Maselis

Optiekpunt uit Roeselare ontvangt van Licht voor de Wereld het label ‘Opticien voor de Wereld’.

Optiekpunt zet zich graag mee in voor Licht voor de Wereld. Heleen legt uit waarom: “We vinden de strijd tegen kinderblindheid ontzettend belangrijk. Als je weet dat 40 procent van die kinderen niet blind hoeft te zijn en ze met een eenvoudige ingreep kunnen zien, dan willen we hier met veel plezier aan meewerken!”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.