Maselis

ZWEVEZELE: De Brit Alexander Richardson heeft vrijdag de Sluitingsprijs in Zwevezele gewonnen. Hij was de sterkste van een kopgroep van vijf voor Baptiste Planckaert en Maxime Vantomme. Het is de derde zege van Richardson dit seizoen.

BRUGGE: De Duitser Bernd Storck tekent eerstdaags een verbintenis als  nieuwe trainer  bij Cercle Brugge. De Duitser kan mooie adelbrieven voorleggen. Vorig seizoen hield hij Moeskroen in de hoogste klasse. Storck was vrijdagmiddag al op Jan Breydel.

KORTEMARK: Het schepencollege van Kortemark heeft beslist dat het gemeentelijk zwembad Flipper definitief dicht gaat op 1 juli 2021. Het zwembad dateert uit de jaren zeventig, maar kost volgens schepen van sport Stefaan Vercooren handenvol geld. “We draaien nu op een jaarlijks terugkerend exploitatietekort van ongeveer 180.000 euro, geld dat vooral naar personeels- en onderhoudskosten gaat. Daarnaast komen er vaak nog heel wat onvoorziene kosten voor investeringen bij. Deze zomer nog werden bijvoorbeeld voor 55.000 euro aan investeringen goedgekeurd onder meer voor een verwarmingsketel en een chloortank".