Maselis

KORTRIJK: Stoffel Vandoorne uit Kortrijk pakte in de tweede GP op het circuit van Diriyah zijn tweede podiumplaats op rij. In de Formule E eindigde hij opnieuw derde. Hij strandde eerst op de vierde plaats, maar nummer 2 Maximilian G√ľnther kreeg een tijdstraf aangesmeerd.

(Foto Twitter)


LENDELEDE: Na een teleurstellende 0-3 nederlaag tegen Nivelles blijft Lendelede troosteloos laatste met maar twee wedstrijdpunten. De achterstand tot het achtste geklasseerde Nivelles loopt nu al op tot negen punten.

HOOGLEDE: De bewoners van de Ieperstraat in Hooglede organiseerden op zondag 8 september al voor de vijfde keer de jaarlijkse Ieperstraatfeesten op de parking van de Colruyt. Het organiserende comité heeft de opbrengst nu geschonken aan de Lichterveldse vzw Kiekafobee. Dit was een cheque van 1250 Euro.

WAREGEM: Zulte Waregem is terug een stevige kandidaat voor Play-off I. Zaterdagavond boekte het in dat opzicht een belangrijke overwinning op het veld van KV Mechelen (0-2). Voor Malinois was het pas zijn derde thuisnederlaag van het seizoen. Man van de match was ongetwijfeld Gianni Bruno die de drijvende kracht was op het middenveld bij Zulte Waregem.

BRUGGE: Cercle Brugge heeft voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd niet verloren. Bij Waasland-Beveren werd het in een duel tussen de laatste en de voorlaatste: 1-1. De kloof tussen Waasland-Beveren en Cercle blijft 3 punten.