Maselis

BRUGGE: Club Brugge had vrijdagavond geen moeite met KV Oostende (2-0). De kustploeg moest ruim één speelhelft verder met tien man na de uitsluiting van Vargas. Vlak voor het halfuur kopte Vanaken eerst op de lat, maar via de knie van Rits rolde het leer toch in doel. Onmiddellijk na het draaien viel in de kluts de bal voor de voeten van Schrijvers, die simpel de 2-0 binnen tikte. Een goede generale repetitie voor de belangrijke Europese trip richting Turkije.


DADIZELE: Minivoetbalclubs Traiteur Neerhof Kortrijk en Forza Dadizele fusioneren. Een fusie dus tussen een eersteklasser en een vierdeklasser in het VMF-minivoetbal, wat niet echt gewoon klinkt. Forza Dadizele zal dus sneller naar de hoogste klasse stijgen dan verwacht. Hoe de fusieclub zal noemen, is nog onduidelijk.

BOEZINGE: De raadkamer besliste vrijdag om de aanhouding van C. Vandecasteele te verlengen. De dertiger stak afgelopen zomer zijn vader Ghislain dood bij verbouwingswerken aan zijn huis in de Molenstraat in Boezinge. Minstens zes messteken kreeg Ghislain Vandecasteele uit Elverdinge te verwerken. Hij stierf ter plaatse.