Maselis

Mijn naam is Luna Timmerman, een 20-jarige Bruggeling. "Ik ben momenteel studente Communicatiewetenschappen aan UGent en neem deel aan Miss Batjesprinses en Face of Beauty omdat ik nogmaals een nieuwe uitdaging wou aangaan. Ik miste het podium iets te hard na mijn laatste verkiezing en besloot me in te schrijven."

"Mijn ervaring in andere verkiezingen? Ik nam eerder al del aan Miss Coast Belgium 2015 en Miss European 2016. Daar stond ik niet op het hoogste schavotje. Natuurlijk is het nu mijn ambitie om het kroontje te winnen, maar niet ten koste van anderen of van vriendschappen die ik tijdens de verkiezing maak. Alle leuke evenementen zijn eigenlijk al een overwinning op zich voor iedereen."

"Mijn goeie doel? Ik heb gekozen voor een goed doel waar ik volledig achter sta, namelijk Cosydogs. Deze vzw gaat met honden naar woonzorgcentra, ziekenhuizen, scholen voor buitengewoon onderwijs... en geeft de mensen een gezellige tijd die ze kunnen doorbrengen met de beste vriend die een mens kan hebben, de hond."

Celine Cool is woonachtig in Beselare (groot-Zonnebeke) en volgt deeltijds onderwijs. Daarnaast werkt ze als verkoopster in Blokker.

"Ik neem deel aan deze verkiezing om een droom te laten uitkomen en ook om andere meisjes te laten zien dat ze niet bang moeten zijn om ook hun dromen na te gaan. Dit is ook mijn eerste keer dat ik mee doe aan een verkiezing."

"Natuurlijk zou ik heel graag het kroontje ontvangen en zal er ook mijn uiterste best voor doen maar ben al heel blij met deze nieuwe ervaring dat ik mag meemaken."

"Voor mijn goede doel zou ik graag een paar dagen naar een instelling gaan voor kinderen die geplaatst zijn doordat ze een handicap hebben of omdat er niet voor hen kan gezorgd worden. Ik vind het heel belangrijk dat deze kinderen het goed hebben en zich ook kunnen amuseren. Daarom heb ik ook al wat zitten nadenken om wat leuke activiteiten en spelletjes te kunnen spelen met hen."

Mijn naam is Xena Laruywe en ben afkomstig uit Roeselare maar woon nu in Rumbeke. Ik ga graag gaan fitnessen en werke in een bakkerij. Ik studeer nu gezondheids- en welzijnswetenschappen in Viso Polenplein waar ik men laatste jaar volbreng.

"Ik neem deel aan deze verkiezing omdat ik mijn zelfzekerheid een duwtje in de rug wil geven. Het is meer dan de moeite waard om deel te nemen."

"Ik heb geen ervaring in het traject van verkiezingen maar dan heb ik dubbel zo veel om bij te leren. De ambitie? Iedereen wil wel het kroontje halen en gun het ook iedereen. Voor mij zijn de nieuwe vriendinnen leren kennen eigenlijk al een overwinning op zich."

"Mijn goed doel is de voedselbank in Roeselare. Ik heb dit gekozen omdat dit niet zo in de belangstelling staat in Roeselare. Dit is ook een mooi initiatief voor mensen die zowel allochtoon als autochtoon zijn."
Melissa Verhaeghe uit Wevelgem is de volgende finaliste van Miss Batjesprinses '19 die we graag aan jullie voorstellen. Ze woont met haar vriend samen en is de mama van een zoontje van 3jaar.

"Ik word in juni 28 jaar. Voorlopig volg ik een opleiding Meertalig Polyvalent Bediende met het oog op een job in administratie zodat ik de weekends vrij heb om dan eindelijk mijn droom te kunnen waarmaken, namelijk een bijberoep opstarten in themataarten, cupcakes en smashcakes."

"Vijf jaar geleden nam ik al deel aan Miss Leie Ambassadrice. Ik was dat jaar ook geselecteerd voor de halve finale van Miss Coast, maar die viel helaas samen met de finale van Leie Ambassadrice. Ik kreeg toen een wildcard van Miss Coast om het jaar erop rechtstreeks naar de halve finale te gaan. Maar toen bleek ik zwanger te zijn waardoor ik het heb moeten laten varen."

"Miss Batjesprinses is een verkiezing die me erg aanspreekt omdat er niet gediscrimineerd wordt op een maatje meer of minder, of je al dan niet mama bent, of je nu veel vrienden hebt of niet,... Ik wil graag een voorbeeld zijn voor anderen. Ik wil mensen duidelijk maken dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken, ook al kost het moeite en ook al had je eerst andere prioriteiten. Ook wil ik aantonen dat een mama niet anders is dan een vrouw of meisje zonder kinderen. We zijn en blijven naast mama zijn nog steeds hetzelfde meisje/vrouw. Je moet er enkel een balans in zien te vinden. Het leven stopt niet bij mama worden."

"Natuurlijk dromen we allemaal van het kroontje. We zouden volgens mij liegen moesten we het niet willen. Maar de meisjes zijn één voor één sterke kandidates met elk hun eigen troeven. Zou ik teleurgesteld zijn als ik de top niet behaal? Waarschijnlijk wel een beetje in mezelf. Maar dat is volgens mij ook een normale reactie. Verder ben ik wel al heel blij met de leuke ervaringen maar vooral ook met de nieuwe kennissen. De groep klikt enorm goed."

"Het goeie doel die ik wil helpen is Dierenasiel de Grensstreek (Rekkem/Menen). Het ziet ernaar uit dat ze het zullen moeten laten varen. De gebouwen zijn enorm gedateerd en ze hebben geen budget om zomaar ergens anders naartoe te trekken. Nochtans is het asiel hier in de streek van groot belang. Dieren worden er erg goed opgevangen en verzorgd. Asielen zitten rond de vakantieperiodes ook altijd overvol. Dus een asiel die wegvalt zal een ramp worden."

 

De volgende finaliste van Miss Batjesprinses '19 die we voorstellen is Indra Parmentier, 23 jaar en woonachtig in Menen alwaar ze vorig jaar haar eigen huisje kocht. "Ik werk bijna vijf jaar voor de firma Lidl, op de afdeling OHO (ombouwen enheropeningen). Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de winkels (vooral de inrichting) in orde staat. Dus tijdig nieuwe materialen bestellen en zorgen dat dit zo snel mogelijk in de filialen geraakt."

"Ik neem deel aan deze verkiezing omdat ik andere meisjes wil inspireren/stimuleren om wat meer zelfstandig te zijn. Zelf sta ik heel stevig in mijn schoenen en heb ik al veel bereikt door hard te werken. Mijn doel is dan ook om deze boodschap over te brengen op andere mensen."

 

"Het is mijn eerste miss-verkiezing en daar ben ik blij om. Nooit eerder stond ik zo positief in het leven, dus vond ik het nu het ideale moment om mee te doen. Mijn ambitie is dan ook om een titel binnen te halen, maar ik zal sowieso met een glimlach terugdenken aan het avontuur, ongeacht het resultaat!"

"Ik ben nog aan het rondkijken voor een goed doel, momenteel nog aan het twijfelen tussen enkele."

Ik ben Amber Waffelaert (19), geboren in Kortrijk en woon in Sint-Denijs.

"Voor mijn deelname aan Miss Batjesprinses heb ik al meegedaan aan Miss Leie Ambassadrice in 2017. Doordat dit een leuke ervaring was wou ik nog eens meedoen aan een verkiezing. Bij deze heb ik dus miss Batjesprinses gekozen. Waarom juist deze? Heel simpel. Ik hoorde van vele dat dit echt een leuke, eerlijke en eervolle verkiezing is. Tuurlijk zal ik alles in de strijd gooien voor de mooie titel maar ik doe dit nog altijd met veel respect toe naar de andere meisjes. Ik gun het iedereen evenveel. Ik ga gewoon voor een mooie ervaring en leuke herinneringen."

"Tijdens onze campagne moeten we ook een goed doel steunen. Hierbij heb ik gekozen om vrijwillig een namiddag te gaan helpen in een wees- en opvangtehuis. Ik heb ook nog andere goede doelen in mijn vooruitzicht maar ik werk één voor één alles af. "

Ik ben Quirina Steenacker, 26 jaar en werk in een petrochemisch bedrijf in de haven van Antwerpen. Ik ben opgegroeid in centrum Antwerpen, maar woon sinds een klein jaartje in Puurs.

Waarom neem je deel aan deze verkiezing? "Ik neem deel aan Face of Beauty omdat dit mij een eerlijke verkiezing lijkt waar ik mijn naam wel achter wil zetten."

Heb je al ervaring in andere of misschien deze verkiezing? "Ik heb al eerdere ervaringen opgedaan. Zo heb ik al twee Nationale verkiezingen op mijn CV staan: Miss Fashion en Miss Coast Belgium. Ook heb ik al een keertje de Benelux mogen vertegenwoordigen op een internationale verkiezing."

Wat is je ambitie? Het kroontje, of ben je al tevreden met de opgedane ervaringen tot nu? "Ik ben blij dat ik de kans krijg om mee te doen aan deze verkiezing. Het is zeker een leuke extra ervaring die ik nooit zal vergeten, maar deze keer ga ik toch voluit voor het kroontje."

Voor welk goed doel heb je gekozen? "Ik heb gekozen voor VVOC, Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekindjes. Haken is mijn hobby en ik haak octopussen voor VVOC. De tentakels van deze octopussen helpen premature kindjes rustiger te worden en hun hartslag en ademhaling onder controle te krijgen, omdat dit op de navelstreng zou lijken."
Mijn naam is Shana Claerhoudt, 25 jaar en woonachtig in Waasmunster maar geboren in Knokke Heist. Ik ben uitzendconsulente van beroep. In mijn vrije tijd hou ik me vooral bezig met mijn twee poezen en de miss-verkiezing.

“Ik neem deel aan Miss Batjesprinses ‘19 omdat dit een verkiezing is naar mijn hart en waar ik graag deel van wil uitmaken. De familie blijft groeien en dit is een organisatie en een verkiezing waar ik volledig achter sta. Ik wil ook een voorbeeld zijn voor andere en ook voor meisjes die net zoals ik een maatje meer hebben.”

“Mijn ambitie? Ik ga voor de kroon! Maar op een eerlijke manier met respect voor mijn medekandidaten. Ik doe het niet voor het prijzenpakket. Mocht ik winnen zonder al de prijzen, zou ik nog altijd heel gelukkig zijn want ik wil vooral heel graag ambassadrice worden van deze prachtige stad en steeds meer erover ontdekken en leren.”

“Voor welk goeie doel ik kies? Ik ben in het verleden al zoveel bezig geweest voor goede doelen dat ik er nu nog niet aan uit ben welk doel ik ga steunen. Er zijn zoveel verschillende doelen, dat het niet gemakkelijk is om er één uit te kiezen.”
De eerste finaliste voor de Miss Batjesverkiezing '19 die we graag aan jullie voorstellen is Merel Decapmaker. Ze is 18 jaar, woonachtig in Roeselare en werkt in de horeca.

"De reden voor mijn deelname aan deze verkiezing is heel simpel: ik wil me nog meer laten openbloeien dan voorheen. Vroeger was ik bijzonder verlegen en wil nu aan anderen tonen dat je gewoon moet doen wat je zelf wil en graag doet."

Ben je een debutant in het Miss-wereldje? "Voor mij is het mijn tweede Miss-verkiezing, want vorig jaar nam ik al deel aan Miss Fashion en daar heb ik een top 10 plaats behaald en mag daardoor Internationaal gaan van 16 tot 30 juni. Op de verkiezing Miss Freedom Of The World in Kosovo mag ik ons land vertegenwoordigen. Maar ik blijf er wel heel realistisch om. Ik ben niet iemand die zich beter zal voelen daardoor, het is gewoon een beloning voor mijn keiharde werk."

"Mijn ambitie is vooral andere meisjes/jongens overtuigen om hun dromen na te jagen, want er is namelijk heel wat 'haat' tegenwoordig als je doet wat je wil. Maar ik ben iemand die mensen het tegendeel wil bewijzen, en ik wil kunnen zeggen dat het me wel gelukt is, ook al geloofden ze er niet in. Het kroontje zou natuurlijk heel mooi meegenomen zijn, want ik werk er heel hard voor maar ik ben al heel blij dat ik de kans gekregen heb om mee te doen aan deze verkiezing."

"Ik zet mij in voor het goeie doel 'zonder honger naar bed'. Dat heb ik gekozen omdat ik weet dat er de dag van vandaag nog heel wat armoede is want niet iedereen heeft het financieel gemakkelijk. Iedereen verdient het volgens mij om een ontbijt, middagmaal en avondmaal te hebben en om zonder honger naar bed te gaan."

Binnenkort vertrekt Aimie Wydooghe naar Miss Glam World in India om er ons land te vertegenwoordigen. Een dik jaar geleden had de Diksmuidse daar totaal nog geen plannen voor toen ze zich inschreef voor de Miss Batjesprinses-verkiezing '18. "Dromen daarover deed ik wel al eens ", bekent ze tijdens een exclusief interview. "Maar dat ik nu effectief naar India komt alleen maar door de eerder genoemde verkiezing van Yana Parmentier Leman. Ik heb trouwens nog altijd geen idee waar ik in de finale het verschil heb gemaakt. Misschien was het wel mijn kortere haarcoupe ten opzichte van de anderen, of mijn uitstraling. Ik ben immers een enthousiast type."

Jij eindigde dus wel niet in de top drie? "Klopt, ik kreeg de titel van 'Elegante Hostess'. Daardoor had ik een tweedaagse trip naar Parijs gewonnen, meer niet. Voor de rest was er daar niks aan gebonden. Plots kregen we op onze aparte groep de vraag van Yana wie nog wou meedoen aan een Internationale verkiezing. Daar heb ik eigenlijk redelijk direct op ingestemd. Ik was niet de enige geïnteresseerde op dat moment. Vandaar dat Yana onze foto's doorstuurde naar de organisatie van Miss Glam om een meisje uit te kiezen. Uiteindelijk was ik de gelukkige blijkt nu."

Heb je al voorbereidingen genomen op die finale? "Mijn opzoekwerk gaf als resultaat dat er bv. geen bikini-defilé is. Het is echt naar het meisje zelf dat ze kijken en haar talenten en de inhoud. Ik ga daar nog meer als nu mezelf leren kennen. We gaan ook yoga en meditatie doen tijdens die week."

Wanneer vertrek je precies? "Op 19 april start mijn tiendaagse trip naar India. De finale wordt pas acht dagen later gehouden, hier waarschijnlijk rond de middag. Gelukkig ben ik niet alleen om naar ginder te gaan, gezien Lilli Vanhoost niet deelneemt aan Miss District. Ze gaat nu naar de verkiezing van mij mee maar dan als vertegenwoordigster van de Benelux."

Wat is jou ambitie? "Iedereen die mij kent weet dat ik me tweehonderd procent ga geven zodat ik toch met een award of een prijs kan huiswaarts keren. Lukt het niet, dan ben ik toch een ervaring rijker op vlak van verkiezingen. Niet iedereen kan immers zeggen dat ze naar India zijn geweest voor een Miss-verkiezing", besluit de 22-jarige verkoopster in MediaMarkt Roeselare.