Maselis

ROESELARE: Het aftellen is begonnen! Op vrijdag 29 november sluit RODE NEUZEN DAG haar campagne af met een spetterende slotshow. Daarom maken ze ook van Freinetcampus De Bonte Specht een RODE NEUZEN SCHOOL.

Freinet-gewijs hebben de leerlingen zelf de receptie uitgezocht, ingrediënten gekocht en ook zelf gebakken (dankzij een bezoek aan de campus Groenestraat: opleiding bakkerij).
De leerlingen van de basisscholen GO! krijgen bezoek van de freinet-leerlingen van het Kwadraat, die de actie ten voordele van Rode Neuzen Dag zullen voorstellen. Zowel leerlingen als leerkrachten scharen zich achter dat ene doel: zoveel mogelijk geld inzamelen!

Dat geld gaat de Freinetcampus De Bonte Specht investeren in een schoolradio! Het doel is om in de loop van het tweede trimester alles aan te kopen dat we nodig hebben om ‘radio’ te maken op onze school. Met een eigen schoolradio (met echte DJ’s!) krijgen muzikale leerlingen de kans om hun talent in de kijker te zetten. Wie een muzikale ontdekking doet, kan die delen met medeleerlingen, er kunnen interviews doorgaan … Kortom: heel wat om mee aan de slag te gaan in het kader van welbevinden op deze school! De leerlingen van het Kwadraat zetten hier dan ook heel graag hun schouders onder!