Maselis

ZEDELGEM: De gemeente Zedelgem heeft jeugdhuis Twen met onmiddellijke ingang gesloten, en dat tot 5 januari. Op Purge Night, de laatste fuif die er werd georganiseerd, wilden de jongeren een vernevelaar gebruiken om meer sfeer te creëren. Daarvoor plakten ze enkele rookmelders af, wat tegen de wet is. Het jeugdhuis geeft z'n fout toe en aanvaardt de sanctie.

KORTRIJK: Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft in Kortrijk de derde manche van de DVV Verzekeringen Trofee op zijn naam geschreven. De 24-jarige Nederlander bleef in de gloednieuwe cross Tim Merlier en Toon Aerts ruim voor. In het klassement blijft Eli Iserbyt aan kop.


KORTEMARK: In Kortemark is vrijdagmiddag een dodelijk ongeval gebeurd. Een 79-jarige fietser werd er in de Vijfhuishoekstraat aangereden door een motorrijder uit Diksmuide en stierf enkele uren later in het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare. Het parket stelde een deskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.


KORTRIJK: Prins Laurent heeft zaterdag samen met zijn zoon Nicolas de eerste Legotheek van België geopend, een initiatief van Sophie Deprez uit Tiegem. Kwetsbare kinderen zijn er vanaf nu welkom om gratis een leuke bouwnamiddag te beleven, en ze kunnen ook tegen een kleine bijdrage legopakketten ontlenen.

WAREGEM: Olivier Deschacht (Zulte Waregem) is in de wedstrijd tegen Eupen uitgevallen. De verdediger werd op een brancard afgevoerd naar het ziekenhuis doordat zijn schouder uit de kom was. Ook Marvin Baudry moest geblesseerd naar de kant door een hersenschudding. Beide Waregemse verdedigers zullen we voor Nieuwjaar niet meer in actie zien.