Maselis

BRUGGE: Brugge past zijn politieverordening over toeristische rondritten aan. Eén van de gevolgen is dat koetspaarden niet meer mogen uitrijden bij temperaturen boven de 30 graden. Met de hittegolf van voorbije maand was er enig commotie rond de Brugse koetspaarden ontstaan.


BRUGGE: De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van vier mannen uit Latijns-Amerika met een maand verlengd op verdenking van een reeks inbraken. De verdachten konden vorige week vrijdag na een lange achtervolging in Kruibeke ingerekend worden. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoeveel feiten ze precies op hun kerfstok hebben.

ROESELARE: KSV Roeselare heeft zich dinsdagavond versterkt met Renan Carvalho Areias. De Braziliaanse middenvelder komt transfervrij over van Corinthians in eigen land en ondertekende op Schiervelde een contract voor twee seizoenen.

BRUGGE: Club Brugge staat op een dubbele confrontatie van deelname aan de Champions League. Blauw-zwart hield in een waanzinnige match stand tegen Dynamo Kiev. Het werd 3-3. Openda, Deli en Vormer zorgden voor de Brugse doelpunten, Tau kreeg een goedkope rode kaart van een veel besproken scheidsrechter.

DE PANNE: Volgens bepaalde media is Plopsaland De Panne van plan de extreemste achtbaan van Europa te bouwen, met wagentjes die 360 graden rond hun as draaien en over de kop gaan. De directie van Plopsaland zelf wil er nog niets over kwijt. Het gaat om een achtbaan van het type 'Xtreme Spinning Coaster' van de Duitse bouwer Mack Rides. Momenteel staat enkel in Silver Dollar City zo'n Xtreme Spinning Coaster.