Maselis

ROESELARE: KSV Roeselare blijft met twee gezichten voetballen. Op Schiervelde slaagt het erin om de toppers punten af te snoepen, op verplaatsing haalde de Schierveldeploeg voorlopig 0 op 21. Ook op het veld van Beerschot is wit-zwart er niet in geslaagd om voor het eerst dit seizoen de drie punten mee naar huis te nemen. Het verloor met 2-1.

OOSTENDE: Vrijdagavond onderschepte de politie aan de Visserskaai in Oostende vier verdachten, naar aanleiding van enkele diefstallen van gsm-toestellen. "Het ging hier om een 15-tal toestellen", aldus commissaris Kris Allary. "Bij controle bleek het om mannen te gaan van vreemde origine zonder geldige documenten. De vier werden gearresteerd en opgesloten in de cel voor verder onderzoek. Ook werd de dienst Vreemdelingenzaken ingelicht."

OOSTENDE: In de oude gebouwen van de VIVES-hogeschool op de Zeedijk werden opnieuw illegalen aangetroffen. Het ging dit keer om vijf personen. Zij werden ondergebracht in het cellencomplex van de Politie, in afwachting van de beslissing van de dienst Vreemdelingenzaken.

DEERLIJK: In Deerlijk heeft een felle rukwind zaterdagnamiddag een tent voor het galabal van studentenclub Moeder Deerlijkse weggeblazen. De brandweer loste het probleem op zodat het galabal toch kon doorgaan.

ALGEMEEN: Halloween is voorbij. En dus bent u misschien ook van plan om van de pompoenen die u voor uw voordeur heeft gelegd soep te maken. Maar daar moet je mee oppassen, waarschuwt het antigifcentrum. “Niet elke pompoen is eetbaar en we krijgen jaarlijks tientallen meldingen van vergiftiging binnen.”