Maselis

OOSTENDE: In de Gerststraat in Oostende werd vrijdagmorgen een man gevat tijdens een inbraak. Dat kwam nadat een buurtbewoner de politie had getipt. Het ging om een 35-jarige Oostendenaar. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket. De onderzoeksrechter zal verder beslissen wat er met de man zal gebeuren. Iets verderop, in de Blauwkasteelstraat, werd even later ook melding gemaakt van een inbraak in een geparkeerde vrachtwagen. Uit de bestuurderscabine werden een portefeuille en sigaretten gestolen. Of het om dezelfde dader gaat is niet bekend.

ZEEBRUGGE: De politie hield woensdagavond en -nacht een gecoördineerde actie tegen transmigranten in Zeebrugge. Daarbij werden ook 56 koelwagens gecontroleerd met een mobiele scanner. Een maatregel die getroffen werd na het overlijden van 39 transmigranten in een koelcontainer. Daar vond men niemand terug, maar toch werden 28 transmigranten opgepakt. De meeste daarvan werden door de Blankenbergse politie van de tram geplukt. 12 transmigranten hielden zich in de omgeving van Zeebrugge op. De meesten zijn Algerijnen.

IEPER: Vrijdagavond werd het startschot gegeven voor een splinternieuwe editie van "Kerst in Ieper". De groep Swoop opende met een optreden in de overdekte ijspiste, die samen met de vele chaletjes een kerstdorp vormt op de Ieperse Grote Markt. Je kan er terecht tot en met 31 december.


KORTRIJK: Een 25-jarige vrouw uit Kortrijk mag van de politierechter 45 dagen niet meer achter het stuur zitten omdat ze opnieuw betrapt werd op rijden onder invloed. Dat gebeurde nadat ze begin dit jaar de bloemetjes buitenzette na haar examens met vrienden in café Balthazar in Kortrijk . Ze reed er na afloop tegen een geparkeerde wagen. Toen de politie haar liet blazen, bleek dat de jonge vrouw 2,44 promille alcohol in het bloed had. Het was bovendien niet voor het eerst dat ze met een glas te veel op werd gesnapt. De rechter veroordeelde de vrouw niet alleen tot een rijverbod van 45 dagen maar ook tot een boete van 1.200 euro. Ze moet ook een geneeskundig en psychologisch onderzoek ondergaan, wil ze later haar rijbewijs terugkrijgen.