Maselis

ROESELARE: Op zaterdag 26 oktober gaat in de gebouwen van KSV Roeselare de modeshow I'm Br(ok)en door voor het goeie doel. De volledige opbrengst gaat naar de Zelfmoordlijn en VZW Verwonderd. De organisatie ligt in handen van Céline Cracco, haar mama Carolien Devoldere en Kylie Vermeulen.

 

Voor dit event zocht men naar modellen die niet alleen goed zijn op de catwalk maar ook gevoel voor ritme hebben, zonder rekening te houden met de 'perfecte' maatjes. "Tot ieders verbazing hebben 42 dames en heren hun ingeschreven", opent Céline namens de organisatie. "De meeste zijn mensen met onzekerheden en zonder ervaring, die we de kans willen geven omdat we hen deze boost van zelfvertrouwen willen laten ervaren.
Via castings gaan we toch een selectie maken van wie effectief op het podium zal staan, maar nu al is duidelijk dat de werkingen van de Zelfmoordlijn en VZW Verwonderd veel mensen nauw aan het hart ligt. Ik heb zelf te maken gehad met een depressie en een trauma die ik niet kon verwerken, ik verwondde mezelf, at helemaal niets of dan plots alles... maar de juiste hulp vinden was niet makkelijk. Ook de mensen rondom mij hadden er allemaal hun mening over. Vandaar dat ik het zo belangrijk vind om het taboe te doorbreken, gevoelige onderwerpen als deze juist meer aan te kaarten in plaats van ze stil te zwijgen. Want hulp is er te weinig, maar er word ook teveel weg gestoken. Jezelf niet goed voelen is GEEN schande!"

Kylie Vermeulen uit Gits zet zich voortaan ook in voor I'm br(OK)en: "Beroepshalve ben ik schoonheidsspecialiste en heb ook nog een diploma op zak als zorgkundige. Beide zijn het sociale beroepen waarin ik de mensen kan helpen. Dat is dan ook een zeer grote reden waarom ik ben mee gestapt in de organisatie van I’m br(OK)en. Als ik mensen kan helpen ben ik er als de eerste bij en toen Céline me vroeg om mee te helpen om een modeshow te organiseren voor het goede doel heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Ook doe ik het omdat ik ontzettend trots ben op Céline zelf. Zij heeft enkele jaren geleden een zware periode gehad in haar leven en is er supersterk uitgekomen. Tijdens die periode heeft ze veel gehad aan deze goeie doelen waarvoor we geld inzamelen met de modeshow. Ze vond het dan ook vanzelfsprekend om iets terug te doen en dat kan ik alleen maar beamen."

Carolien Devoldere, mama van Céline, kan dit enkel maar beamen: "Ik weet heel goed dat de juiste hulp vinden niet gemakkelijk is. Er zijn eindeloze wachtlijsten, terwijl mensen in nood onmiddellijk geholpen zouden moeten worden. Om nog een betere werking van Zelfmoordlijn en VZW Verwonderd te krijgen, organiseren we nu deze modeshow."

De modeshow I’m br(OK)en gaat door op zaterdag 26 oktober vanaf 20 uur op KSV Roeselare. Tickets voor de modeshow zijn te verkrijgen bij ieder van de organisatie en ook bij enkele sponsors te vinden. Er is ook mogelijkheid om vooraf aan te schuiven voor een VIP-lunch. Die start al om 16 uur.