Maselis

BRUGGE: Anderlecht heeft zondag met 2-1 gewonnen van rode lantaarn Cercle Brugge in de Jupiler Pro League. Kemar Roofe en Alexis Saelemaekers zetten de recordkampioen op 2-0. Kevin Hoggas maakte het Brugse doelpunt.


BLANKENBERGE: De brand in een appartementsgebouw in Blankenberge waarbij zaterdagochtend vijf bewoners werden geëvacueerd blijkt aangestoken. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Wie de brand heeft aangestoken, is nog niet duidelijk.

HEUVELLAND: De Franse bestuurder die zaterdagavond in Westouter betrokken was bij een zwaar ongeval, heeft zichzelf zondag aangegeven. Daarbij werd een gezin met twee kinderen gewond afgevoerd. Naar verluidt gaat het om een persoon uit Godewaarsvelde.

RUDDERVOORDE: Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) won zondag de Superprestige in Ruddervoorde voor de vierde keer op rij. De Wereldkampioen finishte met 19 seconden voorsprong op Laurens Sweeck. Belgisch kampioen Toon Aerts werd.

HULSTE: In Hulste is zondagmiddag tijdens de jaarlijkse Sint-Hubertusrit van manége De Schure uit Kuurne een paard met koets in de gracht beland. Er raakte niemand gewond maar het paard uit de gracht halen, bleek een hele karwei voor de opgeroepen brandweer.