Maselis

WAREGEM: Op de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League heeft Zulte Waregem met 1-2 verloren van RSC Anderlecht. Bij de thuisploeg stond de pas 17-jarige Jannes Van Hecke in de basis. Larin strafte een Brusselse defensieve fout af, maar die stand bleef wel niet lang op het bord staan.


BRUGGE: De Brugse onderzoeksrechter heeft een 23-jarige Duitser aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. In de koffer van zijn wagen werden woensdagavond bij de grenscontrole ter hoogte van P&O Ferries in Zeebrugge twee mannen uit Koeweit aangetroffen. Beide transmigranten verklaarden dat ze afkomstig zijn uit Koeweit en dat ze naar het Verenigd Koninkrijk gesmokkeld gingen worden.

ROESELARE/ PITTEM: Ruben Maes uit Roeselare is verkozen tot verpleegkundige van het jaar. De 24-jarige werkt in de Sint-Jozefskliniek in Pittem. Een jury koos hem uit 90 deelnemers. Nurse of the year is een initiatief van uitzendbureau Care talents. Ruben won naast de titel ook voor duizend euro opleidingsgeld en een reischeque van vijfhonderd euro.

RUDDERVOORDE: Vrijdagavond werd een 91-jarige vrouw aangereden op het zebrapad in de Sint-Elooistraat in Ruddervoorde, dit op enkele meters van haar woning. Een vrouwelijke bestuurster stopte voor het zebrapad om de oudere dame doorgang te verlenen, maar dit had een achterliggende wagen niet opgemerkt. Het slachtoffer werd met diverse breuken overgebracht naar het ziekenhuis.