Maselis

Vanaf 2020 zal ook Gent-Wevelgem - In Flanders Fields Men WorldTour in Ieper van start gaan. De verhuis van de start zorgt evident voor een wijziging van de aanvangskilometers. In overleg met de gemeente Wevelgem werd een mogelijke passage door de deelgemeentes Moorsele en Gullegem nauwkeurig onderzocht.

De gemeente is in de 86-jarige geschiedenis van Gent-Wevelgem immers de meest loyale partner van de organisatie. Met een passage in de beginkilometers toont de organisatie haar appreciatie voor deze steun.

De ploegvoorstelling zal plaatsvinden op de Grote Markt in Ieper, de officieuze start aan de Menenpoort. Van daaruit gaat het naar Sint-Juliaan met het 0 km-punt aan het monument van de Brooding Soldier.

Via Zonnebeke rijden de renners over Moorslede, Dadizele en Ledegem naar Moorsele. Aansluitend volgt Gullegem, Sint-Eloois-Winkel, Rollegem-Kapelle en opnieuw Ledegem en Moorslede, vandaar gaat het naar Passendale, Westrozebeke en Langemark-Poelkapelle tot in Veurne.

Het aantal kilometers tot aan Veurne blijft op die manier onveranderd in vergelijking met de vorige jaren. Waarbij de Moeren de poort blijft waar de wedstrijd traditioneel opengebroken wordt.

De organisatie had de voorbije weken al een overleg met de burgemeesters en betrokken schepenen van Wevelgem, Ledegem, Moorslede en Zonnebeke. Hierbij werd vooral de veiligheid van de renners besproken. Passages over brede wegen, omkeren van éénrichtingsverkeer…

Enthousiast gingen alle gemeentebesturen akkoord om samen te werken aan een veilige doortocht doorheen de verschillende gemeentes. De plannen gaan ook al verder en er wordt nu al uitgekeken naar de wielerfeesten die gepaard zullen gaan met de passage van het peloton door de verschillende dorpskernen.

Zondag 29 maart 2020 – noteer het alvast in de agenda!