Maselis

BRUGGE: Het gerecht heeft een spoor naar de daders van de diefstal van de beeldengroep op 't Zand in Brugge. Het zou om een Roemeense dievenbende gaan. De beeldengroep op 't Zand bleek plots verdwenen in juni 2018. Lange tijd bleef het onduidelijk waar de beeldengroep naartoe was. Maar in april dit jaar pakte het Brugse gerecht 13 van de 31 leden van een Roemeense bende metaaldieven op. Uit onderzoek blijkt nu dat dezelfde bende verantwoordelijk is voor de diefstal van de beeldengroep op 't Zand.


HEUVELLAND: De gemeente Heuvelland start een dossier op om windmolens te plaatsen. Er worden momenteel vier mogelijke locaties onderzocht waar drie windmolens zouden moeten komen. Indien de windmolens er komen, dan zal dat ten vroegste in 2022 zijn. "Met drie windmolens zou je het jaarverbruik kunnen dekken van alle Heuvellandse gezinnen", aldus schepen Wieland De Meyer (Gemeentebelangen) aan onze redactie. Waar de locaties precies zijn, wil de schepen nog niet kwijt om geen ongerustheid te wekken.

BRUGGE: Sinds eind vorig jaar registreert een slimme camera in Brugge aan het begin van de winkelstraten autobestuurders die - op autoluwe dagen - toch de straat inrijden. Alleen lijkt de camera net iets té goed te werken. Maar liefst 7.549 chauffeurs vlogen al op de bon. Telkens ging het om bestuurders die het verbodsbord negeerden tijdens de autoluwe momenten op zaterdagen en andere shoppingdagen tussen 13 uur en 18 uur. Koploper is de ANPR-camera die aan het begin van de Zuidzandstraat hangt met 437.000 euro boetes.