Maselis

KORTRIJK: De zege in de rally '6 uren van Kortrijk' ging naar Oost-Vlaming Vincent Verschueren. Hij won voor de vierde keer op rij, de vijfde keer al in totaal. Bij de historics was de zege voor 'Polle' Lietaer met zijn Ford Escort. Hij had maar liefst vijf minuten en 22 seconden voorsprong op Bjorn Syx.


KOKSIJDE: In de Wereldbekermanche in Koksijde stond er opnieuw geen maat op Mathieu Van Der Poel. Hij finishte voor Laurens Sweeck en Toon Aerts. Eli Iserbyt uit Bavikhove was zondagmiddag de grote verliezer. Hij eindigde pas als dertiende en verloor kostbare punten in het Wereldbekerklassement.

KOKSIJDE: Het Belgisch kampioenschap tijdrijden vindt volgend jaar opnieuw plaats in West-Vlaanderen. Op 18 juni ontvangt Koksijde de Belgische toppers. Vorig jaar ging het BK tijdrijden door in Middelkerke.

KORTRIJK: Het AZ Groeninge opende zondag de deuren voor de Dag van de Wetenschap. Op Hoog Kortrijk kon het publiek uitzonderlijk de operatiezalen zien. Meer dan 5.000 bezoekers namen er een kijkje achter de schermen. Het is de bedoeling om jongeren warm te maken voor wetenschappelijke studies. Hilde Crevits, minister van Innovatie, en weerman Frank Deboosere waren ook van de partij.


ROESELARE: Knack Roeselare kende zondag geen problemen in Waremme. Knack opende met 13-25, won met 16-25 de tweede set om met 18-25 te eindigen.

ROESELARE: KSV Roeselare haalde zondag zijn eerste punt buitenshuis, dit op het veld van het verre Virton. Het werd 1-1. Nouri zorgde voor de Roeselaarse gelijkmaker.

KORTRIJK: KV Kortrijk haalde tot dusver slechts 3 punten buitenshuis. De vrees voor een pandoering op het veld van Anderlecht was dus niet onterecht. Maar Yves Vanderhaeghe toverde een sterke opstelling op het veld in het Lottopark, en dat leverde een uiteindelijke brilscore op.