Maselis

PITTEM: Een alerte buurtbewoner merkte vrijdagavond een rookpluim op vanuit de bovenverdieping van het kantoorgedeelte langs de Koolkenstraat 9 te Pittem. Daar bevindt zich vastgoed 't Boerenhuys. Oorzaak was een condensatieketel, die wellicht overhit raakte. De schade bleef beperkt.


ROESELARE: KSV Roeselare boekte vrijdagavond drie belangrijke punten in de strijd om het behoud in 1B. Diep in blessuretijd scoorde Amir Nouri de winnende treffer tegen rechtstreeks concurrent Lokeren (2-1) en nadert zo tot op twee punten van de Waaslanders. De eerste periodetitel is voor OH Leuven.

BRUGGE: De politie van Brugge onderzoekt de verkrachting van een bejaarde vrouw in het woon- en zorgcentrum De Zeventorentjes. Op dit moment bestaat nog veel onduidelijkheid over de zaak. Ook de dader is nog niet opgepakt, mogelijk gaat het om een bezoeker. Camerabeelden brengen wellicht meer duidelijkheid. 

ROESELARE: Na stevig protest door burgerinitiatief Meer Bomen in Roeselare, stuurt het ACV de bouwplannen voor een nieuw kantoorgebouw in de Henri Horriestraat bij. De centrale groenzone met oude, waardevolle bomen blijft grotendeels behouden. Zo krijgen de Roeselarenaars een nieuw parkje dat toegankelijk zal zijn via De Munt en de H. Horriestraat.