Maselis

WEVELGEM: De gemeente Wevelgem heeft in drie rolstoelen geïnvesteerd zodat ook minder mobiele mensen zich zonder problemen kunnen verplaatsen op de parkbegraafplaats. De drie rolstoelen en de overkapping ervan kosten ruim 7.000 euro. De rolwagens staan aan de ingang van de parkbegraafplaats.


BRUGGE: José Jeunechamps maakt geen deel meer uit van de technische staf van Cercle Brugge. De 52-jarige Luikenaar legde na iets meer dan twee jaar zijn functie bij Vereniging neer, zo maakte de rode lantaarn uit 1A donderdagavond bekend.

ROESELARE: Na ruim een jaar leegstand is er een nieuwe bestemming voor de Paterskerk. Vzw Rauwkost huurt voortaan de kerk aan de Delaerestraat en bouwt er stap per stap een kunstencentrum voor en door kunstenaars uit Midden-West-Vlaanderen uit. Creatief talent vindt in de kerk nu al ruimte om werken te creëren, deze te tonen en om gelijkgezinden te ontmoeten. Ook wordt de brug met de bedrijfswereld geslagen. De kick-off van het creatief broeinest vindt plaats op 15, 16 en 17 november. (CDR)