Maselis

ROESELARE: Om met de deur in huis te vallen: op 21 september vindt het gratis Dansende Beren Showcasefestival plaats in Trax in Roeselare. Noteer het, zeg het voort en kom vooral eens een kijkje nemen!

Dansende Beren blijft groeien als medium en zo schrijven we ondertussen al meer dan vier jaar lang over de nieuwste muziek en concerten. Daarbij wordt geen enkel genre over het hoofd gezien en willen we niet alleen aandacht schenken aan de wereldtop. Het credo van Dansende Beren is om ook opkomend talent van eigen bodem en ver daarbuiten een platform te bieden.

Vorig jaar vond het eerste Dansende Beren Festival plaats met onder andere Ivy Falls, Raman. en Danny Blue & The Old Socks op de affiche. Opdat het in de kijker zetten van beginnende bands dit jaar een nieuw hoogtepunt zou kunnen bereiken, heroriënteerden we het concept tot een showcase. Zorgvuldig selecteerden we twaalf Belgische muzikale acts die nog geen booker en/of label hebben, maar overduidelijk barsten van het potentieel.

De line-up biedt werkelijk voor ieder wat wils; elke band heeft al een opvallende eigenheid en dus belooft iedere set vernieuwend te worden. Zo staan Yung Mavu, Chibi Ichigo en Matt Wxsted klaar om de Belgische rapscene te veroveren. Ook rockgroep Sister May zal scoren op hun thuismatch en ook PINGPONGCLUB wil zich met zijn groovy rockmuziek naar de eerste plaats in de ranking werken. She Bad zal er een extra dreunende lap op komen geven en de punkers van Meltheads voorzien ons Showcasefestival van een lading afmattende springerigheid. De muzikale duizendpoot Wolker en Emy met haar ongelooflijke stemgeluid staan dan weer klaar om ons te betoveren. En ons compleet in extase brengen, is een geknipte taak voor het eigenzinnige en exotische Omar Dahl. Tot slot belooft de popact van Promis3 spectaculair te worden en voorziet het duo MONOMONO iedereen van de nodige dosis gewaagde elektronica.

Het Showcasefestival gaat van start om 14u en is volledig gratis. Meer info via het Facebook-event en op www.danseneberen.be.

Voor verdere vragen en opmerkingen, contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..