Maselis

DRANOUTER: Met 50.000 bezoekers evenaart Festival Dranouter 2019 de opkomst van vorig jaar en de meeste bezoekers sinds de verhuis naar de nieuwe, compactere festivalweide in 2015. "De 45ste editie van Festival Dranouter is uitstekend verlopen", klinkt het bij Bavo Vanden Broeck, organisator van Festival Dranouter.


OOSTENDE: In Oostende werd maandag opnieuw ingebroken in Beachbar Bondi Beach. De dader trapte een raam aan diggelen en zocht naar geld en drank. De man raakte daarbij gekwetst door het kapotte glas.De politie van Oostende kon de dader, een man van vreemde origine, ter plaatse inrekenen. Of die man illegaal in het land verblijft is momenteel nog niet geweten. Het onderzoek loopt nog.

ANZEGEM: Aan frituur de Smulhoek in de Kerkstraat in Anzegem brak zondagavond een elektriciteitskabel. Daardoor kwam geen 230 volt maar 400 volt door de leidingen. Vermoedelijk zullen diverse apparaten in de frituur schade geleden hebben door gesmolten kabels en printplaten. De uitbaters van de Anzegemse frituur zullen evenwel de geleden schade kunnen verhalen op Fluvius.

 

IEPER: Het Ieperleekanaal in Ieper kleurt momenteel fel groen door een opvallende laag eendekroos. Die is te zien vanaf de kop van de vaart tot aan de brug van de Noorderring. Eendekroos zijn kleine plantjes die op het wateroppervlak drijven en zeer snel groeien. Deze plantjes komen voor in stilstaand of traagstromend water.

BRUGGE: Als Club Brugge in de derde voorronde de maat neemt van Dinamo Kiev, wordt het Zwitserse FC Basel of het Oostenrijkse LASK Linz de laatste horde richting de groepsfase van de Champions League. Dat blijkt uit de loting die zopas doorging in Nyon.

BRUGGE: Club Brugge-aanwinst Simon Mignolet trainde deze ochtend voor het eerst mee met zijn nieuwe ploeg. De Bruggelingen proberen hun nieuwe aanwinst, die voor vijf seizoenen tekende en zeven miljoen kostte, nog speelgerechtigd te krijgen voor het belangrijke duel tegen Dynamo Kiev morgenavond.