Maselis

OOSTENDE: Zondagochtend omstreeks 7.15 uur werd een 29-jarige man het slachtoffer van een diefstal met geweld in het Leopoldpark in Oostende. De daders zouden volgens de verklaringen aan de politie drie jonge mannen van vreemde origine zijn. Daarbij werd zijn gsm en brieventas gestolen. Onmiddellijk werden enkele fietspatrouilles uitgestuurd om de daders op te sporen, maar dat bleef zonder resultaat. Enkele uren eerder werd ook een 62-jarige man al het slachtoffer van een diefstal in de Witte Nonnenstraat. Daarbij werd een gouden ketting van zijn hals getrokken door twee fietsers.


DRANOUTER: De laatste dag van festival Dranouter is gisteren afgesloten met de Britse band The Kooks. De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie met zo'n 50.000 bezoekers over drie dagen. "Er zijn geen grote problemen geweest. Ook op de EHBO bleven ernstige gevallen uit", aldus woordvoerster Sofie Pauwels.

ROESELARE: Union heeft zondag op de eerste speeldag van de Proximus League met 3-0 gewonnen van Roeselare. Faiz Selemanie opende al vroeg de score voor Union, na de pauze verdubbelde Serge Tabekou de stand. Net na het uur beslistte Selemanie de wedstrijd vanop de stip.