Maselis

Aan een kruispunt in de Hippoliet Spilleboutdreef in Roeselare is maandag rond 17.20 uur een 87-jarige voetgangster gewond geraakt nadat ze werd aangereden.Annie K. uit Roeselare wou de ’s Gravenstraat oversteken, maar werd aangereden door Glenn T. (31) uit Ledegem, die van het centrum richting rotonde reed. Op het ogenblik van de botsing was er net een evenement in CC De Spil afgelopen, waardoor het druk was in de buurt. De bejaarde vrouw vloog met haar schouder op de motorkap van de wagen en raakte gewond. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht.

In Roeselare is maandagavond de 32-jarige bewoner van een appartement in de Ieperstraat opgepakt voor brandstichting.Rond 18.30 uur stak Sven V. in zijn appartement een deken in brand. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk. De brand werd opgemerkt door een Roemeense medebewoner, die probeerde het vuur te blussen. De 41-jarige man liep daarbij brandwonden op. Uiteindelijk bleef de schade beperkt omdat het deken naar buiten kon gegooid worden. De politie nam de brandstichter mee voor verhoor. Het is aan het parket om te beslissen of hij voor de onderzoeksrechter zal worden geleid met het oog op zijn aanhouding. In het appartement wonen tien mensen, maar niemand moest geëvacueerd worden.

Brouwerij Rodenbach heeft in 2021 reden om te feesten. Dan is het namelijk tweehonderd jaar geleden dat het verhaal van brouwerij Rodenbach begon. Erfgoedcel TERF zoekt daarom allerlei documenten rond de geschiedenis van de brouwerij.Doorheen de jaren bouwde de familie Rodenbach de brouwerij uit tot een succesvolle onderneming die het befaamde roodbruine bier op de markt bracht. Rodenbach werd een wereldspeler, maar het verhaal van de brouwerij is onlosmakelijk verbonden met Roeselare en haar inwoners. En dat laat sporen na. Niet alleen in het straatbeeld, met de imposante gebouwen en prachtige brouwzaal, maar ook in de huizen en harten van heel wat inwoners uit Roeselare en omgeving. Naar aanleiding van dit feestjaar wil erfgoedcel TERF dit erfgoed in kaart brengen. Wie nog oud beeldmateriaal, objecten of documenten bezit die verbonden zijn met de geschiedenis van de brouwerij, kan dit melden bij de erfgoedcel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Politiezone Riho kondigt voor deze week snelheidscontroles aan op welgeteld één dag. Op donderdag 5 december stellen ze hun snelheidsradar op in Hooglede waar er geflitst wordt in vijf verschillende straten. Het gaat om de Delaeystraat, de Stationsstraat, de Roeselarestraat, de Rijksweg en de Ieperstraat. Ook onaangekondigde controles blijven natuurlijk mogelijk.

Het vernieuwde kerstgebeuren in Roeselare valt duidelijk in de smaak, zowel bij bezoekers als organisatoren. Sinds vrijdag kan je zowel op de Grote Markt als op het Stationsplein van de kerstsfeer proeven en daar was meteen al heel wat interesse voor.

Bij een botsing met een wagen in de Meiboomlaan in Roeselare is maandag rond 17 uur een 10-jarige fietser gewond geraakt. J.W. volgde met zijn fiets het fietspad aan de verkeerde kant van de weg. Een automobilist die de Verbrandhofstraat wou oprijden, merkte de jongen daardoor niet op. De jonge raakte gewond aan de knie en werd naar het ziekenhuis overgebracht