BRUGGE : Beschuldigde bleef rustig in de zetel bij zjn ouders

In de tijd voor zijn arrestatie merkten zijn ouders ook niets op tijdens een nieuwsuitzending over de gevonden vrouw in Geluwe De ouders merkten niets vreemds aan hun zoon John in de periode van de feiten in 2016 tot aan zijn arrestatie.

Zijn moeder herinnert zich nog goed dat er in de journaals bericht werd over een aangetroffen verbrand lichaam in een gracht in Geluwe. “Ik zei: Hoe hebben ze dat in godsnaam kunnen doen? Ik versta dat niet. Hoe kun je zoiets doen? Vermoorden en verbranden.” Hun zoon John zat op dat moment naast hen in de zetel. “Hij zei niets. Hij keek ernaar. Dat was het.”
Voorzitter: “Niets speciaals gezien?”
Moeder: “Neen, hij bleef rustig zitten.”

De ouders gingen John vaak bezoeken in de gevangenis. De vader kreeg ook een lange brief van acht pagina’s van zijn zoon waarin hij verklaarde dat er “een zware last van zijn schouders was gevallen”. Zijn moeder: “Ik zei: “Joeng, hoe heb je dat in godsnaam kunnen doen. Ik was er niet goed van. Maar hij heeft niet gezegd waarom hij het gedaan heeft.” Zijn vader: “Ook wij gaan er iedere dag mee slapen en worden er mee wakker. Het zijn verschrikkelijke dingen. Dat wens je niemand.”

Geschreven door
Mandelnieuws