtige ervaringen over en tevens werd ik sterker dan voorheen. Mijn ambitie is dus om vooral veel te reizen, veel culturen te ontdekken. Daarom dat ik ook deelneem aan deze verkiezing, dit is een ideale kans. Ik ga oprecht en eerlijk zijn, natuurlijk wil ik graag het kroontje. Maar alle andere meisjes hebben een eigen persoonlijkheid, zijn uniek en verdienen ook het kroontje of een titel. Ik bekijk gewoon alles dag per dag en geniet van elke activiteit en bijeenkomst met de andere meisjes.""Een podiumplaats of niet, ik kan altijd terugblikken op een mooie tijd waarbij ik nieuwe vriendschappen heb kunnen opbouwen en leuke momenten heb beleefd. Dus alles is altijd een les, ik heb ondertussen al veel bijgeleerd op alle soort vlakken. De dingen die we leren en de tips die we krijgen tijdens de verkiezing gebruik ik ook in het dagelijkse leven en op school."

" Ik zet me in voor Vrienden der Blinden en Slechtzienden v.z.w. Dit is een opleidingscentrum voor blindgeleidehonden te Koksijde, aan de kust. Hierbij verzamel ik dus plastiekdopjes van onder andere waterflessen, frisdranken, fruitsap, wasmiddel,...enz. 1 kg dopjes brengt €0,30 op, voor de volledige opleiding van geleidehond is er wel 83.333 kg nodig! Dus alle kleine beetjes helpen zeker. Begin de zomer zal ik dus
alle dopjes gaan inleveren bij de v.z.w. te Koksijde. Laten we hopen op zoveel mogelijk dopjes!"

"Mijn naam is Jamie-Lee Soenens en woon in Roeselare. Ik studeer Orthopedagogie in Vives Kortrijk. en zit in mijn tweede jaar. Mijn hobby is tennis. "

"Dit is mijn allereerste verkiezing en meteen ben ik geselecteerd voor twee verkiezingen, miss Batjesprinses en Face of Beauty. Ik neem deel omdat ik hou van uitdagingen en wou tevens een nieuw doel voor ogen hebben en veel ervaring opdoen. Ik volgde Lisa Plovie op instagram en zag het voorbije jaar veel passeren over Miss Batjesprinses. In het begin wou ik enkel meedoen voor de ervaring. Nu de campagne loopt streef ik toch wel meer voor het kroontje. Maar ik gun iedereen het kroontje. Ik ben al zeer fier op mijn deelname."


"Het goede doel dat ik heb gekozen is Maiks sterrenhuisje. Ik heb Maik enkele jaren geleden leren kennen in het ziekenhuis. Hij had een kwaadaardige tumor en overleed jammergenoeg. Zijn mama richtte daarna deze vzw op. Je kan elke dinsdagavond gaan haken in de Kroeg te Roeselare. De knuffels worden geschonken aan ziekenhuizen voor de zieke kindjes."

Julie Six is de volgende finaliste Miss Batjesprinses '19 die we graag aan jullie voorstellen. "Ik ben een 22 jarig meisje, afkomstig uit Poperinge wat betekent dat ik een rasechte keikop ben. Sinds kort woon ik met mijn vriend in Zonnebeke. Voor mijn werk sta ik dagelijks tussen de kleren in de ZEB in Ieper, waar ik mensen help zoeken naar hun gepaste nieuwe outfits."

Waarom neem je deel aan deze verkiezing? "Voor de inschrijving en de casting was de misswereld voor mij totaal onbekend terrein. Ik doe dus vooral mee voor de
ervaring en tot nu toe heb ik me al heel erg geamuseerd. Samen met de meisjes en de organisatie hebben we al heel erg leuke momenten beleefd en ik weet zeker dat er nog heel wat zullen volgen. Ook tijdens mijn vele sponsorenbezoekjes heb ik me al geamuseerd. Ik heb de mensen en hun zaak beter leren kennen, en daardoor ook veel bijgeleerd. Zoals ieder meisje hoop ik natuurlijk één van de titels te bemachtigen, want daarvoor doen we uiteindelijk mee aan de verkiezing, maar ik gun het natuurlijk iedereen."

Heb je al ervaring in andere of misschien deze verkiezing? "Zoals hierboven vermeld, ik heb nog geen ervaring met andere verkiezingen. Wie weet in de toekomst misschien, maar momenteel wil ik me volledig focussen op mijn deelname aan Miss Batjesprinses 2019."

Wat is je ambitie? "Hoewel dat misschien niet luidop wordt uitgesproken, weet men dat iedereen wel stiekem mee doet voor het kroontje. Ik geef eerlijk toe dat ik het ook geweldig zou vinden om één van de titels te winnen of zelf Miss Batjesprinses te worden. Maar de opgedane ervaring tot nu toe, de vele leuke momenten en activiteiten die we al hebben meegemaakt, de nieuwe mensen die we hebben leren kennen... Kortom alles wat we tot nu toe hebben gedaan, betekent voor mij al heel veel. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mee te mogen doen aan deze missverkiezing en zal alles blijven uit de kast halen om mezelf tot op het einde van de verkiezing te bewijzen en te tonen dat ik een waardige miss zou zijn."

Voor welk goed doel heb je gekozen? "Van kleinsaf aan had ik een heel erg groot hart voor dieren. Ik had zelf heel wat huisdiertjes en was altijd super enthousiast als we naar een dierentuin gingen. Mishandelde dieren of verwaarloosde dieren bezorgden mij, en nu nog steeds, heel wat hartzeer en daardoor was mijn goed doel als finaliste dan ook snel gekozen. Als dierenvriend zet ik me dit jaar in voor het nieuwe dierenasiel “Poezewoef” in Poperinge. Ik ben al langs geweest voor een kennismaking en verkenning. Binnenkort staan er heel wat activiteiten op de planning in verband met het dierenasiel. Wat dat precies is kunnen jullie binnenkort lezen op mijn finalistenpagina."