Maselis

ROESELARE: Elke tweede zondag van december –dit jaar op 8 december- steken mensen om 19 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De opkomst groeit jaar na jaar. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren. Wie zelf een kind verloren heeft of rouwende families wil steunen steekt mee een kaarsje aan en herdenkt gezamenlijk ieder overleden kind.

De huizenvandeMens in Diksmuide, Brugge, Ieper, Roeselare en Kortrijk werken mee aan een herdenkingsmoment op Wereldlichtjesdag samen met de verenigingen Boven De Wolken, Met Lege Handen, Missing You, Ouders Van een Overleden Kind, Ouders van Verongelukte Kinderen, Berrefonds, De Stilte Omarmd, Elisio Vlinderpost en Oona Foundation. Ook steden en gemeenten en andere partners verlenen hun medewerking. Zo is er een Brugge al jarenlang een lokale werkgroep met een uitvaartondernemer, een schepen en diverse vrijwilligers.

In Ieper vindt het herdenkingsmoment plaats in het huisvandeMens, Korte Torhoutstraat 4. In Roeselare in de St. Amandskerk, De Coninckplein 5. In Brugge in De Brug, Hauwerstraat 3A (oud politiegebouw). In Kortrijk in het Vrijzinnig Centrum Mozaïek, Overleiestraat 15A. In Diksmuide in het Provinciaal bezoekerscentrum De Blankaart, Iepersteenweg 56. Het programma is gelijklopend: Onthaal tussen 18u en 18u30, gevolgd door een herdenkingsmoment vooraf en een kaarsjesmoment om 19u en napraten bij een warm winterdrankje.


Wie meer informatie wenst rond Wereldlichtjesdag, deelgenotengroepen of het aanbod van rouwbegeleiding van het huisvandeMens kan contact opnemen met het huisvandeMens.
De toegang tot de herdenkingsmomenten op zondag 8 december is gratis, graag een seintje indien je komt aan het huisvandeMens in je buurt. (niet vereist voor Brugge)

Alle praktische info is te vinden via www.wereldichtjesdag2019.be.