Maselis

Heel Vlaanderen en Brussel staan op 17 november 2019 in het teken van de 'Kunstendag voor Kinderen'. Dit jaar staat 30 jaar Kinderrechtenverdrag centraal in de campagne. Ook de stad Torhout viert mee. Samen met diverse partners wil het met een goed gevuld en quasi gratis programma zoveel mogelijk kinderen uit Torhout en omstreken bereiken.

Tijdens de jaarlijkse 'Kunstendag voor Kinderen' beleeft jong en oud in Vlaanderen en Brussel een hele dag kunst en cultuur. Ook in Torhout wordt steevast stevig meegevierd. Dat bewijzen de circa 600 bezoekers tijdens de editie vorig jaar. Een succes dat de stad dit jaar wil herhalen. Zo koppelt het een doorlopend toegankelijk festival aan kwalitatieve activiteiten en wordt samengewerkt met diverse partners.

Inclusie
Een samenwerking met het Sociaal Huis leidde tot de lancering van de buddywerking. Hiermee bezoeken mensen die minder makkelijk de weg vinden naar het cultuurcentrum, samen met een vertrouwenspersoon culturele activiteiten. Daarnaast zijn er samenwerkingen met de Bib, de Kunstacademie, de Gezinsbond, de praatgroep Hart boven Hard Torhout … Het diverse en brede aanbod dat zo ontstaat, maakt mogelijk dat het kunstenfestival er is voor elk kind in de stad en omstreken.

Lieselotte Denolf, schepen van Cultuur: "Het cultuurcentrum kiest duidelijk voor families en gezinnen. Met een ruim en kwaliteitsvol aanbod denken we ook aan het publiek van de toekomst, in een dag vol beleving. We bieden de kunstendag gratis aan en hanteren een democratische toegangsprijs voor de voorstelling. Zo kunnen we een zeer brede groep laten kennismaken maken met cultuur. Want dat is een rijkdom voor klein en groot."

Programma
In Cultuurcentrum de Brouckere kan je terecht voor het concert ‘Zonder toegevoegde suiker’ van Cools en zoon met Disneyklassiekers in 'uitgeklede' versie. Daarnaast geven (groot)ouder en kind elkaar een massage tijdens 'Massage collage’, en verbeelden ze nadien in een collage wat ze voelden. Voorts kan jong en oud bouwen met gerecycleerd materiaal, ontdekken hoe dingen werken en in elkaar zitten, genieten van het Figurentheater Froe Froe, workshops volgen, en veel meer.

Je kan vooraf reserveren voor het Disney-concert (€ 5) en 'Massage-collage' via www.ccdebrouckere.be, het overig programma is vrij toegankelijk.

Praktisch
Zondag 17 november 2019, van 13.30 tot 17 uur, Cultuurcentrum de Brouckere.
https://www.ccdebrouckere.be/Kunstendag%20voor%20kinderen