Maselis

KORTRIJK: Kortrijk krijgt meer dan 2 miljoen subsidies voor het project Konnektor voor de realisatie van een verbindingsgebied en één lang fietspad tussen deelgemeente Bissegem en Kortrijk. Vorige projecten waren Buda (2003), K in Kortrijk (2007), Overleie (2012) en Kortrijk Weide (2015). 

ROESELARE: Door een defect aan een hoogspanningskabel reden er zaterdag geen treinen tussen Roeselare en Kortrijk.


DAMME: Na meer dan 120 jaar sluit café Het Groene Woud langs de Natiënlaan definitief de deuren. Verplicht, want de eigenaars worden onteigend door de omvorming van de N49 tot snelweg. Zo verdwijnt meteen het laatste café in Sint-Rita (Damme). 

 

KORTRIJK: Een hevige brand heeft vrijdagavond laat een BMW vernield. Dat gebeurde op de E17 in Kortrijk, ter hoogte van het Ei in de richting van Gent. Er vielen geen gewonden. Het vuur was snel onder controle maar de wagen ging helemaal verloren. Tijdens de interventie waren twee van de drie rijstroken afgesloten in de richting van Gent. Ook op de verbinding tussen het Ei en de E17 was uit voorzorg één rijstrook dicht voor het verkeer.

MOESKROEN: Bij een zwaar verkeersongeval in het centrum van Moeskroen zijn zaterdagochtend twee vrouwen zwaargewond geraakt toen ze werden aangereden op een zebrapad. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon naderhand opgepakt worden