Maselis

Vorige week heb ik als voorzitter van de Krottegemse Ransels en als maat Ex-Baron van Krottegem Filip Maekelberg bezocht in het UZ Gent. Op zondag 11 augustus jl. sprong hij bij een uitslaande brand uit het raam van zijn appartement. Hierbij werd hij levensgevaarlijk gewond, met zware brandwonden. Hij lag lang in een kunstmatige coma, maar is nu lichtjes aan de beterhand. Hij houdt er ondanks alles de moed in. Als ik hem zei dat hij een sterke kerel was, was zijn antwoord: "Ben van Krottegem, hé!"
Filip is echter alles kwijt. Hij zal alle hulp kunnen gebruiken wanneer hij eenmaal het ziekenhuis zal mogen verlaten. De Krottegemse Ransels organiseren daarom de actie 'Hulp aan Filip', die zal bestaan uit verschillende activiteiten.

(Foto VHS)

 

 

Om te starten hebben we bankrekening nr. BE02 1030 6295 9940 geopend onder de naam Hulp aan Filip, waarop iedereen die dat wenst financiële hulp voor Filip kan storten.

Op een nog nader te bepalen datum dit najaar organiseren we een benefiet, waarvoor we op zoek zijn naar sponsors en vrijwilligers. Meer info volgt binnenkort.

Iedereen die dat wenst kan tot 4 oktober 2019 goederen zoals meubels, keukenmateriaal, kledij e.d. binnenbrengen. De familie van Filip zal dan beslissen wat hij kan gebruiken en al het overige zal mits akkoord van de schenkers verkocht worden op de Krottegemse Rommelmarkt die doorgaat op zondag 6 oktober 2019. De opbrengst van de verkoop gaat uiteraard integraal naar Filip.

Verder starten we binnenkort  de verkoop van steunkaarten Hulp voor Filip en postkaarten met foto’s aangebracht door de fotoclub Krottegemse Potrettetrekkers. Uiteraard zijn we ook voor deze acties op zoek naar vrijwilligers.

Wie goederen wenst te schenken, zich graag wilt aanmelden als vrijwilliger of over een van de vermelde acties verdere info zoekt, kan contact opnemen met Frank Wauters, 0475/63.06.51, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..