Maselis

DE PANNE: Vrijdagnamiddag werd de brandweer van de zone Westhoek opgeroepen voor een brand in een grote varkensstal langs de Kosterstraat in Adinkerke. Door een snelle tussenkomst van de brandweerposten De Panne, Oostduinkerke en Veurne lieten slechts een vijftal van de vijfhonderd varkens en biggen het leven bij de brand. De schade van de brand bleef beperkt tot één stal.


BLANKENBERGE: Op de hoek van de Consciencestraat en de Haelenstraat in Blankenberge is zaterdagochtend brand ontstaan in de kelder van een appartementsgebouw. Vijf bewoners, waaronder een mama en haar twee kindjes, moesten door de brandweer geëvacueerd worden. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. Mogelijk ligt een kortsluiting aan een elektrisch toestel aan de oorzaak, maar dat moet nog verder bekeken worden.

BRUGGE: Vrijdagavond trad op de derde verdieping van het AZ Sint-Lucas in Assebroek het rookdetectiesysteem in werking. Het personeel van de dienst Neonatalogie had net daarvoor extra verwarming ingeschakeld toen het alarm in werking trad. Een kortsluiting van het toestel zorgde dat de isolatie begon te roken en de rook zich via het luchtsysteem kon verspreiden. De brandweer kwam massaal ter plaatse en was het vuur direct meester.